Koliko alkohol utječe na plod u 1.mjesecu?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SAYuRI
    30. Rujan 2022. 08:10

Ko maro2811

SAYuRI

maro2811

Bebica13

Bok. Sada sam 4mj i uredno je zasad sve.

Kada sam bila u 1.mjesecu trudna ja to nisam niti znala. Cijeli taj mjesec sam se "opijala" po raznim prigodama. Skoro svaki vikend sam pila alkohol, a nekad sam znala i kroz tjedan popit koje piće sa drugaricama. Naglašavam da ja tad nisam znala da sam u drugom stanju. Menstruacija mi je kasnila kao i po običaju i nisam niti posumnjala na trudnoću.
    Nadam se da moje obilno konzumiranje alkohola nije puno utjecalo na plod. Pa me zanima ako koja zna da li utječe dosta na plod u 1.mjesecu? Doktorica me je ispratila sa riječima da nisam jedina i to je odgovor koji sam dobila od 

Ti si rekla da hoće, ja sam rekla da neće.
    Plod se mnogo više razvija sada nego u prvom mjesecu, da je utjecalo nešto loše tada već bi znala.
    Nema veze, naslušala sam se i ja svakakvih mišljenja gdje su rekli da sam imala spontani od putovanja, retinola kojeg sam zadnjeg stavila godinu prije trudnoće, sushija i slično. Neki su govorili i alkohola, al ga igrom slučaja tada nisam taknula.
    Ovdje ako kažeš neko mišljenje koje nije za uplašiti osobu, odmah si nerealan i lažeš.

Ja nisam rekla DA HOCE! Citajte malo pazljivije…ja sam rekla DA MOZE. A vi tvrdite da NECE SIGURNO.  Kako znas? Ponavljam, realnost je da moze utjecati a i ne mora! I to je odgovor na pitanje : Da li utjece na trudnocu? Cura nije pitala : kakva su vasa iskustva ? A plod se najvise razvija u prvoj fazi, proguglaj organogeneza pa ces vidjeti… sta mislis zasto kazu nemoj bojiti kosu prva 3 mjeseca, nemoj lijekove prva 3 mjeseca i sl. Naravno farbala sam se  i ja, pila i brufen i nista nije bilo. A da je moglo, moglo je…nije jer sam bila SRETNA. Nemojte curi govoriti da joj SIGURNO nista nece biti, neodgovorno je….

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Garawa¤
    30. Rujan 2022. 08:16

Rašireno vjerovanje da alkohol može naštetiti nerođenom djetetu tek kad su se razvili posteljica i pupčana vrpca potpuno je pogrešna! Deset do četrnaest dana nakon što oplođena jajna stanica stigne iz jajovoda u maternicu, ondje se i ugnježđuje. U toj fazi ne postoji veza krvotoka majke i djeteta putem pupčane vrpce, ali se embrij, između ostaloga, hrani i putem majčine krvi preko «žumanjčane» vrećice. Čim alkohol kroz želudac i tanko crijevo stigne u majčin krvotok, može staničnim procesima stići i do embrija i tamo naštetiti diobi stanica.

Nemam namjeru nit koga plašiti niti tješiti..

Alkohol i trudnoća su lutrija..pa kako kome padne grah.. 

Nejasno je zašto alkohol ne našteti svim bebama u jednakoj mjeri. Vrlo je moguće da će majka roditi zdravo dijete iako je tijekom trudnoće povremeno konzumirala alkohol. Ali rizik je jednostavno prevelik! Tako 30 do 40 posto majki alkoholičarki rađa bebe s laganim simptomima bolesti, iako su dnevno pile 300-350 grama alkohola. S druge strane, postoje žene koje su pile 50-100 grama alkohola čija su djeca došla na svijet s vrlo izraženim oštećenjima.
    Ovdje u tekstu se navode majke alkoholičarke..vjerojatno žene koje su često konzumirale alkohol..

Svaki organizam je drugačiji.. 
    Dakle, u Božje ruke.. vjerojatno nije naškodilo ako baš to nije bilo u nekim bolesnim količinama..  al ajde ga znaj.. mislim da nitko ne može 100% tvrditi da je bezazleno. 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 08:27

🖤Garawa🖤

Rašireno vjerovanje da alkohol može naštetiti nerođenom djetetutekkad su se razvili posteljica i pupčana vrpca potpuno jepogrešna! Deset do četrnaest dana nakon što oplođena jajna stanica stigne iz jajovoda u maternicu, ondje se i ugnježđuje. U toj fazi ne postojiveza krvotoka majke i djetetaputem pupčane vrpce, ali se embrij, između ostaloga, hrani i putem majčine krvi preko «žumanjčane» vrećice. Čim alkohol kroz želudac i tanko crijevo stigne u majčin krvotok, može staničnim procesima stići i do embrija i tamo naštetitidiobistanica.

