Hvala svima na odgovorima 💙 da ne budem krivo shvaćena, naravno da mi je važno da je beba zdrava, ali nikakav nalaz nebi promjenio situaciju, vjerujem da nam se samo vise neda čekati opet neke nalaze kad je napokon sve savršeno pa idemo optimistično 💫 budem odradila kombi, ako netko ima volje opisati postupak, bila bih zahvalna
Kombinirani pregled ti je klasični uzv gdje doktor gleda kako se razvio mozak bebe,pregleda lice ako imaju 3D/4D UZV. Mi smo jučer gledali 4D al je beba spavala pa se ništa nije događalo da vidimo kako bar maše rukicama ili nešto. Gleda se nuhalni nabor i prisutnost nosne kosti da se u većem postotku isključi Down sindrom i to je to. Jedino je važno prije UZV pregleda izvaditi krv preko koje onda dolaze rezultati na kromosomopatije u obliku brojke je li rizik visok ili nizak. Što je već brojka,rizik je niži. Stvarno ništa strašno 😊
Hello trudnice moje, evo ja sam danas imala uzv, sve je super, beba je velika za 9+5, (ja sam po ZM 9+3) i već pleše unutra. Predivno. Savršeno. Presretna sam i prezahvalna Bogu na ovom blagoslovu i samo neka se tako nastavi, da dočekam svoju bebu živu i zdravu u naručju. 🍀🙏🏼❤️
Pupo2024, Lea25, Jana1993 & Regina super za uredne uzv, neka se dobre vijesti tako samo nastave! 🍀🙏🏼❤️
Plavuša kako je tvoj uzv prošao?
Lea25 koliko ti je beba jučer bila po uzv? Ja ću raditi Panoramu za cca 2 tjedna. Danas sam se dogovorila s gin i smatram da je to za mene najbolja opcija. Svakako svatko za sebe treba odlučiti, naravno u dogovoru s liječnikom.
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Baccarat isto razmišljamo za Panoramu. Sretno nam! 🍀🙏🏼❤️
Rainbow brz oporavak želim! ❤️
Što se tiče mučnina, mene satiru od jutra do mraka, plus glavobolje koje se navečer pretvore u migrene. Mislim da mi je to od Clexane. Btw. Bila sam jučer kod hematologinje na sv. Duhu, odbila mi je odobrit heparin na teret Hzzo jer nemam nijednu mutaciju. Veli - pa nije vam tako skup taj lijek. Ne zna ona da imam more troškova i da 120€ za heparin mjesečno nije malo. Pa ja na Prolutex trošim pun kuki, jer se 1 dan pikam 1x, a drugi dan 2x dnevno, to mi izađe onak 5-6 kutija mjesečno, znači još 420€, a di su još more suplemenata koje kupujem, da ne nabrajam dalje. Da se razumijemo, ništa mi nije preskupo za moju bebu, ali takva izjava da heparin nije skup je bila fakat neprimjerena. S obzirom da mislim da imam glavobolje od heparina, smanjujemo ga sa 0,4 na pola injekcije i ukidamo u 12 tt. Još malo! 🤗
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Samo da napomenem, doktor je predložio da smanjimo dozu Clexane na 0,2. I da, smanjio bi mi Estrofem, trenutno sam na 3x2 mg, a sad veli da uzimam 2x2 mg. Jel vi uzimate Estrofem?
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikkitta ne mogu ti ni opisati koliko mi je drago zbog tebe nakon svega što si prošla 😍😍😍
Ja uzimam samo prenatal (Almagea), željezo, utrogestan 2x200 i počet ću magnezij glicinat ili malat, citrat mi ne paše i imam proljev od njega. Prolutex sam pikala samo prvih 7 dana nakon transfera.
Jao, bože, kako nije sram doktore tako nešto komentirati. Naravno da ćeš sve napraviti i kupiti da sve bude ok, ali ako možeš nešto dobiti preko hzzo bilo bi dobro da ti izađu u susret. Ponašaju se kao da iz svog džepa plaćaju lijekove 🤦🏼♀️
Hello trudnice moje, evo ja sam danas imala uzv, sve je super, beba je velika za 9+5, (ja sam po ZM 9+3) i već pleše unutra. Predivno. Savršeno. Presretna sam i prezahvalna Bogu na ovom blagoslovu i samo neka se tako nastavi, da dočekam svoju bebu živu i zdravu u naručju. 🍀🙏🏼❤️
Pupo2024, Lea25, Jana1993 & Regina super za uredne uzv, neka se dobre vijesti tako samo nastave! 🍀🙏🏼❤️
Plavuša kako je tvoj uzv prošao?
