Baccarat super, čestitam na dobrom nalazu.
Hvala svima na odgovoru vezano za hematom, još bih samo pitala jeste bas mirovale na relaciji krevet - wc? Ja sam uglavnom sama, muž je rijetko doma pa kad tad moram iznijeti smeće, oprati veš ili suđe, a prema riječima mog ginekologa lijek je sto veće mirovanje. Čitala sam da se uz strogo mirovanje zna riješiti za cca mjesec dana 🙃 ali dobro za naše bebe ništa nije teško 🥰
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.
UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
-28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~ 🍀
Opa, cure, raspisale se ovih dana 💪🏻
Ja se sjećam ogtt iz prve trudnoće, bilo mi je čist ok. Ja inače volim slatko pa mi nije bio problem to popit, mislim da mi je bilo najgore nakon onog vađenja koje ide nakon sat vremena pa dok nije došlo zadnje vadenje tad mi je baš bilo nekako slabo. Ali izdržala sam, poslije jela i pila i bilo je ok.
Lea25 ja sam imala hematom u prvoj trudnoći, nije krvario, negdje oko 17tt se resorbirao i bilo je sve ok. Malo nakon toga (mislim oko 20tt) sam bila malo preaktivna, hodala po cijele dane i tada sam prokrvarila 🤷🏼♀️
Zadržali me 3 dana u bolnici, napravili nekoliko nalaza i bilo je sve ok.
Do kraja bez ikakvih problema, aktivna do zadnjeg dana (doslovno sam zadnji dan sa početnim trudovima vozila auto).
Samo mirovanje i bit će sve ok.
Ovi sad hematomcici koje sam imala su se povukli, uskoro prestajem sa utrogestanima 😄
Pupo, I mene zanima kad si ih počela osjećati? Ja ću vjerojatno kasnije jer mi je posteljica sprijeda..
Nesto mi je komentirala gin da bi bilo bolje da je straga zbog ožiljka od carskog, ali nisam baš razumjela a zaboravila sam je kasnije pitat 🤷🏼♀️
To ti je rekla jer posteljica koze urasti u oziljak tokom trudnoce i onda to moze biti komplikacija pogotovo ako se ide na vaginalni porod i malo je teze biti siguran da je u potpunosti izasla van ako je srasla s oziljkom,ali ona se svakako moze pomicati tokom trudnoce. Stigne ona jos otic odozada 😊
Cure ja jutros odradila mini anomaly u 12+1, sve uredno,mali nuhalni nabor i uredne nosna i bedrena kost. Hematom je jos tu ali se smanjio. Sad cekam Panoramu-jel tko radio u Breyeru? Zanima me pise li odmah u nalazu je li uredan da ne umrem iscitavajuci.
Pitala sam dr.za tu nesanicu i kaze da je to do 12tt normalno zbog bete i progesterona,ali da bi sad trebalo biti bolje. I stvarno,zadnje 2 noci spavam u komadu do 6,dok bi se ranije svaku ali svaku noc budila oko 1-2 i bila budna do 3 ili 4.
Kaze sad pocinje blazeno razdoblje🥰
Hej, ja sam radila Panoramu u Breyeru.. za 8 dana su stigli rezultati.. pise odmah u mailu kratko rezultat, a u pdf-u je veliko uokvireno spol (ako si birala), rizik i fetalna frakcija.. sretno 🤞
👩 89` endometrioza, hashimoto, AMH- 15,1 ug/L
🧑91` normo
04/2025 Panorama low risk, dečko 💙
Cure ja jutros odradila mini anomaly u 12+1, sve uredno,mali nuhalni nabor i uredne nosna i bedrena kost. Hematom je jos tu ali se smanjio. Sad cekam Panoramu-jel tko radio u Breyeru? Zanima me pise li odmah u nalazu je li uredan da ne umrem iscitavajuci.
Pitala sam dr.za tu nesanicu i kaze da je to do 12tt normalno zbog bete i progesterona,ali da bi sad trebalo biti bolje. I stvarno,zadnje 2 noci spavam u komadu do 6,dok bi se ranije svaku ali svaku noc budila oko 1-2 i bila budna do 3 ili 4.
Kaze sad pocinje blazeno razdoblje🥰
Hej, ja sam radila Panoramu u Breyeru.. za 8 dana su stigli rezultati.. pise odmah u mailu kratko rezultat, a u pdf-u je veliko uokvireno spol (ako si birala), rizik i fetalna frakcija.. sretno 🤞
Puno hvala!
Lea meni je moja dr.za hematom rekla da je bitnije od strogog lezanja ne stvarati abdominalni pritisak a to znaci ne dizati nista teze od 0,5 kg, ne dizati se naglo iz lezeceg polozaja pa da ti se trbusni napnu i to. Ja nisam lezala,ma nisam ni mirovala,al da sam prokrvarila vjerojatno bi. I danas na uzv-u je drasticno manji a bio je konkretan,preko 3 cm.