Nemam namjeru nit koga plašiti niti tješiti..

Alkohol i trudnoća su lutrija..pa kako kome padne grah..

Nejasno je zašto alkohol ne naštetisvimbebama u jednakoj mjeri. Vrlo je moguće da će majka roditi zdravo dijete iako je tijekom trudnoće povremeno konzumirala alkohol. Alirizikje jednostavnoprevelik! Tako 30 do 40 posto majki alkoholičarki rađa bebe s laganim simptomimabolesti, iako su dnevno pile 300-350 grama alkohola. S druge strane, postoje žene koje su pile 50-100 grama alkohola čija su djeca došla na svijet s vrloizraženimoštećenjima.
    Ovdje u tekstu se navode majke alkoholičarke..vjerojatno žene koje su često konzumirale alkohol..

Svaki organizam je drugačiji..
    Dakle, u Božje ruke.. vjerojatno nije naškodilo ako baš to nije bilo u nekim bolesnim količinama.. al ajde ga znaj.. mislim da nitko ne može 100% tvrditi da je bezazleno.

Veni vidi vici! 😎 ovo je argumentovan komentar… 👍

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 08:37

maro2811

Svi se slažemo da će alkohol općenito utjecati na dijete, ali ovdje je riječ o doslovno jednom opijanju u trudnoći - ako uzmemo da je cura pila vikendom i kao što sam gore navela u trenutku kada je saznala da je trudna je realno trudna 1 tjedan.
    Ne može nitko tvrditi ništa, ali moje mišljenje je da nije utjecalo i to je pitala.
    Da je imala spontani u ranoj fazi pa da je pitala jel moguće da je bilo od opijanja - ah, rekla bih, može biti svašta.
    Ali sad je u 4. mjesecu trudnoće i tvrdim da se ne brine oko nečega na što ne može utjecat više

Rijec o obilnom opijanju cak i poslije dana kada je trebala dobiti M. Sama je to napisala… a da sada od brige nema nista, to se slazem…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Garawa¤
    30. Rujan 2022. 08:42

Znaš što mene općenito nervira na ovom forumu.. 
    Način pisanja.. ja ukoliko u nešto nisam sigurna.. neću samo iz neke emaptije napisati,  ne brini.. sve će biti u redu.. 
    I ono što sam primijetila da se traži mišljenje i kada to mišljenje nije onako kakvo je pojedinac htio čuti, pročitati.. bude da crnjačimo, da smo negativne, da smo ljubomorne itd.. ja sam osobno to dosta puta ovdje doživjela.. a istina je samo da sam realna.. 
    Po meni realno za napisati ovoj curi je da.. 
    Postoji mogućnost da je alkohol naškodio.. da nažalost više vrijeme vratiti ne može.. da ostane pozitivna .. jer bebica se izborila da ostane tu gdje je.. i samom time poručujete i drugima koji čitaju da budu odgovorni za svoje ponašanje. 
    A ne.. ma jok ne šteti..jer nema posteljice.. 
    Ne znam.. 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

Garawa¤
    30. Rujan 2022. 09:00

Draga Maro
    Žao mi je ako si dobila dojam da se prepucavam.. ovo je neka zdrava rasprava i nije usmjerena na nikoga osobno..
    Evo par crtica iz članka koji si ti poslala curi.. 
    ** Kad trudnica popije alkoholno piće, ono putuje kroz placentu u djetetov krvotok i dalje u organe. Količina alkohola u djetetovoj krvi ostaje visoka puno duže nego kod majke. Jetra je jedan od zadnjih organa koji se do kraja razvija u djeteta u trbuhu, stoga vaše dijete ne može procesuirati alkohol kao vi.

**Važno je zapamtiti da najviše možete naštetiti djetetu prvih tri mjeseca trudnoće kad se organi razvijaju. Ponekad alkohol može uzrokovati i spontani pobačaj. Dr.sc. Senka Sabolović Rudman savjetuje: "Česte su polemike o količini alkohola koja je potencijalno štetna za plod. Ne postoji donja granica ispod koje bi trudnicama konzumacija alkohola mogla biti preporučena bez potencijalne štetnosti, to jest rizika za plod. Stoga je najsigurnije posve se odreći alkohola. Znanstvene studije govore u prilog hipotezi da i vrlo malo popijenog alkohola ili pojedinačni ekscesi s alkoholom mogu štetiti nerođenom djetetu."

**Povremena konzumacija alkohola tijekom trudnoće izbor je svake žene i stvar odluke što ona misli da je najbolje i najmanje štetno. Nedvojbeno je da alkohol različitim mehanizmima utječe na embrionalni i fetalni razvoj. Ali isto tako, ne možemo ni tvrditi da će od jedne čaše vina dijete imati problema. "Istraživanja su većinom rađena na ženama koje su bile alkoholičarke te su nastavile s konzumacijom alkohola kontinuirano tijekom trudnoće. Sve te probleme nećete imati ako s vremena na vrijeme popijete čašu crnog ili bijelog vina, dakle ako se radi o zaista rijetkoj i prigodnoj konzumaciji alkohola", rekla je doktorica Senka Sabolović Rudman te za kraj poručila: 'Ipak, prije konzumacije svake 'čašice alkohola' sjetite se tvrdnje da što vi popijete, popije i vaše dijete. Sigurna sam da ćete odbrati sigurniji put i odustati od konzumiranja alkohola i izlaganja vašeg djeteta njegovom štetnom učinku."

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞

• Bebica13
    30. Rujan 2022. 10:28

Hvala curama što ste mi odgovorile na pitanje. I molim vas nemojte se više prepucavati oko toga da li šteti ili ne šteti. Ja sam obilno konzumirala alkohol tad i strah me posljedica, jer sam ja kriva za to, a ne netko drugi. Prihvatila sam svačije mišljenje. Nisam od onih žena koje bi voljele iz tuđih usta čuti ono što želim čuti. Ja sam realna osoba. Ovo me malo pogodilo. Jer sam htjela vjerovati da neće toliko utjecati. Ali s obzirom da ima dosta iskustva kada su se djeca rodila sasvim zdrava bez ikakvih poteškoća ili problema, me tješi jer mi ulijeva nadu da ipak postoji šansa da se rodi skroz zdravo. Na svakom UZV mi govori da ima sve što treba imati pa me i to donekle tješi. Istina, sada ne mogu ništa učiniti. Ali ću vjerovati da nije ostavilo posljedice i da će biti sve u redu nakraju sa bebačom! 

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 10:36

Bebica13

Hvala curama što ste mi odgovorile na pitanje. I molim vas nemojte se više prepucavati oko toga da li šteti ili ne šteti. Ja sam obilno konzumirala alkohol tad i strah me posljedica, jer sam ja kriva za to, a ne netko drugi. Prihvatila sam svačije mišljenje. Nisam od onih žena koje bi voljele iz tuđih usta čuti ono što želim čuti. Ja sam realna osoba. Ovo me malo pogodilo. Jer sam htjela vjerovati da neće toliko utjecati. Ali s obzirom da ima dosta iskustva kada su se djeca rodila sasvim zdrava bez ikakvih poteškoća ili problema, me tješi jer mi ulijeva nadu da ipak postoji šansa da se rodi skroz zdravo. Na svakom UZV mi govori da ima sve što treba imati pa me i to donekle tješi. Istina, sada ne mogu ništa učiniti. Ali ću vjerovati da nije ostavilo posljedice i da će biti sve u redu nakraju sa bebačom!

Statistika ti ide u prilog, puno je vise ovih koje su prosle bez problema nego obrnuto. Nekima se cak savjetuje i koja casica vina oko plodnih dana da se malo opuste , jer psiha je velika kocnica. Ali treba biti svjestan da je alkohol toksican, i da je to uvijek bacanje kockica…sretno i da sve bude u redu 🤞😋

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• proljetnica1
    30. Rujan 2022. 16:42

Neće naštetiti jer se plod u toj fazi razvija po principu “sve ili ništa”. Ukoliko nije naštetilo preživit će, ukoliko je oštećen bit će pobačen. To je mehanizam zaštite koji je smislila majka priroda upravo zbog ovakvih situacija rane trudnoće i štetnih noksi kako bi opstali samo zdravi plodovi. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.