Bok cure, evo i ja se priključujem, drago mi je 😀
Trenutno sam u 22.tjednu, četvrta trudnoca. Prve tri su nažalost završile loše, pa se nadamo i držimo fige da je ovaj put to to. Curka nam stiže u 9.mjesecu 🩷
Trudnoću vodim u Petrovoj, pod pojačanim nadzorom, s obzirom na prijašnja iskustva.Dobro došla i sretno! 🤗🍀
.
Pitanje za one koje su već mame - koliko su prematalice potrebne? Nekoliko prijateljica mi je reklo da nije potrebno i da su one koristile svega nekoliko puta i presvlačile gdje bi stigle - krevet, kauč, podloga…
Gledamo krevetiće pa se mislimo bismo li uzeli krevetić koji uza se ima premataljku ili samo krevetić bez nje.
Ja sam bila kupila običnu komodu i na nju stavila mekanu prematalicu, tamo sam je presvlačila ( i to ne isključivo) do cca godine dana, nakon toga više ni jednom tako da su meni puno bitnije bile perive nepromočive podloge, ima ih npr. kreativni kutak. Jedna u torbu, jedna u dnevni ili gdje već najčešće predvlačiš bebu, jedna u auto pa nek se nađe 😁
Zao mi je sto vise postova zaredom, ali zaboravila sam pitat a ne znam kako se mogu editirat..
Ono sto se ja jos dvoumim je pelene, da li jednokratne ili platnene?
Cini mi se da bi platnene mogle bit bolje za kozu bebe, mozda malo jeftinije, a puno vise pranja. S druge strane jednokratne su mozda jednostsvnije, ali skuplje i vise otpada.
Ne mogu se odlucit nikako. Razmisljam i pocet s jednokratnim pa kad se uhodam isprobat platnene. Iskustva nemam nikakvih, prva beba je.
Ja sam koristila platnene do nekih godine dana, možda malo više i opet ću, zbog svega što si nabrojala i još dodatnih razloga po meni svaka preporuka. Bilo mi je baš žao kad sam prestala ali postala je toliko nemoguće za presvući je da su mi stvarno jednokratne koje staviš u dve sekunde postale spas, nisam imala snage za borbu 😁
I opet tu svaka preporuka za kreativni kutak, iako ima sad već super izbora
Zao mi je sto vise postova zaredom, ali zaboravila sam pitat a ne znam kako se mogu editirat..
Ono sto se ja jos dvoumim je pelene, da li jednokratne ili platnene?
Cini mi se da bi platnene mogle bit bolje za kozu bebe, mozda malo jeftinije, a puno vise pranja. S druge strane jednokratne su mozda jednostsvnije, ali skuplje i vise otpada.
Ne mogu se odlucit nikako. Razmisljam i pocet s jednokratnim pa kad se uhodam isprobat platnene. Iskustva nemam nikakvih, prva beba je.Ja sam koristila platnene do nekih godine dana, možda malo više i opet ću, zbog svega što si nabrojala i još dodatnih razloga po meni svaka preporuka. Bilo mi je baš žao kad sam prestala ali postala je toliko nemoguće za presvući je da su mi stvarno jednokratne koje staviš u dve sekunde postale spas, nisam imala snage za borbu 😁
I opet tu svaka preporuka za kreativni kutak, iako ima sad već super izbora
Ja bih voljela da koristim platnene bar na pocetnu sto kazu tih 40 dana. I vecina nas je tako odrasla. Ne znam sta sada pedijatri predlazu? Snowhite jako mi je zao sto prolazis kroz sve to. Uz tebe smo i cekamo da nam napises da ste ti i beba dobro ❤️❤️
Jelenaa
🙋♀️ 27
🧔♂️29
5.1.2024 pozitivan test ✅️
29.2 Nipti double +, nalaz uredan
Čekamo dječaka 💙
Termin: 13.9
28.8. Naredni pregled ❤️
Snowwhite1410 sretno u Ri i držim fige da sve bude dobro, mislimo na tebe i drži nam se 🥰❤️😘
_________
E sad, kaj se prematalica tiče ja bi rekla da je to jedna od stvari koja se svakako isplati jer kasnije se može koristiti kao komoda za spremanje odjeće, posteljine i igračaka. Tak da ja tu ne bi dvojila i uzela bi ju jer nekad kad odemo negdje na put i nemam prematalicu pa koristim krevet onda me leđa užasno bole i danima ta bol i pečenje po sredini i donjem djelu leđa ne prestaje. Moj mali je sad 16 mjeseci i idalje koristim prematalicu jer mi je tako najzgodnije. A i kad si prvi put mama dobro je da ti je sve na dohvat ruke i dok se ne oporavite od poroda bit će teško se stalno sagibati, pogotovo onima koje će ići na carski.
Ova prematalica koja je odmah pored kreveta je slatka ali za cure koje čekaju dečkiće ili misle imati više djece pa će možda iduće biti dečko ne bih savjetovala jer bebe se često popišaju dok se presvlače, a muški vole prebaciti i popisati i vas i okolo pa da si ne napravite dodatnog posla mjenjanja posteljine koja je čista jer je mali s prematalice zapišao krevetić 😅 ugl moj se znao puno puta popišati, ali nikad krevet nije bio tako blizu pa je završilo ma meni i podu a to se lako riješi 😁
Kaj se krevetić tiče gledajte da je podesiva podnica po visini (makar mislim da svi to sad imaju) i da se prednja strana može lagano spustiti, maknuti ako poželite npr staviti krevetić odmah uz svoj krevet da vam ne smeta ograda 😁
Kaj se tiče sterilizatora i grijača njih je iskreno glupo kupovati jer vam neće možda uopće trebati, ali jednu bočicu je uvijek dobro doma imati kao i jedno adaptirano mlijeko jer kad dođete doma ako nećete još uspostaviti dojenje bolje imati nego gledati di ići kupiti dok je beba gladna, a bome dok su tak mali stalno plaču i stalno mogu jesti jer imaju želudac veličine trešnje (brzo se napuni, ali i brzo isprazni) 🤣
Za pelene ja koristim od prvog dana jednokratne jer ne znam kad bi stigla to sve prat i peglati, svaka čast onome koji može platnene višekratne, ali ja sam sebi odlučila pojednostaviti 😁 prvih mjesec dana sam peglala malom veš nakon toga sam prestala jer nisam mogla fizički sve stići 😁
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ja isto planiram kupiti komodu, mislim da ce biti puno prakticnije. Mogu se naci jeftinije pa ako ih ju iz nekog razloga i ne budem koristila, bit ce upotrebljiva svakako. Ali ja vjerujem da cu je koristiti 😀
Isto tako ne planiram kupovati sterilizator ni grijac bocica, narucila sam od philips aventa par bocica da imam ako zatrebaju, isto tako mi je prijateljica preporucila da kupim jednu dohranu da se nadje..ona je isto to napravila s tim da doji i nije dohranu uopce upotrijebila, ali nek se nadje.
Kolica i krevetic npr necemo naslijediti, ali racunam da je bolje to novo kupiti kad vec nemamo priliku posuditi, to su stvari koje ce se bas koristiti i mozda posluze nekad i u buducnosti opet, tko zna 😊
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
E da, netko je pitao za viroze. Ja sam u virozama od prije neg sam ostala trudna, respiratorne i crijevne i nažalost osim biljnih sirupa za grlo (islandski lišaj i sljez npr.) i takvih biljnih pastila ništa drugo trudnice ne smiju koristiti. Za nos aqua maris i ostale hipertonicne slične otopine i ispiranje nosa fiziološkom otopinom i a i inhalacija je dopuštena. Ugl liječimo se isto ko i djeca kad imaju respiratornu virozu 🤣🙈 meni je gibekologica rekla da mogu i kapi za nos eventualno prije spavanja staviti da mogu odspavati, ali one za djecu. Ja sam ih koristila kad mi je stvarno bilo ful teško disati a aqua maris nije pomagao. A za temperaturu smijemo paracetamol. Počela sam uzimati probiotike i matičnu mlijec pa da malo dignem imunitet 😁 ugl prirodne stvari se smiju, a kemiju izbjegavamo😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Hej ja bi samo pokazala sta sam jucer kupila u kauflandu za 12 e. https://ibb.co/1fsW5cK znaci taj neki brijac za cijelo tijelo... Predobro mi je.. Bez problema mogu sama sve dijelove proci :D i bas je lagano za koristenje.. Da muku ne mucim sa britvicama ili nez onim trakama ko koristi.. Mozda imate vec doma al evo tko zeli nek proba, znaci isprobano i super je :D
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.
Hej ja bi samo pokazala sta sam jucer kupila u kauflandu za 12 e.https://ibb.co/1fsW5cK znaci taj neki brijac za cijelo tijelo… Predobro mi je.. Bez problema mogu sama sve dijelove proci :D i bas je lagano za koristenje.. Da muku ne mucim sa britvicama ili nez onim trakama ko koristi.. Mozda imate vec doma al evo tko zeli nek proba, znaci isprobano i super je :D
Super recenzija, vec neko vrijeme trazim brijac..
Je li bude nakon njega bas onako glatko kao i od britvice ili ipak malo ostane (npr kao kad se brijes britvicom, ali u smjeru rasta dlaka)?
I kakav je na pregibima poput bikini zone?
Termin 18.10.2024.
Hej ja bi samo pokazala sta sam jucer kupila u kauflandu za 12 e.https://ibb.co/1fsW5cK znaci taj neki brijac za cijelo tijelo… Predobro mi je.. Bez problema mogu sama sve dijelove proci :D i bas je lagano za koristenje.. Da muku ne mucim sa britvicama ili nez onim trakama ko koristi.. Mozda imate vec doma al evo tko zeli nek proba, znaci isprobano i super je :DSuper recenzija, vec neko vrijeme trazim brijac..
Je li bude nakon njega bas onako glatko kao i od britvice ili ipak malo ostane (npr kao kad se brijes britvicom, ali u smjeru rasta dlaka)?
I kakav je na pregibima poput bikini zone?
Npr bikini zona mozdaa bi onak trebalo proci poslije njega sa britvicom da bude cakum pakum 🤣 no i ne treba ima nez tri cetiri nastavka i bas pise za dolje da se uzme nastavak ali ja sam bez jer mi je nekako jace, ali ne moze te nista ozlijediti. Plus ful si brzo gotova, ja sam tek jucer kad sam kupila isprobala, jucer sam onako nabrzinu mozda da sam duze i preciznije bi bas bilo glatko kao bebina guza. No u svakom slucaju meni je top i za te novce odlicno nemam uopce briga vise zbog onih britvica.
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.
Što se tiče prehlada, zacepljenog nosa, preporuka za kapi za nos https://www.terra-organica.hr/aromaforce-sprej-za-nos-propolis-etericna-ulja-pranarom.html . Ja sam sebi riješila glavobolju s tim za 2 dana, jer očito su bili sinusi u pitanju. Konačno dišem normalno!
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji