A jel tebi doktor rekao da uzimaš aktivni oblik plus prenatale jer meni je glupo na svoju ruku a s druge strane ti doktori jedva da ti što kažu pa si mislim možda i treba uzeti stvar u svoje ruke. koji aktivni oblik folne uzimaš? dakle ta kombinacija nije previše?
Nije mi rekao, ne, ali obzirom da smo išli na MPO, ja sam suplemente uzimala po knjizi 'It starts with the egg' gdje je preporuka 800mcg folne kiseline. Obzirom da u prenatalima koje uzimam nije aktivni oblik, odlučila sam dodatno uzeti aktivni oblik folne. 🙂 I njega ću nastaviti do 12tt, a nakon 12tt ću nastaviti uzimati samo prenatale.
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
A jel tebi doktor rekao da uzimaš aktivni oblik plus prenatale jer meni je glupo na svoju ruku a s druge strane ti doktori jedva da ti što kažu pa si mislim možda i treba uzeti stvar u svoje ruke. koji aktivni oblik folne uzimaš? dakle ta kombinacija nije previše?
Nije mi rekao, ne, ali obzirom da smo išli na MPO, ja sam suplemente uzimala po knjizi 'It starts with the egg' gdje je preporuka 800mcg folne kiseline. Obzirom da u prenatalima koje uzimam nije aktivni oblik, odlučila sam dodatno uzeti aktivni oblik folne. 🙂 I njega ću nastaviti do 12tt, a nakon 12tt ću nastaviti uzimati samo prenatale.
e super, hvala ti na pojašnjenju. sorry što gnjavim ali daj mi pliz još samo reci koje točno koristiš?
baš sam sad čitala i prenatal od novalaca sadrži aktivnu folnu kiselinu u dovoljnom omjeru tako da ću ipak ostati na tome samo onda. pijem još i druge vitamine (C, D i cink) nadam se da je bebici to okej
Pipitrebalo bi ga biti u dućanima sa zdravom hranom (Tvornica zdrave hrane, Bio&Bio, Polleo sport). Meni je super jer ga ne treba puno, super je okus i hranjiv je.🤗
Lana ja isto uzimam Prenatale i aktivni oblik folne. Folnu ću uzimati do 12tt, a dalje samo prenatale.🙂
Djajip bitno da je sve dobro.🤭🤗 Znači mogućnost još jednih blizanaca 🤭🥰🤞
Meni je i dalje mučno od svega. Bude dobro odma dok pojedem, ali kroz 10-15min kreće mučnina. 🤢 A jučer sam kuhala puding jer mi se tako jeo, ali nisam mogla naći naš brand nego sam uzela neki poljski, skoro sam se ispovraćala koliko je okus bio umjetan. Suze mi navrle na oči od razočaranja jer sam se cijelo popodne veselila, ajme.😂 Nikad nisam mislila da ću radi pudinga plakat.😂😂😂
Jao mogu misliti kako si se osjećala 😭
Ja sam tako htjela fetu, odvedem malog u vrtic, otrcim po nju. Napravim jaja, otvaram fetu, ona pokvarena🤮🤮🤮
💙17.8.2020.👦
👩❤️💋👨 27 i 31 god.
22.1. +
24.2. ❤️ kuca
Pipi uzimam Active Folic acid + Sona Pregnaplan (nisu proizvodi dostupni na hr.tržištu), ali Novalac prenatal sadrži aktivnu folnu i to bi trebalo biti dovoljno. Plus ostali vitamini koje si navela.🤗
Djajip ajmee.🥺😭 Drago mi je da nisam sama,hahah.😅🤭 Ja sam postala ovisna o siru u zadnje vrijeme, samo me zove i traži da ga jedem.😂
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Slikice sa uzv 😍 medenjaci, samo neka rastu i neka budu zdravi ♥️💙☺️☺️☺️
Ja sam do 13. uzimala novalac a od 13.po preporuci gin. elebaby, uz to povremeno uzmem kalcij, magnezij, i zeljezo 😁
👨🏼26
👩🏼26
👩❤️👨 22.10.'15
🤰❤️
Nije me bilo, satrala me zadnja 3 dana, povracanje, mucnine, bas sam lose. Nadala sam se da ce kraj svemu tom sto budemo blize 12. tt, ali ovo kao da najgore tek krece… procitala sam sve sto ste tipkale, bas ste vrijedne 🥰
Stitnjaca mi poludila, nalaz TSH skocio skroz, bio uredan a sad otisao na 9, javila sam se endokrinologu pa cekam hoce li mi mijenjati terapiju… inace sam hypo hashimoto. Je li koja od vas imala slicna iskustva?
BabyBoy 💙
Evo i mene s užasnom mučninom koja traje cijeli dan, još nema povraćanja, ali smrdi mi i na to. Katastrofa. Netko je iznad napisao, a i meni je isto tako, dok nešto jedem sam ok, ali kad se to treba probavit, želudac u grlu… i podrigivanje, majko mila, ko da sam lokala pivu cijelu dan. Muž mi došao s treninga, nisam mogla podnijet njegov miris pa sam ga natjerala da odmah ode pod tuš. Osjećam se kao lovački pas
La lupa, ne znam kako je s tim tsh uz hashimoto, kod mene je samo problematičan tsh. U ponedjeljak idem vadit krv da vidim jel normalan ostao il je skočio u trudnoći. Sigurno će ti pojačat terapiju, moja mpo doktorica je rekla da se najčešće svima koji su na terapiji pojača doza u nekom trenutku... vjerojatno trebamo češće i kontrolirati.
Što se tiče prenatala, ja pijem prenatal novalac, u njemu ima dovoljno aktivne folne kiseline i to mi je super.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Ne želim ni ja bit previše dramatična, al nisam mislila da će mi bit ovako teško...Lice grozno puno nekih akni, mučnine od jutra do mraka, ne podnosim jake mirise/smrad, umorna, naduta kao da sam u 14.tjednu..😏 sve to utječe psihički na mene, nemam volje izać nigdje, a nije normalno ni bit cijelo vrijeme u stanu. Sad ću s mužem u nabavku, koliko se veselim da skupa kupujemo, toliko mi je i stres jer sam zadnji put jedva dočekala doc doma od mučnine.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji