Ja svom planiram nesto malo prije prvog rodjendana uvesti kravlje mlijeko, cisto zato sto ce sa godinu dana krenuti u vrtic, a tamo ce mu davati kravlje mlijeko, pa cisto da ga pripremim prije. Ali prije toga svakako necu. Zasto ne probas sa nekim mlijecnim kasicama koje se rade s vodom (moj obozava Hippove). Ili neke mlijcne preradjevine, tipa jogurt/svjezi sir i zitarice, od toga bi beba trebala biti sitija.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ne planiram mu uvesti KM sve dok ne krene u jaslice, tj. koji mjesec prije.. Do tada porebe za mliječnim planiramo još malo priskrbljivati dojenjem ( 11,5 mj), mliječnim prerađevinama i kombinacijom večernjih kašica s adaptiraim mlijekom. Ja svakako ne bi prije godine dana.. Mislim da nema potrebe žuriti.
oharascarlett14@gmail.com
Na više strana sam čitala (uključujući stručnu literaturu) da se kravlje mlijeko ne preporuča prije godine dana. Pogotovo ovo mlijeko koje mi danas kupujemo u dućanima, to je sve samo nije mlijeko. Ne želim to davati djetetu.
Curu sam dojila dvije godine, pred polazak u jaslice sam joj dala da proba malo mlijeka, samo da isključim alergiju.
I nikad joj ga nisam dala da pije. Pojede ga u palačinkama i tako nekom jelu gdje ide mlijeko po receptu, ali to je isto minimalno.
Kalcij dobiva iz drugih izvora (nije mlijeko najbolji izvor kalcija, unatoč uvriježenom misljenju)
Sortiraj odgovore
Najstariji