Meni je liječnica isto sve to rekla, da je najbolje prakticirati tuširanje, izbjegavati duže zadržavanje u kadi, zbog infekcija, bakterija. Tako da se ja samo tuširam.
Krešimir 19.08.2014. <3
Ja se kupam jer mi tako odgovara, tj. kupam se kad me boli kičma. U vodu dodam sode bikarbone te et. ulje čajevca, et. ulje lavande i et.ulje palmarose. Pa nije to bazen da su neznam kakve bakterije tu, pogotovo ako redovito perete kupaonu i dezinficirate pa mi je taj dio jako čudan al ok... Inače je čajevac prirodno dezinfekcijsko sredstvo (a ima ih još).
Meni je moj dr odmah na prvom pregledu rekao ni slucajno nikakve kupke radi bakterija, Tako da se toga drzim od pocetka.
Ja ipak biram ostati oprezna što se toga tiče, i slušam svoju liječnicu. Valjda žena zna o čemu priča. Ne kažem da su u svemu u pravu, ali evo, više nas je dobilo isti savijet od svojih liječnika, tak da vjerujem da ima nešto u tome. Neću propasti bez kupke 9 mjeseci, a i uvijek mi je bilo draže tuširanje, kupka samo povremeno - radi odmora i opuštanja.
Krešimir 19.08.2014. <3
Stvar je samo u tome da ne smiješ biti predugo ni u pretoploj vodi. Meni moj gin ništa nije zabranio, osim bazena. U prvoj trudnoći sam se kupala na moru isto tako. Stvar je da vruća voda kao otvara.
Sve je jasno, kad kažemo kupka, i mislimo na vrijeme provedeno u toploj vodi. Barem ja tako, mislim, nećeš biti u hladnoj kupki Plivanje je zdravo zbog mišića i preporučljivo u trudnoći... Pa tako znači ne smeta ni kupanje u moru.
Kome kako paše.
Krešimir 19.08.2014. <3
Ja saaaanjam o kupanju u moru, baš imam osjećaj da bi malo plivanja godilo i bebi i meni... ali ništa od toga, možda tek u rujnu ako bude toplo :)
Sortiraj odgovore
Najstariji