Koliko alkohol utječe na plod u 1.mjesecu?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebica13
    29. Rujan 2022. 22:30

Bok. Sada sam 4mj i uredno je zasad sve.

Kada sam bila u 1.mjesecu trudna ja to nisam niti znala. Cijeli taj mjesec sam se "opijala" po raznim prigodama. Skoro svaki vikend sam pila alkohol, a nekad sam znala i kroz tjedan popit koje piće sa drugaricama. Naglašavam da ja tad nisam znala da sam u drugom stanju. Menstruacija mi je kasnila kao i po običaju i nisam niti posumnjala na trudnoću.
    Nadam se da moje obilno konzumiranje alkohola nije puno utjecalo na plod. Pa me zanima ako koja zna da li utječe dosta na plod u 1.mjesecu? Doktorica me je ispratila sa riječima da nisam jedina i to je odgovor koji sam dobila od nje...

SAYuRI
    29. Rujan 2022. 23:02

Utjece dosta. Taj prvi period je period organogeneze i najosjetljiviji je na supstance. A mozda imas srece pa ne bude nista….u svakom slucaju, sta god ti ko rekao, ne mozes sada nista znati…. 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    29. Rujan 2022. 23:30

maro2811

Bebica13

Kada sam bila u 1.mjesecu trudna ja to nisam niti znala. Cijeli taj mjesec sam se "opijala" po raznim prigodama. Skoro svaki vikend sam pila alkohol, a nekad sam znala i kroz tjedan popit koje piće sa drugaricama. Naglašavam da ja tad nisam znala da sam u drugom stanju. Menstruacija mi je kasnila kao i po običaju i nisam niti posumnjala na trudnoću.
    Nadam se da moje obilno konzumiranje alkohola nije puno utjecalo na plod. Pa me zanima ako koja zna da li utječe dosta na plod u 1.mjesecu? Doktorica me je ispratila sa riječima da nisam jedina i to je odgovor koji sam dobila od nje…

Neće utjecat, nemaj brige, sve smo pile i pušile i što još ne. Naravno kasnije se treba prestati s tim 😅 ako ti je sada sve u redu, očito nije utjecalo.

Evo i jedan članak
    https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/koliko-je-stvarno-stetan-alkohol-u-trudnoci-2536

Oprosti ali kako mozes reci NECE UTJECATI? Kako znas? Hoces da kazes da kolicine alkohola koje je ona pila i koje prolaze  kroz placentu u mali bebin mozak u razvoju, nece sigurno nastetiti bebi? Na osnovu cega si tako sigurna? Na osnovu par iskustava forumasica? I utjecaj alkohola na razvoj se uopste ne manifestuje na fizionomiju koliko na bihevioralni i kognitivni razvoj bebe…. To sto neko nije imao posljedica je puka sreca, i na takvim iskustvima ne mozes i ne smijes temeljiti izjavu da se nista nece desiti. Mozda hoce mozda nece, to apsolutno sada niko ne moze znati, i to je realnost situacije… 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

kk1109
    29. Rujan 2022. 23:53

SAYuRI

Placenta u prvom mjesecu nije razvijena i nema jee, a da ne znam kolko steti pola djece bi se rodilo retardirano jer zene u vecini slucajeva (one koje ne rade na bebi) ni ne znaju sa su trudne. Nema potrebe zenu strasit bez pokrica, al dobroo to je tvoj nacin tu na forumu tako i tako 😅

Ne briniii, ima jako puno zena koje su tulumarile i ludovale prije nego su saznale da su trudne (neke i nadtavile u trudnoci) pa je s bebicama sve oke. Bitno da sad dalje ne konzumiras alkohol i opojna sredstva i da omogucis svojoj bebici uvjete za zdrav razvoj 🤗

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 00:13

kk1109

SAYuRI

Placenta u prvom mjesecu nije razvijena i nema jee, a da ne znam kolko steti pola djece bi se rodilo retardirano jer zene u vecini slucajeva (one koje ne rade na bebi) ni ne znaju sa su trudne. Nema potrebe zenu strasit bez pokrica, al dobroo to je tvoj nacin tu na forumu tako i tako 😅