Lea25 koliko ti je beba jučer bila po uzv? Ja ću raditi Panoramu za cca 2 tjedna. Danas sam se dogovorila s gin i smatram da je to za mene najbolja opcija. Svakako svatko za sebe treba odlučiti, naravno u dogovoru s liječnikom.
Nikitta superrr, neka je sve super..
Moj uzv prosao super, prvo sam se nacekala guzva bila, a onda sam se iznenadila kako je brzo gotovo, ja niskila bar cca 10,15ak min, a kad ono 5 min i to je to.. Nuhalni nam je 1,5mm, kaze doktorica sa uzv sve super, po mjerama 9+6 (zm 9+3) i kroz 10ak dana da se bude vidjelo iz nalaza krvi.. Jaoo prvi puta sam cula sad srceko 💓 milina za cut..
Ja sam odlucila da prenatalne necu radit, moozda ako ne daj boze dode losiji nalaz krvi, pa ako ne bude prekasno, vidjet cemo.. Nadamo se i dalje najboljem 🤞🍀
Nikita i sve ostale cure koje trose bome brdo love na bebice kroz trudnocu, naravno da ni jedan cent nije puno, i neki ljudi izvuku i zadnje sto imaju, pa kao da doktori to ne kuze, ne znam.. Zasto ne olaksat malo, makar da napise, pa neka ne odobre..
E sad, ne znam jer se potegnulo pitanje oko farbanja/pramenovi..? Ja jedva cekam da odem, neke kazu da idu bez obzira na tt, druge da cekaju drugo tromjesecje.. Kako vi?
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷
Ana_ hvala ti puno draga! ❤️🙏🏼 Joj ja imam jako zahtijevnu rutinu lijekova i suplemenata, evo ne znam jel itko ima više toga od mene, ali kaj je tu je. 😂 Znači moj protokol je:
- Euthyrox 25 mcg odmah kad otvorim oči
- Toalet i stavljanje Cyclogest vaginalno
- Omnibiotik Flora+ 1x prije doručka, a s time popijem Estrofem 1x i Duphaston 2x
- Nakon doručka Omega Prenatal DHA 2x, Prenatal Terra Nova 2x, 5-MTHF 2x i 10 ml Rodi NK for pregnancy
- 10.00h Injekcija Prolutexa
- Nakon ručka Omega Prenatal DHA 1x
- 17.00h Cyclogest vaginalno i oralno Estrofem 1x i Duphaston 2x
- 18.00h injekcija Clexane 0,4
- 21.30h injekcija Prolutex
- prije spavanja 2 dcl Donat Mg, plus Estrofem 1x i Duphaston 2x, vaginalno Cyclogest i za kraj popijem D-manozu i s time 200 mg MG bisglicinata za spavanje jer se i dalje borim s nesanicom, a kad su migrene svaku večer i noć onda uzmem i Paracetamol i Normabel 2 mg ako je baš gadno, inače spavam s oblogom na čelu i to nekako izdržavam bez analgetika.
Plavuša super, drago mi je da je sve u redu. Sretno nam dalje! 🙏🏼🍀❤️ Ofarbala sam se i napravila pramenove doslovno par dana prije postupka u 2 mjesecu i za sad mi je okej, neću se farbat prije 12 tt sigurno, a maybe i dulje.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikita stvarno su te napucali progesteronom 🙈🙈🙈
Meni su prolutex skinuli cim se culo srce , sad sam u 12tt i skinut mi je jutarnji cyclogest, duphaston je 3x1 i dalje j clexane 0.4 , euthyrox 25
Od prenatala uzimam Alamgeu
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Hej Nikita, bas mi je drago!
Ja sam ti bila na UZV 22., znaci prekjučer, bilo je 9+6, odgovara transferu, znam da smo ti i ja dan razlike.
Plavuša super, odlične vijesti.
Ja se uskoro nadam skidanju sa progesterona, uzimam 800mg dnevno i bas me puca, kilaža odnosno napuhanost raste, odletjet ću🎈.
Ajme planirate se farbati, meni Dr rekao nikako, toliko se veselim sto sam ovo pročitala!!!🤩
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Nikkitta priznaj da imaš tablicu pa stavljas kvacicu kad odradiš stavku po stavku 🤭
Sto se tiče pramenova, ja sam bila prekjučer, moja frizera ima provjerene boje koje mogu i trudnice, a i ne ide mi skroz do kože (korijena) pa je ok. Ali boje su sigurne pa nemam problem s tim 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji