Lh trakice 2.dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dashuri
    02. Travanj 2020. 21:37

Anitram1982

Miakamo

Arwen87

Pozdrav cure😊
    Nisam malo duze pisala,cekala sam prvi pregled!
    To smo jucer obavili,za sad je sve u redu,vidi se gestacijska vrecica s embrionalnim odjekom,fhr+😊
    Trudna sam 6+1❤️
    Ono sto me zanima je kakve su vama u trudnoci bile vrijednosti tsh!?
    Meni je danas stigao nalaz,jucer sam vadila krv,tsh mi je 2,547!
    Negdje sam citala da je za prvo tromjesečje idealno ispod 2,5!
    Sad nemam pojma da li cu morati koristiti neku terapiju!
    Kakva su vasa iskustva?
    Puno pozdrava svima😘❤️🥰
    Anitram ,sretan rodjendan sa malim zakasnjenjem😊
    Zelim ti da sljedeci docekas s bebicom u rukama❤️

Mislim da ti je tsh idealan. Bitno je samo da drzis pod kontrolom da ne ode iznad granice. Ja recimo pijem tablete za podizanje tsh koje nisu bas pozeljne u trudnoci i beta blokatore zbog pulsa. Sad se vec pocinjem pitati da li one mogu utjecati na mogucnost zaceca iako mi doktorica kaze maksimalno 3 mogu piti ako ostanem trudna a trenutno pijem 2 dnevno. Pokusavam dugo tabletama da se ne bih operisala. Preporucujem ti samo da redovno kontrolises tsh i t3 i t4. Sretno 😊

A joj ma nije idealan jer doktorica opce prakse, doktor za MPO i endoktinolog su rekli da je visok i da mora biti ispod 2.0 🤔 a i u trudnoci navodno da ne bi smio biti visok nego nizak. Imam da za 8 tjedana kontrolu. A dobila sam neke tablete za uzimat.

Jel ti ovo prvi put da ti je Tsh visok?
    On je jedan od glavnih razloga pobačaja i nemogućnosti zaćeća. 
    Ja sam na Euthyroxu 25 već 4 mjeseca. Bio mi je 5,5 sad varira od 0,87 do 1,5

05.12.2022 💗

• Miakamo
    02. Travanj 2020. 21:37

Marinalin

Miakamo pijes beta blokatore za tlak?
    Ja sam pila pa sam prestala kazu da nije to za zacece dobro.
    Sad nemam tlak vise.

Zbog stitne su mi visoki otkucaji.

35 godina
    M-normozoospermia
    Vrkuta, letrox, vitamin d
    Pokusavamo od 02/2020

• Miakamo
    02. Travanj 2020. 21:44

Anitram1982

Miakamo

Arwen87

Pozdrav cure😊
    To smo jucer obavili,za sad je sve u redu,vidi se gestacijska vrecica s embrionalnim odjekom,fhr+😊
    Trudna sam 6+1❤️
    Kakva su vasa iskustva?
    Puno pozdrava svima😘❤️🥰

Mislim da ti je tsh idealan. Bitno je samo da drzis pod kontrolom da ne ode iznad granice. Ja recimo pijem tablete za podizanje tsh koje nisu bas pozeljne u trudnoci i beta blokatore zbog pulsa. Sad se vec pocinjem pitati da li one mogu utjecati na mogucnost zaceca iako mi doktorica kaze maksimalno 3 mogu piti ako ostanem trudna a trenutno pijem 2 dnevno. Pokusavam dugo tabletama da se ne bih operisala. Preporucujem ti samo da redovno kontrolises tsh i t3 i t4. Sretno 😊

A joj ma nije idealan jer doktorica opce prakse, doktor za MPO i endoktinolog su rekli da je visok i da mora biti ispod 2.0 🤔 a i u trudnoci navodno da ne bi smio biti visok nego nizak. Imam da za 8 tjedana kontrolu. A dobila sam neke tablete za uzimat.

