Kada uvesti kravlje mlijeko

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bubamarasara
    30. Studeni 2013. 10:54

Drage mame moja beba ima 8,5mj i zanima me kada da joj dam kravlje mlijeko? pa bi joj dala cokolino ili griz malo prije spavanja jer sisa pred spavanje i budi se svako malo.hvala na svakom savijetu

• tea1
    04. Prosinac 2013. 14:53

osobno ni jednom dijetetu nisam uvela kravlje mlijeko prije nego su napunili 1 godinu. Za čokolino i ostale divote, sad koristim bebimil 2 i sa 10 mj mislim da se uvodi trojka. Ovo je malo skuplja verzija, ali mislim da je puno sigurnij ai zdravija za bebaća :)

20. Prosinac 2013. 14:57

Ja svom planiram nesto malo prije prvog rodjendana uvesti kravlje mlijeko, cisto zato sto ce sa godinu dana krenuti u vrtic, a tamo ce mu davati kravlje mlijeko, pa cisto da ga pripremim prije. Ali prije toga svakako necu. Zasto ne probas sa nekim mlijecnim kasicama koje se rade s vodom (moj obozava Hippove). Ili neke mlijcne preradjevine, tipa jogurt/svjezi sir i zitarice, od toga bi beba trebala biti sitija.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Evvie
    20. Prosinac 2013. 17:05

Mislim da tek poslije godinu dana....do godine dana smo sve pripravke tipa čokolino radili sa adaptiranim mlijekom (bebimil),prije 12-13 mj.nebi se usudila dat kravlje mlijeko bebi. Makar znam bisere koji su od početka novorođenče hranili sa kravljim mlijekom

rhaea
    16. Siječanj 2014. 12:25

Od 6 mj pije kravlje (za rižine pahuljice i sl.), u početku sam prokuhavala i rijedila s vodom a kroz mjesec dva čisto kravlje. Adaptirano nije htio niti pod razno, čak niti u tim kašicama.

sbjelisi
    16. Siječanj 2014. 17:58

Ne planiram mu uvesti KM sve dok ne krene u jaslice, tj. koji mjesec prije.. Do tada porebe za mliječnim planiramo još malo priskrbljivati dojenjem ( 11,5 mj), mliječnim prerađevinama i kombinacijom večernjih kašica s adaptiraim mlijekom. Ja svakako ne bi prije godine dana.. Mislim da nema potrebe žuriti.

oharascarlett14@gmail.com

Bucka
    17. Siječanj 2014. 15:40

Mi smo bili na adaptiranom, tako da smo oko 9.mj. života uveli kravlje mlijeko, sada curka ima 14 mjeseci, vesela, zdrava, zaigrana i dalje pijemo kravlje mlijeko, nikakvih problema s ničim nismo imali...:)

• hanatres
    01. Veljača 2014. 23:03

Ja sam počela davati razrijeđeno kravlje mlijeko sa nepunih 6 mjeseci. Sviđa joj se i nema nikakvih reakcija.

orhideja2
    06. Veljača 2014. 09:02

Na više strana sam čitala (uključujući stručnu literaturu) da se kravlje mlijeko ne preporuča prije godine dana. Pogotovo ovo mlijeko koje mi danas kupujemo u dućanima, to je sve samo nije mlijeko. Ne želim to davati djetetu.
    Curu sam dojila dvije godine, pred polazak u jaslice sam joj dala da proba malo mlijeka, samo da isključim alergiju.
    I nikad joj ga nisam dala da pije. Pojede ga u palačinkama i tako nekom jelu gdje ide mlijeko po receptu, ali to je isto minimalno.
    Kalcij dobiva iz drugih izvora (nije mlijeko najbolji izvor kalcija, unatoč uvriježenom misljenju)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.