stvarno sam se sad iznenadila koliko je mala naknada u komplikacijama. uh! ja sam planirala ići tipa od 6 .mj ako Bog da da sve bide u redu (prije toga bi iskoristila cijeli godišnji), i to sam mislila zato jer mi je loša atmosfera u firmi i šef je isto govno, pa se poštediti toga iako mi posao kao posao nije naporan, uredski je. da imam normalnog šefa, mogla bi bez problema raditi od doma ali ne, kod nas se to ne možea sad kad vidim koliko će mi biti manja plaća…nije mi baš svejedno i uopće nisam pametna. govorim u kontekstu da naravno sa trudnoćom bude sve u redu, a da moram ići na komplikacije radi rizične trudnoće odmah bi išla, tu nema govora.
I ja sam planirala otić ranije, prvenstveno jer nisam zadovoljna s poslom i zapravo sam na ovom poslu samo zbog porodiljnog...nisam htjela ić na novi posao pa nakon par mjeseci otić na bolovanje ili na porodiljni. Sad kad znam koliki je iznos komplikacija, mislim da ću jest govanca do kraja, osim ako ne budem morala ić na bolovanje.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Pozdrav dame! Prije svega sretan Vam dan žena!! Moja situacija je sljedeća.. Naime imala sam simptome nekakve čudne(rana trudnoća), temp je bila čak do 37,2, grudi natečene, glavobolje, donji dio leđa itd itd.. Radila sam test 2 dana prije menge i bio je blago pozitivan jedva vidljiva druga crta, slj dan opet sam radila test i opet pozitivan(skroz blaga crta), međutim dobila sam mengu, bolovi su kritični baš kritični, no menstrualna krv je dosta sluzava i to mi stvarno nikad nije tako bilo, krv em sluzava em obilna, i danas 3. Dan već dosta manje(inače imam obilne menge i to traje 5-6dana). Radila sam test 1. Dan menge također i bio je blago pozitivan, ja sad ništa ne kužim više.. Imam mengu i to dosta obilnu ali bez ugrušaka(inače imam baš gro ugrušaka), skroz mi je čudno sve, ima li neko iskustva sa tim? Jeste imale ikad mengu tijekom trudnoće?
💞
Da, ja sam otvorila komplikacije ne znajući sve ove zavrzlame koje dolaze u slučaju da ih prekinem. Nisam znala za to da se prekidom komplikacija smanji naknada na porodiljnom. Katastrofa. Da ne kažem da sam se rasplakala kad sam dobila tih 4200 kn toliko jadno sam se osjećala, a troškova ko u priči. Dođe mi i da sad plačem. Da barem nisam imala ove užasne mučnine i povraćanje, nekako bih izgurala barem do ljeta.
I sretan dan žena
Bok Anciiica, meni to zvuči kao biokemijska trudnoća...
Lily, e da, i ja sam se skoro zeznula, kakav šok.Ti si sad i dalje na komplikacijama i ostat ćeš?
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
stvarno sam se sad iznenadila koliko je mala naknada u komplikacijama. uh! ja sam planirala ići tipa od 6 .mj ako Bog da da sve bide u redu (prije toga bi iskoristila cijeli godišnji), i to sam mislila zato jer mi je loša atmosfera u firmi i šef je isto govno, pa se poštediti toga iako mi posao kao posao nije naporan, uredski je. da imam normalnog šefa, mogla bi bez problema raditi od doma ali ne, kod nas se to ne možea sad kad vidim koliko će mi biti manja plaća…nije mi baš svejedno i uopće nisam pametna. govorim u kontekstu da naravno sa trudnoćom bude sve u redu, a da moram ići na komplikacije radi rizične trudnoće odmah bi išla, tu nema govora.
I ja sam planirala otić ranije, prvenstveno jer nisam zadovoljna s poslom i zapravo sam na ovom poslu samo zbog porodiljnog…nisam htjela ić na novi posao pa nakon par mjeseci otić na bolovanje ili na porodiljni. Sad kad znam koliki je iznos komplikacija, mislim da ću jest govanca do kraja, osim ako ne budem morala ić na bolovanje.
hehe ista stvar kod mene. već duže vrijeme sam nezadovoljna ali znam da mi je pametnije tu ostati radi svih pogodnosti koje imam. inače da imam stariju djecu vjerojatno bi tražila posao a ovako me drže te okolnosti. Tebi je super što možeš raditi od doma i drži se toga što duže možeš, nekad kad nema puno posla je dovoljno poslati par mailova i to je to (bar tako kod mene :))
Pipi, vjeruj mi da u zadnje vrijeme efikasno radim 20 minuta dnevno. Odlično znam svoj posao što mi ide u korist pa brzo riješim problem, a nemam šta izmišljat za radit i ne tražim da mi se nešto da...a njima sam bitna da sam tu kad izleti neki ozbiljni problem. Uglavnom sam na forumu, kartam il gledam netflix
Bok Anciiica, meni to zvuči kao biokemijska trudnoća…
Lily, e da, i ja sam se skoro zeznula, kakav šok.Ti si sad i dalje na komplikacijama i ostat ćeš?
Razmišljam šta mi je pametnije. Ako se uzima zadnjih 6 plaća za prosjek porodiljnog, znači da bi mi u prosjek ušla samo jedna plaća od komplikacija - za 3. mjesec, što ne bi bilo jako strašno. Tipa, ako prekinem komplikacije s 31.3. i krenem radit u 4.mjesecu, radila bi onda cijeli 4,5,6,7 i 8 mjesec i otišla na porodiljni 28 dana prije poroda (s tim da bi iskoristila ljetni GO pa spojila).
Naravno, ako sam ja to dobro shvatila… i realno, zbilja bih mogla raditi od doma da mi to omoguće, ali to je tako staromodna firma da je sve problem. Uglavnom, razmislit ću još, samo da mi ove odvratne mučnine prođu
Ček, šta nije da se na pravi porodiljni ide 45 dana prije termina? Il sam nešto krivo pročitala...ja isto planiram godišnji spojit s porodiljnim.
Ček, šta nije da se na pravi porodiljni ide 45 dana prije termina? Il sam nešto krivo pročitala…ja isto planiram godišnji spojit s porodiljnim.
Je,porodiljni se računa 45dana do termina
Zakonski je 28 dana minimum, a 45 dana je najranije što možeš ići na porodiljni tj. rodiljni.
“Rodiljni dopust zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno majka obavezno koristi od 28., a može ga koristiti od (najranije) 45. dana prije dana očekivanog poroda“
Sortiraj odgovore
Najstariji