Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DarkIvy
    26. Svibanj 2023. 09:08

Saraa12

ma i meni je taj ogtt grozan, ali preživi se sve..trta me je jedino ovaj put rezultata jer mi je na početku šećer bio 5.1 što je rekao da je jako granično, pa sada ne želim ni znati rezultate🙈😂

da ja čak očekujem loš rezultat.. jer imam blagu IR od prije. Ali isto oni ne znaju kaj bi samnom radi toga, jer inače imam normalnu kilažu i djelujem mršavo, a kao radi IR bi možda trebala piti metmorfin.. pa jedan kaže jedno, drugi drugo, sad me ranije samo šalju na OGTT...
    Ali čak i ako ti bude gestacijski dijabetes, ako se kontrolira težina i jede ok, u većini slučajeva bude sve skroz ok, samo malo više prate.. Kako su snizili te kriterije, taj granični rezultat stvarno ne znači nešto puno... Jedino malo motivira za bolju prehranu, koja bi ionako trebala biti zdravija u trudnoći..sad ko se kolko drži ;D

11/2023. curica

• Padakisa
    26. Svibanj 2023. 09:08

Jutro cure!
    Ja kao padobranac svako malo upadnem,ali takvi su dani,ne stignem se ni okrenut 
    Sto se tice kila ja sam shvatila da netko jednostavno dobiva vise jeo-nejeo i da trbuh iskoci u raznim fazama,bas je individualno
    U prvoj trudnoci sam bila na +18kg i dosla sam doma iz rodilista sa 13kg manje.
    Tih 5kg sam izgubila kroz mjesec dana.
    Sad sam na +4 i cini mi se da mi trbuh sporije raste nego prvi put,ali ima do kraja jos ohoho.
    Ja sam sklona zadrzavanju vode tako da ce brojka sigurno bit krasna do kraja,ali ne opterecujem se,otic ce
    Bitno mi je kako se osjecam,za sad nisam jos sama sebi teska 
    Sto se ogtt-a tice,u prvoj mi nije bio neki problem to popit,tekucina ko tekucina,nije mi bilo zlo ni nista,nalaz je bio dobar
    Sad cemo vidjet kako ce ic drugi put
    Ja ga nisam radila privatno vec u domu zdravlja,nakon Bozica,cekaonica je bila ful puna i grijalo se ko ludo pa eto nikakvih problema

Flowerson 🌸
    26. Svibanj 2023. 09:15

Pa ja se isto nekako tješim da mi ne bi trebalo pozlit na tom ogtt-u jer ionako volim slatko, ne može bit tako grozno 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    26. Svibanj 2023. 09:20

DarkIvy

Saraa12

ma i meni je taj ogtt grozan, ali preživi se sve..trta me je jedino ovaj put rezultata jer mi je na početku šećer bio 5.1 što je rekao da je jako granično, pa sada ne želim ni znati rezultate🙈😂

Ali čak i ako ti bude gestacijski dijabetes, ako se kontrolira težina i jede ok, u većini slučajeva bude sve skroz ok, samo malo više prate.. Kako su snizili te kriterije, taj granični rezultat stvarno ne znači nešto puno… Jedino malo motivira za bolju prehranu, koja bi ionako trebala biti zdravija u trudnoći..sad ko se kolko drži ;D

Moj je isto bio 5.1, do prije tjedan i pol dana sam jela stvarno svašta nezdravo jer mi je tijelo konstatno tražilo....sad sam već tjedan i pol bez kruha i slatkiša i odlično mi je, tijelo ne traži više, samo moram imat voća u kući. Ja sam se najviše bojala lošijeg rezultata pa da moram još neku terapiju uzimat ili bost se nekim iglama (mrzim igle), pa je ovo utješno u svakom slučaju...ma bit će to dobro 

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

amarenna
    26. Svibanj 2023. 09:26

Evo mene s pregleda, ljuta sam ko pas 😡 uzv ne radi, pokvaren je kaže da idem u bolnicu za 10 dana... pfff...uzas....dobila još 3 kile evo me na +11 ajmeeeee 🙈🙈🙈🙈

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

Flowerson 🌸
    26. Svibanj 2023. 09:27

Cure, kako stojite s kućanskim poslovima? Ja si pomoć ne mogu, volim da mi je čisto, a pogotovo kad muž nije doma, onda me ulovi manija za čišćenjem....jučer sam jedno 3-4 sata generalno čistila sve živo od mijenjanja posteljine, čišćenja prašine, kupaonice, usisavanje i pranje podova, suđe, mašina robe....sve sam to odradila bez problema, jedino me mala lupala u trbuhu, ne znam dal joj se svidjela aktivnost ili sam ju naživcirala 😅 Pokušavam bit što opreznija da ne napravim nešto glupo i ne naškodim bebi, strah je prisutan, al nekako računam ako fizički mogu i osjećam se ok, zašto ne...više se bojim tamo kasnije u trudnoći da neću moć ništa, a muka mi je oslonit se na muža i njegovo čišćenje 😖

• Padakisa
    26. Svibanj 2023. 09:28

Flowerson evo meni zaista nije bilo grozno,a nisam fan od slatkog i u principu ga ne jedem,na milka cokoladu mi se zeludac prevrce koliko je to preslatko.
    Mislim da je veci problem sto se treba popit ta cijela tekucina odjednom nego to sto je slatka
    Ali prezivi se,zaista nista strasno
    Netko je pitao za pratnju na porodu-sa mnom ide MM kao i prvi put.Iskreno ne mogu zamislit nikoga drugoga tamo u tom trenutku,iako sam i s mamom i sa sestrama u super odnosima i prosle su porode sve tri.
    Moj prvi porod je trajao jako dugo i u nekim trenutcima se covjek malo i izgubi od boli/panike/nemoci tako da ne znam kako bi iskreno bez MM-a tamo.
    Cijeli proces poroda je jako intiman i osoban pa razmislite koga zaista zelite kraj vas.
    A mislim da je i MM-a jako osvijestilo taj tren kroz sto zena treba proci da se donese dijete na svijet.Poseban level postovanja i divljenja je imao nakon toga,dojmio ga se moj porod vise nego mene
    Sto se pomoci na porodu tice,ne moze vam pomoc nitko,vodu vam moze dodat i prolaznik
    Vise je taj psiholoski momenat bitan.

Flowerson 🌸
    26. Svibanj 2023. 09:29

amarenna

Evo mene s pregleda, ljuta sam ko pas 😡 uzv ne radi, pokvaren je kaže da idem u bolnicu za 10 dana… pfff…uzas….dobila još 3 kile evo me na +11 ajmeeeee 🙈🙈🙈🙈

Nemoj bit ljuta, bebica je dobro  vidjet ćeš ju za 10-tak dana  Čini mi se da te kile samo idu na veće brojeve sa svakim pregledom 

• lina007
    26. Svibanj 2023. 09:30

Pozdrav svima! :) Vjerujem da sam na pravom mjestu za pomoć oko sljedećeg...
    zna li koja od vas možda u kojoj ustanovi bi mogla obaviti sljedeće pretrage a da ne šetam po više njih? Iz Petrove su mi javili da se kod njih mogu obaviti samo testovi senzibilizacije pa ne znam jel moguće negdje obaviti sve zajedno?
    hvala <3
    KKS
    DKS
    CRP
    PREGLEDNI URIN
    UK  ATB.
    GUK NATAŠTE
    TSH
    UREA
    KREATININ
    HEPATOGRAM
    TESTOVI SENZIBILIZACIJE 

36god, AMH 5.2, FSH 10-12,spermiogram 👌
    5/2021 prirodna t, spontani u 7tj.
    6/2022 IVF, blaga stim Menopur, 4js, 3 se oplodile, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    7/2022 blaga stimulacija Menopur, 3js, sve oplođene vraćen 1 trodnevni, beta 0
    9/2022 blaga stim. Menopur, 1 js, vraćen trodnevni beta 0
    12/2022-Clomid+Menopur 75, 1js, vraćen 1 trodnevni, beta 0
    4/2023- Elonva, Menopur-4js, 27.04. vraćena 2 trodnevna embrija, 13dpt beta 456
    15dpt beta 1296,19dpt 4662

Flowerson 🌸
    26. Svibanj 2023. 09:31

Padakisa

Flowerson evo meni zaista nije bilo grozno,a nisam fan od slatkog i u principu ga ne jedem,na milka cokoladu mi se zeludac prevrce koliko je to preslatko.
    Mislim da je veci problem sto se treba popit ta cijela tekucina odjednom nego to sto je slatka
    Ali prezivi se,zaista nista strasno
    Netko je pitao za pratnju na porodu-sa mnom ide MM kao i prvi put.Iskreno ne mogu zamislit nikoga drugoga tamo u tom trenutku,iako sam i s mamom i sa sestrama u super odnosima i prosle su porode sve tri.
    Moj prvi porod je trajao jako dugo i u nekim trenutcima se covjek malo i izgubi od boli/panike/nemoci tako da ne znam kako bi iskreno bez MM-a tamo.
    Cijeli proces poroda je jako intiman i osoban pa razmislite koga zaista zelite kraj vas.
    A mislim da je i MM-a jako osvijestilo taj tren kroz sto zena treba proci da se donese dijete na svijet.Poseban level postovanja i divljenja je imao nakon toga,dojmio ga se moj porod vise nego mene
    Sto se pomoci na porodu tice,ne moze vam pomoc nitko,vodu vam moze dodat i prolaznik
    Vise je taj psiholoski momenat bitan.

Ma da, koliko sam shvatila tu tekućinu ne treba pijuckat nego drmnut ko rakiju do kraja i to je to 
    I potpisujem sve što si napisala za pratnju...volim svoju mamu, ali meni je to trenutak za mene i mog muža, to je nešto naše i želim da on bude prisutan bez obzira na to što je paničar i što se boji...mislim da će mu u konačnici bit prelijepo kad bude prisutan dolasku bebe.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.