Imam prijateljicu koja nije nikako pila tablete za stitnu u trudnoci i ostala je trudna sa tsh vecim od 2. Ne znam sad tacno koliki je bio jer ona bas nije vodila racuna o tome. Znam da je kod nje hipotireoza, a ja bukvalno svaki mjesec na kontroli i bas se pridrzavam al evo 3. nam je ciklus pokusavanja pa vidjet cemo. Znam samo da tablete koje se piju u trudnoci sa hipotireozom ne stete plodu dok ove sto ja pijem sa hiper prolaze kroz posteljicu i postoji sansa neka mala da se razvije deformitet kod bebe 😔. Nadam se samo da ce do iduceg pregleda smanjiti jos terapiju.

35 godina
    M-normozoospermia
    Pokusavamo od 02/2020

Arwen87
    02. Travanj 2020. 22:22

Miakamo

Arwen87

Pozdrav cure😊
    Trudna sam 6+1❤️
    Kakva su vasa iskustva?
    Puno pozdrava svima😘❤️🥰

Ja sam zadnji put vadila tsh u 12.mj.i bio je negdje oko 1,520,a ovaj nalaz je od jucer!
    Danas sam zvala u ambulantu da provjerim kakvi su mi nalazi(a u medjuvremenu ih sama pogledala na e-gradjani),pa mi je sestra rekla da ce me upisati i kad dr.pogleda nalaze, nazvati me ako nesto nije u redu!
    Na kraju me nitko nije zvao!
    Sad se bojim da su me mozda zaboravile,iako sumnjam jer im sad nije guzva!
    Sljedeca kontrola je za 4 tjedna!
    Nadam se da ce do tad biti sve ok!
    Ako dr.nista ne kaze,sama cu je zamoliti da mi opet da uputnicu da provjerim kakav mi je tsh!
    Hvala ti puno na odgovoru❤️
    Koje beta blokatore pijes?

• Miakamo
    02. Travanj 2020. 22:41

Arwen87

Miakamo

Arwen87

Pozdrav cure😊
    Trudna sam 6+1❤️
    Kakva su vasa iskustva?
    Puno pozdrava svima😘❤️🥰

Ja sam zadnji put vadila tsh u 12.mj.i bio je negdje oko 1,520,a ovaj nalaz je od jucer!
    Danas sam zvala u ambulantu da provjerim kakvi su mi nalazi(a u medjuvremenu ih sama pogledala na e-gradjani),pa mi je sestra rekla da ce me upisati i kad dr.pogleda nalaze, nazvati me ako nesto nije u redu!
    Na kraju me nitko nije zvao!
    Sad se bojim da su me mozda zaboravile,iako sumnjam jer im sad nije guzva!
    Sljedeca kontrola je za 4 tjedna!
    Nadam se da ce do tad biti sve ok!
    Ako dr.nista ne kaze,sama cu je zamoliti da mi opet da uputnicu da provjerim kakav mi je tsh!
    Hvala ti puno na odgovoru❤️
    Koje beta blokatore pijes?

Nemoj se nista brinuti, sve i ako budes trebala piti tablete u trudnoci nece skoditi plodu jer kako je meni doktor objasnio (jer sam se raspitivala u slucaju da se operisem) u tim tabletama se nalazi hormon t4 koji vec imas u organizmu. Prije sam pila atenolol a sad idem kod dr. doktorice vec godinu dana i ona mi je prepisala propranolol. Pijem pola tablete na dan uz 2 tablete PTU. Prvo sam pila favistan pa sam zavrsila u bolnici od njega, oborio mi skroz leukocite ali srecom sve se dobro zavrsilo. Meni je stitna bas zadala dosta muke ali eto tabletama sam uspjela dovesti u red sve, nadam se da cu na kraju doci do doze odrzavanja ili eventualno ukidanja tableta pa redovno pratiti. Poslije kise uvijek dodje sunce, nema odustajanja 😊.

35 godina
    M-normozoospermia
    Pokusavamo od 02/2020

Arwen87
    02. Travanj 2020. 22:56

Miakamo

Arwen87

Miakamo

Arwen87

Pozdrav cure😊
    Trudna sam 6+1❤️
    Kakva su vasa iskustva?
    Puno pozdrava svima😘❤️🥰

Nemoj se nista brinuti, sve i ako budes trebala piti tablete u trudnoci nece skoditi plodu jer kako je meni doktor objasnio (jer sam se raspitivala u slucaju da se operisem) u tim tabletama se nalazi hormon t4 koji vec imas u organizmu. Prije sam pila atenolol a sad idem kod dr. doktorice vec godinu dana i ona mi je prepisala propranolol. Pijem pola tablete na dan uz 2 tablete PTU. Prvo sam pila favistan pa sam zavrsila u bolnici od njega, oborio mi skroz leukocite ali srecom sve se dobro zavrsilo. Meni je stitna bas zadala dosta muke ali eto tabletama sam uspjela dovesti u red sve, nadam se da cu na kraju doci do doze odrzavanja ili eventualno ukidanja tableta pa redovno pratiti. Poslije kise uvijek dodje sunce, nema odustajanja 😊.

