Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelušićkaa
    07. Travanj 2023. 11:36

Ovo je alergija jer to uzasnno svrbi i boli  kisem i poludit ću jer sam dobila podocnjake nespavajuci. Niko ništa ne da od lijekova samo sinomarin i inhalacije istim. Danas ću svakako kad dođem na pregled potražiti drugo mišljenje.

lalaland1991
    07. Travanj 2023. 11:45

Jelusicka ja bih na tvom mjestu probala s homeopatijom 😊 i etericnim uljima, inhalacijama i sl.

Sinoc lezimo i muz drzi ruku na trbuhu, kad ono osjetim ja pa onda i on pravi mali udarac. Dva puta zaredom 🥰🥰 ajme kako smo bili sretni hahah

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Flowerson 🌸
    07. Travanj 2023. 11:56

Jagoda, da, opasna je toksoplazma...ja ne čistim wc od mačke, to muž radi, mada mislim da ja to od svoje mačke ni ne mogu dobit jer ne ide po vani. Svejedno smo na oprezu i nema šanse da bih pojela nešto termički neobrađeno, a da ne operem kako treba..ništa od hrane nam ne stoji vani da bude dostupno mački.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

amarenna
    07. Travanj 2023. 12:34

lalaland1991

Jelusicka ja bih na tvom mjestu probala s homeopatijom 😊 i etericnim uljima, inhalacijama i sl.

Sinoc lezimo i muz drzi ruku na trbuhu, kad ono osjetim ja pa onda i on pravi mali udarac. Dva puta zaredom 🥰🥰 ajme kako smo bili sretni hahah

I moj muž je jučer osjetio dva puta udarac , prekrasan osjećaj 🥰🥰🥰🥰

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

• Lola1212
    07. Travanj 2023. 13:09

Jagoda01

Flowerson 🌸

Jagoda01

Flowerson 🌸

Lana, ja sam na početku sanjala svašta…od toga da krvarim, do toga da mi doktorica kaže da nema otkucaja. Sve je to naša podsvijest i briga…
    amarenna, ma jedva čekam..
    btw, cure, malo sam zabrinuta jer mi se desilo baš sr***. Jučer sam se igrala s mačkom i slučajno me zakačila kandžom na pregibu kažiprsta…u tom trenutku mi je utrnuo cijeli dan, istisla sam krvi koliko je išlo (jedva išta) i očistila alkoholom, međutim danas me to boli kao da sam se lupila i teško mi je savit taj prst, baš je modar kao od udarca. Inače bih to zanemarila i pustila da prođe, al sad sam naravno na mukama jel se može što dogodit u trudnoći. Ne znam dal da idem kod doktora il da pustim da prođe…jer će proć, stavljala sam danas i leda pa je malo bolje.

Ja kolko znam ne treba doc u dodir sa ustima nista od macke, a to mislim da nije strasno, pogotovo ako ima vlasnika pa brinu o njoj. (vakcine itd)

Da, mačji ugriz je opasan, mada postoji i bolest mačjeg ogreba…ogrebao me on sto puta pa mi nije ništa bilo, računam da neće ni sad, al kad si u trudnoći, onda više ne znam jel opasno ili nije. Strpit ću se još malo, mislim da će proć samo od sebe.

Ako je vec grebao, nece bit nista. 🙂
    Ovo za usta sam se pogresno izrazila-ne smije u nasa usta dospjet njena dlaka ili njena igracka i slicno. (od moje bivse sefice je nevjesta izgubila bebu, rekli joj navodno da je jela voce ili povrce po kojem je macka hodala ili sta mu je vec radila)

To je u slucaju samo da je macka zarazena toksoplazmom. U principu se ne moze znati, moguce je da netko i pojede nedovoljno termicki obradjeno meso i tako se zarazi. Flowerson, i ja imam kucnu macku koja zivi iskljucivo u stanu, testirala sam se na pocetku trudnoce na TORCH, na taj test me gin poslao cim je cuo da imam macku. U svakom slucaju, negativna sam i nemam ni antitijela, znaci da nikad nisam bila ni zarazena, sto znaci da je i macka zdrava jer zivi s nama tri godine, da je zarazena, imala bih i ja antitijela… tako da, ako vec nisi, obavezno se testiraj. I kod mene suprug iskljucivo cisti njen wc, a ja se igram i mazim s njom kao i uvijek dosad 😍

It’s a girl 💞

Flowerson 🌸
    07. Travanj 2023. 13:21

Lola, nije me slala na TORCH, al ću joj napomenut sljedeći put. Mačka nije nikad na ulici bila, iz uzgajivačnice je pa ni ne očekujem da može imat neku boleštinu, al svakako treba provjerit.. Thx 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

amarenna
    07. Travanj 2023. 13:57

Flowerson svakako traži taj test radi sebe, i ja sam u prvoj trudnoći imala mačku koju smo imali 8 godina, bila je kućna, nije izlazila van, muž je cistio wc , ali ona je cjelo vrijeme spavala i mazila se uz mene i trbuh. Nikada nije bilo problema 💖

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

• Lola1212
    07. Travanj 2023. 14:56

TORCH je test koji sve moramo napraviti, pokazuje i razne druge bolesti, osim toksoplazmoze, i stvarno mi nije jasno da u 2023. godini ginekolozi po defoltu ne salju trudnice na taj test 🤯 

It’s a girl 💞

Lena1897
    07. Travanj 2023. 15:10

Kakvo demoniziranje mačaka :) Kućne macke koje ne izlaze van i ne jedu prijesno/živo meso, uglavnom ne nose tog parazita, al TORCH se svakako radi. 
    Toksoplazmu prenose i golubovi i ostale životinjice, otud toksoplazma na nedovoljno opranim voću i povrću. 

Lena1897
    07. Travanj 2023. 15:17

Flower, ogrebotinom ne prenose toksoplazmu. Prenose neke druge stvari, ako je mačka iz kontejnera:) ;)  
    To je mali parazit koji leti i kojeg osoba može udahnuti. Ne mora biti na dlaci. Ima ga u golubijem izmetu i to baš puno, tako da su strašniji golubovi od kućne mace vlasničke. Relax ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.