Ne briniii, ima jako puno zena koje su tulumarile i ludovale prije nego su saznale da su trudne (neke i nadtavile u trudnoci) pa je s bebicama sve oke. Bitno da sad dalje ne konzumiras alkohol i opojna sredstva i da omogucis svojoj bebici uvjete za zdrav razvoj 🤗

Ne strasim ja nikoga ja joj dajem odgovor po koji je dosla a to sto se nekima ne svidja nije moj problem. Vidis vecina vas dodje po misljenje, a ustvari ne zelite cuti tudje misljenje nego svoje iz tudjih usta…a za placentu se malo informisi bolje…
    A ta prica pola djece bi se rodilo ovakvo i onakvo, i sve smo pile i pusile je odraz nedostatka valjane argumentacije…
    Medicinski alkohol moze nastetiti plodu i neka mi neko medicinskim argumentima objasni da sam u krivu…jos bolje nek mi neko valjanim argumentima dokaze da joj sigurno nije nastetilo…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 00:16

… dok vas nisam pocela gadjati clancima i iskustvima zena kojima alkohol jeste nastetio…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 00:19

kk1109

SAYuRI

Placenta u prvom mjesecu nije razvijena i nema jee

Evo ti mali hint, proguglaj sta luci HCG 😎

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

kk1109
    30. Rujan 2022. 00:46

Eto teta SAYuRI onda bi ti trebala bit ginekologica pisto bolje baratas terminima i znanjem od moje sa svojih 20 + godina iskustva.
    Ti imas specifixan nacin izrazavanja svojeg misljenja, postujem...po mojem si samo strahovitno apaticna i uvjerena da so 100% u pravu neovisno o pitanju i temi.
    Al eto, ja sam podjelila s curom iskustvo mojih vliskih prijatelja i osoba iz obitelji koje su partijale u prvom mjesecu trudnoce, neke i nastavile...rodile su zivu i zdravu bebicu. Ne mogu rec da je zdravo, al ne mozemo ni rec da ce utjecat na bebu jer doista ne mora  bit. 
    Ti si i dalje budi najpametnija, budi drska prema curama na forumu koje nisu u tvom klanu, a mene i moje komentare zaobidi 😘

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

MBM🐬🍀💕
    30. Rujan 2022. 01:46

Bebica13

Nadam se da moje obilno konzumiranje alkohola nije puno utjecalo na plod. Pa me zanima ako koja zna da li utječe dosta na plod u 1.mjesecu? Doktorica me je ispratila sa riječima da nisam jedina i to je odgovor koji sam dobila od nje…

Moj gin je stvarno profesionalan i znam da je rakao da do 6 tjednA nista lose ne utice na plod. Sad mozda neko bolje zna ali prosle godine mi je M zakasnila a ja sam istovremeno bila na Antibioticima i kad sam ga nazvala da pitam ako sam trudna, dali moze da itice na plod. Tsko da ne brini bice sve u najboljem redu mila

SAYuRI
    30. Rujan 2022. 08:02

kk1109

Eto teta SAYuRI onda bi ti trebala bit ginekologica pisto bolje baratas terminima i znanjem od moje sa svojih 20 + godina iskustva.
    Ti imas specifixan nacin izrazavanja svojeg misljenja, postujem…po mojem si samo strahovitno apaticna i uvjerena da so 100% u pravu neovisno o pitanju i temi.
    Al eto, ja sam podjelila s curom iskustvo mojih vliskih prijatelja i osoba iz obitelji koje su partijale u prvom mjesecu trudnoce, neke i nastavile…rodile su zivu i zdravu bebicu. Ne mogu rec da je zdravo, al ne mozemo ni rec da ce utjecat na bebu jer doista ne mora bit.
    Ti si i dalje budi najpametnija, budi drska prema curama na forumu koje nisu u tvom klanu, a mene i moje komentare zaobidi 😘

Opet si nadrobila suplje price, nigdje argumenta…. Ne pricamo o meni nego i utjecaju alkohola u ranoj fazi trudnoce… nista konkretno nisi rekla…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.