Joj,bas te napatilo to sve!
    Nadam se da ce ti se s vremenom stanje srediti pa da ti terapija vise nece ni trebati!
    Ma ne brine mene ako cu morati piti terapiju,sve da bebica bude dobro, nego me samo strah da mi tsh jos ne ode gore a ja idem na kontrolu tek za 4 tjedna i za sad sam bez terapije!
    Ali sto je tu je,nadam se da ce sve biti u redu,nije mi ni ovo dobro da toliko razbijam glavu za svaku sitnicu🤦‍♀️

• Miakamo
    03. Travanj 2020. 00:01

Pa ne vjerujem da za taj period moze drasticno skociti tsh. Uglavnom, meni je dr. rekao da sve autoimune bolesti miruju u trudnoci jer beba uzima ne samo od majke nego i od oca, a poslije poroda dolazi do pogorsanja pa pretpostavljam da ces tad trebati vise kontrolisati i mozda piti terapiju. U svakom slucaju reci ce ti dr. Cuvaj se i uzivaj u najljepsem periodu 😘.

35 godina
    M-normozoospermia
    Pokusavamo od 02/2020

Matkiša 😎
    03. Travanj 2020. 00:10

Prijavljujem grčeve 7 dpo....kratko je trajalo, sa lijeve i desne strane... 

Čestitam trudnicama 💗💗💗 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• ZuleZ
    03. Travanj 2020. 00:25

Pozdrav svima! Pisala sam prije 10ak dana, 6mj pokusavanja, za sada bez uspjeha i pocinje me to ljutiti. 😄 Ciklusi uredni 25-28 dana, muzev spermiogram odlican, tsh sam vadila prije 2mj i bio je 2,48 (0,3-3,66 ref.int.). Unazad 4-5 godina imala sam povisene razine androgenih hormona, ginekolog preporucio kontracepcijske ali ih nisam htjela uzimati nego sam se po preporuci endokrinologa okrenula zdravoj prehrani i fizickoj aktivnosti. Zadnji nalazi hormona rađeni prije 2 god i bili su odlicni, svi u granicama. Ne znam jel bitno jos napomenuti da imam i inzulinsku rezistenciju. Međutim evo trudimo se 6mj ali nece pa nece. 😁 Ginekolog kaze pokusajite do ljeta pa ako ne uspije idemo na pretrage hormona ponovno. Citala sam za cajeve vrkutu, stolisnik, marulju pa sam odlucila piti vrkutu i stolisnik međutim evo danas mi je 3.dan menstruacije i krvarenje je doslovno stalo sto mi je cudno jer inace mi stane 4. ili 5.dan. Navodno da vrkuta zna biti razlog tome, samo se evo nadam da mi ona sada nece poremetiti ove moje relativno uredne cikluse, jer samo bi mi to jos trebalo 😅. Ispricavam se curke na poduzem postu ali eto htjela sam malo detaljnije opisati svoju situaciju i vidjeti ako koja od vas ima mozda iskustva s vrkutom i ovim prestankom krvarenja? 

👩🏻27 god.
    👨🏼31 god.,
    Termin 16.06.2021. 🤰🏻👨‍👩‍👧💕

Arwen87
    03. Travanj 2020. 00:31

Miakamo

Pa ne vjerujem da za taj period moze drasticno skociti tsh. Uglavnom, meni je dr. rekao da sve autoimune bolesti miruju u trudnoci jer beba uzima ne samo od majke nego i od oca, a poslije poroda dolazi do pogorsanja pa pretpostavljam da ces tad trebati vise kontrolisati i mozda piti terapiju. U svakom slucaju reci ce ti dr. Cuvaj se i uzivaj u najljepsem periodu 😘.

Hvala ti puno❤️
    I ja tebi zelim sve najbolje😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.