Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    16. Svibanj 2018. 12:04

Anđeo_

Naravno da treba poslušati i svekrve i majke one imaju više iskustva i sve to ovisi o tebi samoj i tim ženama, zato sam i rekla da svako treba razmislit za sebe, moja će meni osobno pomoć slažemo se i poslušat ću njene savjete ali i dalje stojim kod toga da ima žena koje pretjeruju ne govorim to bezveze i ne kažem da su to naše svekrve ali konkretno situcija: prijateljica i njen suprug otkako su skupa živjeli su u stanu u najmu ona si je sa svekrvom bila super i odlučili su prije nego je beba došla sredit kad iznad njih u kući da imaju nešto svoje sve je išlo po planu dok nije rodila, žalila se ona meni ali sam iskreno mislila da pretjeruje.. mali je imao mjesec i pol kad sam ga došla vidit to je izgledalo ovako pijemo kavu na terasi on u kinderbetu počne plakat nešto su ga grčevi mučili svekrve je doletila gore s prvom recenicom ljubavi bakina šta ti rade?? Ok mislim si neka šala… otišla je u sobu rekla joj da nek mu napravi flašicu da će mu ona dat sigurno je gladan to su "savijeti" prštali iz rukava dijete je još više počelo plakat jel mu je ona na silu pokušala dat jest…godinu dana nakon su se svi unakrsno posvađali sad niko s nikim ne priča prolaze jedni pored ko pored stranca i tako dalje da ne duljim 100 ljudi 100 čudi mislim da ste sad shvatile poantu mog ranijeg posta…

Ista stvar meni bliskim ljudima.. Sas dođem kod njih na kavu.. Prošeta cijela familija barem 6 puta pojedinačno da vidi šta radimo.. Nekad smo do ko zna  kolko sati u noći sjedili i pričali sad ti bude neugodno ostat da nebi ispali nekulturni i nadzirani.. Daleko od toga da dođe pomoć bilo  tko stariji dapače al mi ne treba ostajat itko spavat jer u pol noći u 2 ujutro kad sisu buden vadila će mi uletit u sobu i paniku dizat zašto sada beba plače jer nema tko to nije rekao (tu rečenicu)  i nema gdje to doživjela nisam .. I onda uzmu bebu i mlate s njom da se smiri a naprave još gore.. Preko dana neka nosaju savjetuju budu tu al taj neki konačni mir stvarno nemaš dok nisi sam.. Ja sam shvatila da ona želi ić živjet kod svekrve dok dragi ne dođe zato sam se osvrnila na suživot sa bilo kim..ionako svatko na kraju sam sebi kroji život. .i sam živiš kako si napraviš tako da podržavam svačije odluke i poštujem svačije mišljenje bez ikakva osuđivanja

_IvaGljiva_
    16. Svibanj 2018. 12:05

Da, ovo je u zg! Ovo moje je skroz na zapadu, 200kn mjesečno i treninzi su ovako u jutro. 
    No, sigurna sam da ima i u drugim gradovima 👍 Držim fige da nešto iskopaš 😉

16. Svibanj 2018. 12:08

Bruncili

Hahaha sto bi tek bilo da smo pod iznimnim trudnickim hormonima 😂😂😂 divno je vidjeti razlicita misljenja… misljenja sam da smo bolji i sa njegovima i sa mojima na pristojnoj udaljenosti. Svekrvu ne zelim blizu, ali ljudi moji zenama treba pomoc barem prvo vrijeme. A pogotovo nama prvorotkinjama, zbunjenim do bola 😁 blago vama kojima su vam svekrve izvrsne, rijetke su takve!!!

Moja svekrva je super bila, 2 tjedna nam je kuhala i cistila kad sam dosla iz bolnice s prvim djetetom, na zalost kad sam drugo rodila, vise je nije bilo, a moja mama jos radi pa smo bili prepusteni sami sebi; i iskreno, razlika je bila ogromna.

Nego, cure, ima li koja od vas iskustva s josamycinom (jozamicinom) u trudnoci kod lijecenja ureaplazme (ili bilo cega drugog). Postavila sam pitanje na temi ureaplazma i trudnica, l ovdje je prometnije pa je mozda netko i cuo za to..

