Cure jeli normalno i ok da ja i maleni cilu noc ne spavamo. Naravno on zeza i da ga meni sestra nece odvede u djeciju sobu da se ja odmorim? Pa zelim biti s dijetetom stalno ali od 24h ne spavat 22 h,previse a u bolnici sam…Vase misljenje?
strasno, ja sam ionako razocarana ovim rodilistem tako da me nista ne iznenaduje. Drzi se! Kad cete doma? Jeste dobro?
Mi bi trebbali sutra. Ali nista nikad nije sigurno. Dobro smo,on sise lipo bradavice mee bolii ufff. Mene boli doli radi reza a sidim da bi doila,pa mi se podlilo jebemu😢.
Cure jeli normalno i ok da ja i maleni cilu noc ne spavamo. Naravno on zeza i da ga meni sestra nece odvede u djeciju sobu da se ja odmorim? Pa zelim biti s dijetetom stalno ali od 24h ne spavat 22 h,previse a u bolnici sam…Vase misljenje?
strasno, ja sam ionako razocarana ovim rodilistem tako da me nista ne iznenaduje. Drzi se! Kad cete doma? Jeste dobro?
Mi bi trebbali sutra. Ali nista nikad nije sigurno. Dobro smo,on sise lipo bradavice mee bolii ufff. Mene boli doli radi reza a sidim da bi doila,pa mi se podlilo jebemu😢.
Joj znam 😫 Ali izdrzi 💪🍼💙 Bit ce to sve dobro 😊
Meni su u radaoni svi bili super. Istina ja sam imala veze puste,alii svejedno sam rodila prirodno bez inekcija i slicno. Na odjelu ehh kako ko,ima njih ajme vridni zena a ima i ajme Boze..Neke ce ti u 12h rada uci 6 7 puta i pitat sta treba a neke nece niti ono sta moraju. Znaci od osobe do osobe. A doktori su ok premda nije bas da su cesti. U starom rodilistu u vizitu bi doslo ujutro 10doktora,a ode jedan. Sve se izminilo..
Ne znam gdje nam je sarajka, ona je isto tu negdje s nama u terminu.
Evo me garavusa . Pisala sam iz bolnice kad mi je pukao vodenjak, i kad su me primili . Vjerovatno nisi vidjela .☺️ Nikako nisam uspjela da nadjem vremena da napišem detalje... Uglavnom, porodila sam se 01.10.-og u ponedjeljak u 21.30. Bebac je tezak 3670 grama i 55 dug .🤗
U nedjelju sam razmišljala kako mi se bliži termin a nije stomak je još visoko ... Odlučim da ću tu noć kružiti malo kukovima na lopti i jesti ananas, što sam i uradila. Naredno jutro , odem na ctg- pregled gdje je Bebac bio toliko nemiran da nisu mogli da snime. Pošalju me na uzv , kažu da je tezak oko 3 700 , da je sve u redu i da dodjem u petak na CTG, kad mi je i trebao biti termin. A i ja sam bila tako nešto uznemirena.... Nakon pregleda odem kod mame, Bebac se i dalje tumba da bih u jednom momentu osjetila dole kao da se nešto otkide. Skočim na noge, kad iz mene poče da lije voda kao na filmovima. Kolko god sam stavljala peskira voda bi probila i lila niz noge. ..Nikakve bolove nisam imala.
Dodjemo u bolnicu, bilo je oko 13 30h,voda i dalje lije .Na kraju mi daju pelenu koja začas bila puna. Smjeste me u sobu, i oko 15h dobijem prve kontrakcije koje su se javljale u nejednakim intervalima, da bi se ubrzo ujednačile i javljale na 5 min. Bile su jake ali imala sam pauzu od 5 min.gdje sam prikupljala snagu za sljedeću....Oko 17h boli već na minut, i svo vrijeme sam se nekako nosila s kontrakcijama, očekivala da će porod brzo krenuti jer su kontrakcije učestale. Pogledaju me kažu 4 cm otvorena .Tek! 😧 Kontrakcije razvaljuju , i ja polako pocinjem gubiti snagu.... Jako teško sam podnijela tih par sati do poroda koji je bio u 21. 30.h i koji je po meni najlakši dio. Kad kažu da tiskaš, tiskaš i ne popuštaš. Iz dva napona sam ga istjerala van. 😆 I oni su mi se navalili na stomak da pomognu. Nisu me rezali , pustili su da malo popucam jer su smatrali da je tako bolje ....