Jesam ja jedina ovdje koja spava kao klada od pocetka trudnoce? Znaci ja ne mogu da docekam ni 22:30 vec sam gotova i jedva se dizem ujutro. Da ne govorim o prvom tromjesecju kad sam imala i dnevne dremke 🙈
Jana, ja kontroliram zbog heparina samo fibrinogen svaka 3-4 tjedna kada idem na kontrole tako mi moja dr trazi.
Ja sam jucer bila na pregledu, sve je super i u redu ❤️❤️❤️
Spomenula sam da mi se desava da se stomak kao stegne, ali da ne znam jel sto se beba mice ili su lazne kontrakcije pa mi je dala Roidakal, mislila sam da je to neki lijek a sad vidim dodatak prehrani magnezij i neki B vitamini, a cijena mu visoka prilicno, uzima neko, ima efekta??
Ja isto spavam ko klada. A budem pitala svakako još dr.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Lea25 Ja sam imala hematom na pocetku ove trudnoce koji je bio iznad ploda i jako sam se bojala. Doktor mi je rekao sa mirujem i stvarno jesam, koliko sam mogla uz relativno malu djecu.I koristila sam utrogestan 3 puta dnevno. Na iducoj kontroli ga vise nije bilo. Imala sam rasprave sa frendicama oko tog mirovanja jer kao prema istrazivanjima nema korelacije izmedju mirovanja i hematoma, ali ja sam svejedno mirovala jer si ne bi mogla oprostiti da se nesto dogodilo.
Danas sam bila na pregledu i sve je super, mali je vec 550 g tezak🥺❤️
Rekao mi je da su tvrd trbuh zapravo kontrakcije koje dugo traju i nadovezuju se i da dok ne uzrokuju otvaranje nisu opasne i da obavezno ako vidim da ne popustaju cijeli dan popijem normabel od 2mg i magnezij. Pokusat cu se ne preforsirat i odmarat sto vise da za time nemam potrebe jer mrzim piti takve lijekove.
Dobila sam uputnicu za ogtt i rekao je da to napravim iza 24.tjedna.
💜2016.
🩷2019.
💙 4.9.2025.🙏🏼
Hvala svima, sad sam mirna 🫠🫠…
Jesu vam počele trudničke želje? Meni se svake sekunde jede nešto drugo, pogotovo nakon 22🤗
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.
UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
-28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~ 🍀
Hvala svima, sad sam mirna 🫠🫠…
Jesu vam počele trudničke želje? Meni se svake sekunde jede nešto drugo, pogotovo nakon 22🤗
ja nemam apsolutno nikakve želje, tipa zna mi se dešavat da sam gladna, a nis mi se ne jede i onda muž pizdi, daje sto prijedloga, a meni nis se to ne jede hahaha i onda cvilim ko da cu se rasplakat jer kao užasno sam gladna i moram jest a nis mi se ne jede hahaha
Mi smo krenuli na trudnički tečaj ovaj mjesec, baš jučer imali prvo predavanje. Jučer me tako glava rasturala samo sam poslije legla u krevet krepana.
Danas imamo pregled kod ginića, trebali bi imati full skeniranje svega pa se nadam da je sve dobro i dalje iiiii da napokon saznamo tko nam to dolazi ili
hahaha
Ja navijam za dečkića i nekako se tako osjećam, al evo baš me zanima jel više to intuicija bila ili želja haha
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 05.10.2025. 💙
To ti je rekla jer posteljica koze urasti u oziljak tokom trudnoce i onda to moze biti komplikacija pogotovo ako se ide na vaginalni porod i malo je teze biti siguran da je u potpunosti izasla van ako je srasla s oziljkom,ali ona se svakako moze pomicati tokom trudnoce. Stigne ona jos otic odozada 😊
Hvala na objašnjenju, i pretpostavila sam da je tako nešto. ❤️
Lea moja gin bi najradije rekla strogo mirovanje, ali nekoliko drugih gin mi je reklo kao što je Baccarat rekla. Ti se ipak za svoj duševni mir potrudi max mirovati i bit će sve ok ❤️
Sto se tiče trudnickih želja, nemam neke posebne ali skoro pa stalno jedem 🤦🏼♀️
Moram se malo sabrati.
Ja opet imam e coli a vec sam jednu turu antibiotika popilanikako se rijesit te bestije. Jel jos nekog muci? E da i koliko ste kg dobile do 12.tj? Ja 4 i cini mi se fuuul puno. Placam danak neimanju mucnina🤣a i uskrsu kod mame.
Sortiraj odgovore
Najstariji