• Anđeo_
    16. Svibanj 2018. 12:29

Endzrue
    Ista stvar meni bliskim ljudima.. Sas dođem kod njih na kavu.. Prošeta cijela familija barem 6 puta pojedinačno da vidi šta radimo.. Nekad smo do ko zna kolko sati u noći sjedili i pričali sad ti bude neugodno ostat da nebi ispali nekulturni i nadzirani.. Daleko od toga da dođe pomoć bilo tko stariji dapače al mi ne treba ostajat itko spavat jer u pol noći u 2 ujutro kad sisu buden vadila će mi uletit u sobu i paniku dizat zašto sada beba plače jer nema tko to nije rekao (tu rečenicu) i nema gdje to doživjela nisam .. I onda uzmu bebu i mlate s njom da se smiri a naprave još gore.. Preko dana neka nosaju savjetuju budu tu al taj neki konačni mir stvarno nemaš dok nisi sam.. Ja sam shvatila da ona želi ić živjet kod svekrve dok dragi ne dođe zato sam se osvrnila na suživot sa bilo kim..ionako svatko na kraju sam sebi kroji život. .i sam živiš kako si napraviš tako da podržavam svačije odluke i poštujem svačije mišljenje bez ikakva osuđivanja

Potpisujem, možda sam malo ja skrenula s teme cura je pitala oko pomoći dok muž ne dođe ja sam graknula ko kokoš 😂😂 na cijeli život sa zločestim svekrvama iako je moja jaaako dobra i volim je otkako sam vidla tu svekrvu od prijateljice sad kako sam trudna stalno se sjetim toga pa me tema malo PIKNULA

• Anđeo_
    16. Svibanj 2018. 12:30

_IvaGljiva_

Da, ovo je u zg! Ovo moje je skroz na zapadu, 200kn mjesečno i treninzi su ovako u jutro.

Jel to na Radničkoj?

christyy
    16. Svibanj 2018. 12:37

Anđeo_

_IvaGljiva_

Jel to na Radničkoj?

Našla sam sad da ima na Radničkoj- ponedjeljak i srijeda od 18-19h. 2x tjedno 250,00kn. 

16. Svibanj 2018. 12:43

Vidim da pišete o svekrvama i suživotu sa njima..kada se nauči živjeti samo sa mužem/dečkom i djecom (ko ih ima) teško je zamisliti da se živi sa bilo kim drugim..tako ni ja..imam tu neku svoju rutinu..i ako je prljavo ili čisto..nitko to ne gleda nit prigovara.. 
    Ali da sam za to da svekrve pomažu, to da..zapravo je lijepo kad žele pomoći..meni je moja rekla da će mi mama pomoći..tako da ne očekujem ništa od nje..  
    Teta evo nas u Puli  to nam je ko neki izlazak..mjesec dana smo kući jer curka nesmije na vjetar i sunce..tako da izađe iz auta i uđe na vježbe..a ja za to vrijeme prošetam..ne stignem na nikakve vježbe, a ni šetati jer nema ko biti sa curama..a lijena sam sama vježbati navečer.. 

Delilah
    16. Svibanj 2018. 12:51

Jaooo, ja sam svojoj svekrvi i svekru svakakve uvrede progutala, vec sam se bila spakirala i pocela kofere nosit u auto, poceli smo i stanove i kuce gledat, al sam ostala radi muza jer nisam mogla podnijet da ostane bez roditelja kakvi god da jesu, iako bi i sada radje da zivimo potpuno sami i svako malo nekakva uvredica padne, al me tjesi sto su stari dosta, jer su uzasno teski ljudi i cisti materijalisti i sve mora bit po P.S.u a ja nisam takva i ne sutim i ne trpim za mir u kuci. Jos mi fali kupaona koju sad radimo, i poseban ulaz vim se kuca legalizira. Iskreno osjecam se nadzirano, ja ne volim kad me neko ispituje ko da mi je mama, al to je cijena suzivota, kud ides, kad se vracas i sl. (Oduvijek sam to prezirala), sad popricamo o osnovnim stvarima i gotovo, a cim se ona dotakne ozbiljne teme napetost se moze nozem rezat.
    A sto se tice odgoja, katastrofa, vidim kak se prema dvije druge unuke ponasa i to cu rezat na maksimum jer gledam iz kuta svoje struke (odgojiteljica) i ona se uopce ne ponasa onak kak bi ja htjela odgjat dijete. Iskreno, nek tu i tam uskoci, ali prema mojim pravilima, ali nosta ti nemoze.platit tvoj mir i ja bi definitivno rdje zivjela sama s bebom nego da mi je netko stalno tu.