Eto, tako se moj sin rodio. 🤗 Imali smo poteškoća da se uspostavi dojenje , ali evo od prije dva dana je krenulo mlijeko.... Rana boli, hemoroidi isto , ali sve je lakše kad ga pogledam. Znam da vrijedi!
Sretno cure!
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Ne znam gdje nam je sarajka, ona je isto tu negdje s nama u terminu.
Evo me garavusa .Pisala sam iz bolnice kad mi je pukao vodenjak, i kad su me primili . Vjerovatno nisi vidjela .☺️ Nikako nisam uspjela da nadjem vremena da napišem detalje… Uglavnom, porodila sam se 01.10.-og u ponedjeljak u 21.30. Bebac je tezak 3670 grama i 55 dug .🤗
U nedjelju sam razmišljala kako mi se bliži termin a nije stomak je još visoko … Odlučim da ću tu noć kružiti malo kukovima na lopti i jesti ananas, što sam i uradila. Naredno jutro , odem na ctg- pregled gdje je Bebac bio toliko nemiran da nisu mogli da snime. Pošalju me na uzv , kažu da je tezak oko 3 700 , da je sve u redu i da dodjem u petak na CTG, kad mi je i trebao biti termin. A i ja sam bila tako nešto uznemirena…. Nakon pregleda odem kod mame, Bebac se i dalje tumba da bih u jednom momentu osjetila dole kao da se nešto otkide. Skočim na noge, kad iz mene poče da lije voda kao na filmovima. Kolko god sam stavljala peskira voda bi probila i lila niz noge. ..Nikakve bolove nisam imala.
Dodjemo u bolnicu, bilo je oko 13 30h,voda i dalje lije .Na kraju mi daju pelenu koja začas bila puna. Smjeste me u sobu, i oko 15h dobijem prve kontrakcije koje su se javljale u nejednakim intervalima, da bi se ubrzo ujednačile i javljale na 5 min. Bile su jake ali imala sam pauzu od 5 min.gdje sam prikupljala snagu za sljedeću….Oko 17h boli već na minut, i svo vrijeme sam se nekako nosila s kontrakcijama, očekivala da će porod brzo krenuti jer su kontrakcije učestale. Pogledaju me kažu 4 cm otvorena .Tek! 😧 Kontrakcije razvaljuju , i ja polako pocinjem gubiti snagu…. Jako teško sam podnijela tih par sati do poroda koji je bio u 21. 30.h i koji je po meni najlakši dio. Kad kažu da tiskaš, tiskaš i ne popuštaš. Iz dva napona sam ga istjerala van. 😆 I oni su mi se navalili na stomak da pomognu. Nisu me rezali , pustili su da malo popucam jer su smatrali da je tako bolje ….
Eto, tako se moj sin rodio. 🤗 Imali smo poteškoća da se uspostavi dojenje , ali evo od prije dva dana je krenulo mlijeko…. Rana boli, hemoroidi isto , ali sve je lakše kad ga pogledam. Znam da vrijedi!
Sretno cure!
cestitam na malenom 💙🍼😊
Ima rodendanko kad i moj 😇
uzivajte i mazite se, a savovi i hemici ce proc 😊
Čestitkeee sarajkaaa 💙💙💙
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
KikeS pa to je grozno što čitam. Fuj. Kako jedna žena može biti takva? Vjerojatno je i ona rodila, pa zar se ne može poistovjetiti s tim ženama. Prestrašno....
Ne mohu naći tiječi koliko sam zgtožena ovime što si napisala....
Sarajka čestitam. U vž rodilištu je isto taj pon bio baby bum rodilo se valjda 10tero djece ako ne i više što je puno iznad prosjeka za naš grad. Mislim da je prosjek 2-3.
url=https://lilypie.com]
Sarajka- čestitam ❤ pravi bebač 👏👏 želim ti brz oporavak
Pitanje - neko je spomenuo da na vrhu torbe pripremimo za rađaonu pa sam uzela manju torbu i unutra stavila 2 proteinske pločice, uloške, Mrežaste gaće i vodu ću kad dođe vrijeme, punjač.. Šta mi još fali??
Sortiraj odgovore
Najstariji