Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    16. Travanj 2018. 13:01

petrapp2605

Kalanhoja

Evo ja sam išla na promjenu podataka i stavila sam kvačicu na Babybonus.. i to je to? Sad samo odem u DM i podignem paketić? Ili čekam da me obavijeste?

Samo odeš u dm i to je to, dobiješ svoj paketić

Hvala :)

Aidicaa
    16. Travanj 2018. 13:05

Pozdrav ženice moje.
    Samo jedno pitanje. Trudna sam tek 4.4 sedmice
    Ali ovo nije humano koliko ja pijem vode. Jedem ko stoka stvarno, ali ne mogu žeđ da ugasim šta god da jela. Malo prije 10 min sam popila flašicu vode od pola l, evo sad i čašu vode iskapila. Jel to normalno?

petrapp2605
    16. Travanj 2018. 13:12

Pozdrav Mallaa, a koliko vode popiješ tokom dana? Više od 2L? Možda da se obratiš svom liječniku, jer bi moglo biti da imaš trudnočki dijabetes pa te organizam traži veliku količinu tekućine. 

Maggie85
    16. Travanj 2018. 14:10

petrapp2605, bez brige, prisluškivat ću vas i dalje, ipak ste vi nekoliko tjedana ispred mene pa ste pametnije i mudrije. A po terminu znam da ovdje pripadam, samo mi druga polovica studenog nikako nije za jesen. Ja već u listopadu vadim kapu, šal, rukavice i zimsku pernatu jaknu
    Ajde kad sam već tu, bila je rasprava na temu štitnjače, pa da vam kažem svoje iskustvo. Ja pijem Euthyrox 25/50 već godinu/dvije i potreba za povećanjem terapije se pojavila i u prošloj i u ovoj trudnoći. Moji dr. ginić i dr. endokrinolog oboje tvrde da TSH mora biti ispod 2, da bi bio idealan. Meni je već u 4 tj. trudnoće skočio na 3.78, a za još 2 tjedna na 5.4 tako da mi je trenutna terapija svaki dan 50 mcg. Kontrola za 4 tjedna. Moj endić kaže da povišeni TSH može uzrokovati spontane ili djecu s poteškoćama u razvoju, a s druge strane kaže da je imao slučajeve u kojima su žene rodile potpuno zdrave bebe s TSH preko 200, pa ti budi pametan. Problem je ta štitnjača, ni oni sami nemaju još sve odgovore na hipo- i hiper-tireozu.

petrapp2605
    16. Travanj 2018. 14:32

Curke ja sam se sada najela ko praščić blitve s krumpirom, pojela sam i filet oslića, ali mi blitva bila tako fina, da sam si još morala staviti, i jedem i držim se za trbuh i kažem bebi da se nadam da joj se sviđa ručak kao i meni 😊

16. Travanj 2018. 14:45
    Njoki sa sparugama i prsutom :)
    Njoki sa sparugama i prsutom :)

Pozdrav cure! Evo kad svi stavljate slike hrane, da stavim i ja od danasnjeg rucka.
    Vasi meniji izgledaju i zvuce odlicno! Petrapp, obozavam blitvu, nekad ju radim samo s jajem na oko, bez mesa, i uz to salatu od ribane mrkve ili cikle.
    Sutra radim prisiljeno zelje i kuhani krumpir, a muzu izvadim i par polpeta, da pojede jadan covjek i malo mesa 😁😁
    Bas ste bile aktivne zadnjih dan-dva, jedva pratim sto pisete iako sam stalno tu. Snovi su svima vidim zivopisni, i jako zanimljivi, tko zna koje je skriveno znacenje svega toga :)
    Ja sam bila jutros po duphastone, d3 kapi i magnezij.
    Vidim da ovaj tjedan nema bas pregleda, ali je zato slijedeci tjedan pravi boom, svi gledaju svoje bebe! Veselim se s vama i jedva cekam cuti novosti! 😘

petrapp2605
    16. Travanj 2018. 14:51

Teta90 ove tvoje šparoge bi mogla i nakon blitve smazati za desert 😂 

okozeleno
    16. Travanj 2018. 15:01

Ja danas spremam pljukance sa slaninom, rokuljom, cherry rajcicama i parmezanom...
    Njamaaacccc 😋😋😋😋😋
     Evo kruli mi u trbuhu od same pomisli na hranu koja me ceka 😁😁😁😁

Sreća 1 - 2011.
    Sreća 2 - 2013.
    Sreća 3 - na putu :)

16. Travanj 2018. 15:05

Jao, kad se pričalo o snovima. Ja sam jednom prespavala kod dečka (sadašnjeg muža) i pričala u snu. Bilo je to prije davnih 11g, a mi smo bili svega par mjeseci zajedno. Uglavnom, okretala sam se na krevetu, on nije spavao, gledao je film i ja sam rekla "Stavi djecu u lift!" baš skroz razgovjetno. On nije u mraku bio siguran što se zapravo događa, pa pitao "Šta si rekla?" i ja ponovim pa je skužio da pričam u snu.. Ujutro prvo što me je pitao "Kakvu ja to djecu trebam staviti u lift?" ja ono nemam pojma o čemu on priča i tek za par sati mi je došla u svijest točno situacija koju sam sanjala i vidim njega ispred stana kako starije dijete uzima za ruku a drugo drži dignutno drugom rukom uza sebe. Poprilično sam sigurna da je starije dijete bilo sin u tom snu a sad ćemo vidjeti hoće li se obistiniti. Do sad se obistinilo samo da je on tata... 

16. Travanj 2018. 15:17

sarajka

PlavaBorovnica

Dobro jutro! Ni ja ne mogu spavati.. dragi je jutros otišao rano na put, a mene neka nervoza uhvatila.
    Sarajka, rekla bih ti vjeruj ginekologu bolje nego nama, ali i ja sam pomalo nepovjerljiva u ovom stanju prema doktorima i ljekarnicima, ne znam ni sama zašto..

I ja sam nepovjerljiva valjda zato sto razmisljam to je moje dijete, i moja odgovornost… Sta god da se desi sigurno se nece doktor nasekirati nego ja. Jos kad procitam u uputstvu da se preporučuje u trudnoci. 😳 Tek onda se ne usudjujem…. Nadam se da je ovo samo faza, i da cu ubrzo spavati dobro .🙂

Drage, ja ne spavam već 2 mjeseca u komadu. Probudim se na WC i onda ne mogu odmah zaspati. Iskreno, ja se s Apaurinom, Diazepamom, Xanaxom ne bih zezala ni bez a kamoli u trudnoći. Ja se držim one da je "razlika u lijeku i otrovu samo u dozi", a doza koja treba mami da bi bila lijek je puno veća pa djetetu može postati otrov. Ali opet, to je moje razmišljanje, nisam ekspert. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.