Baby.nb1
    16. Svibanj 2018. 12:53

Cure jel gleda koja rtl? Isuse, sto sam se ja nasmijala... ova je sirota toliko izbezumljena od straha I istovremeno urokana od onog plina (barem tako djeluje) da ne znas jel bi se smijao ili plakao... al kad sam joj cijelu bocu vidjela kraj kreveta 😂
    Dajte mi epiduralnu
    Ne jos, jos je rano
    Jel mogu na carski?
    Ne, osim ako nije nuzno ili dobijete na lotu I platite u privatnoj bolnici...
    Koliko kosta?
    😂😂😂😂😂

url=https://lilypie.com]

16. Svibanj 2018. 13:11

Teta - sve ovisi što planiraš sa stvarima koje beba preraste. Čuvati za drugu bebu ili pokloniti? Ja si baš ne mogu priuštiti da u stanu čuvam stvari za drugu bebu, a mnogi su me upozorili da bebe sve brzo prerastu i da imaju brdo odjeće koje nisu koristili tako da će komoda meni biti sigurno dovoljna. 
    Shinin - dobrodošla nazad, već sam se bila zabrinula 
    Luce95 - meni osobno bi smetao bilo tko 24h dnevno a da nije moj muž i moj pas. Čak i moja vlastita mama a kamoli tuđa. Kod mene je slično kao i kod Endzrue. Od 2005.g živim bez svojih roditelja i ne mogu zamisliti da živim opet s nekim i tisuću pitanja poput: "Zašto držiš začine iznad nape?", "Zašto brašno držiš u frižideru?" (moja kuhinja- moja stvar) Kuda ideš? Kada se vraćaš? Pa suptilno podbadanje oko urednosti i takve stvari. Nema problema, neka uskoče kada zatreba ali neka svatko poslije ide svojoj kući. Moj muž isto studira ali on ne namjerava stavljati godinu na mirovanje nego ćemo iskoristiti to što sam ja na porodiljnom pa ću malo više ja potegnuti oko bebe da on "očisti" čim više da u zadnjoj godini ima čim manje zaostataka. Izdržat ćemo nekako i sami jer nama nema nitko uskočiti budući da su svi daleko. Imat ću šogoricu na "brzom biranju" za savjete i to je to. Ne želim da mi itko dijete smiruje umakanjem dude u vino, hranjenjem sa plazma keksom i da mi govori kako će mi dijete biti razmaženo jer ga nosim u marami stalno blizu sebe... Nisam najpametnija na svijetu ali ako zatreba, zatražiti ću savjet. 
    Ssanja - ovo je preslatko!! Ima li kakav webshop u Bosni da je povoljnije nego kod nas? Znam često kupovati u Bosni a oni još uvijek nabavljaju robu iz Turske a Turska ima, po meni, najbolji pamuk i bolje stvari nego dalekoistočne zemlje. 
    Eh da, ovdje na klokanici sam naletila da se ne koriste ovi sapunčići i šampončići u prvim tjednima života jer koža još nije zrela, a i  da se tek nakon 3 tjedna se preporuča prvo pravo kupanje sa par kapi ulja u vodi, da je sve do tada samo čišćenje sa mokrim gazicama i to je to. Netko je spomenuo kozmetiku za bebu. Mene sada zanima koliko je to marketing, odnosno koliko je to zaista potrebno bebi? Šampon, regenerator, ulje poslje kupanja, mlijeko za tijelo??? Kada ste počeli to upotrebljavati i je li zaista sve navedeno uopće bilo potrebno? Za pelensku regiju razumijem da je neophodna, ali ovo ostalo... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI