https://ibb.co/hdQ3ybb
Ovu su vrijednosti tsh, ft3 i ft4 u trudnoći... Tsh ne smije biti jedini pokazatelj. Traži obavezno još vadit ft3 i ft4
Naš pregled je prošao dobro, radila mi papu i uzv. Mala mrvica se lijepo razvija, vec ima 8.11 cm 🥰 maše rukicama i nogicama.
Nalaz urinokulture im nije stigao (a trebao je još jučer) tako da to još čekam. Isti dan sam dala urin, prvi za urinokulturu i drugi u bolnici za pretrage urina… Još me to brine, ako je drugi urin bio loš, mogla bi i urinokultura biti 🙄 I da kaže da mi je TSH malo povišen, a na nalazu mi je u referentnim granicama. Zbunjena sam… Kaže da je za trudnice to povišeno, da ću morat ponovo vadit TSH i ako bude isto, morat ću dobiti terapiju.
Koliki ti je TSH? Za trudnice su druge vrijednosti, ovisno o tjednima trudnoće. Na početku je ok do 2,5 ili čak 2, ne sjećam se više točno. Traži svakako uputnicu za TSH i ft4 (uvijek se vade zajedno!), i to će ti napraviti u bolničkom laboratoriju.
Ja sam u prvoj trudnoći zbog tsh 2.75 iz doma zdravlja cijelu trudnoću morala hodočastiti u bolnicu na kontrole (tamo mi je uvijek bio ok), a endokrinolog je rekao da ispod 3 ne daje nikakvu terapiju.
3.34 je, dala mi je odma uputnicu za sve ostalo. Možda da probam s prehranom to regulirati do idućeg vađenja? Prešli smo skroz na himalajsku sol, u njoj nema joda, pa možda zato... Nikad nisam imala problema sa štitnjačom. A baš ne volim tablete i bilokakve lijekove... 🙄 muka mi je i od tog stalnog hodanja po doktorima.
👩❤️👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻🦲 39
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula
pozdrav curke, evo da javim da sam malo ranije od planiranog obavila pregled. Na UZV se sve čini dobro, bebica raste i sad je 12 cm i 172 gramaokrenula se bila na bok i nije uspio vidjeti spol što mi je baš žao jer jedva čekam saznati
dao mi je uputnicu za anomaly i rekao da bi bilo najbolje obaviti ga u bolnici u kojoj planiram roditi… kakva su vaša iskustva? ima li netko svježih iskustava (frendice, kolegice ili netko) sa porodom u Svetom Duhu, Petrovoj ili Vingradskoj? Znam da se mogu predomisliti što se toga tiče, ali ako imate bar info gdje je najbolje napraviti anomaly puno ćete mi pomoći u mojim dilemama
p.s. za cure sa Srednjaka, ginekološka ambulanta opet mijenja doktora ovih dana. Navodno dolazi neki mladi doktor na specijalizaciji, ali ovo nije provjerena info. Užas, ovo je već treći doktor od mog početka trudnoće, stvarno me tjeraju da vodim trudnoću privatno…
Ja sam prije nekih 10ak dana bila na pregledu kod doktora Jokanovića, koji je dosao privremeno na mjesto dr. Palla, pa mi je sestra rekla da kroz dva tjedna dolazi novi ginekolog. Al isto sam odlucila voditi trudnocu privatno. Tamo cu otici samo ako trebam po neku uputnicu.
I prijavljujem idući pregled 08.06. ☺️
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
E da moj dečkić💙💙 je čim je krenula radit ultrazvuk odmah raširio nogice i pokazao pišu🤣 tako da je rekla 99%posto dečko jer ovaj 1%uvijek ostave što ako… Dobila sam i slikicu gdje se spol vidi.
Dugačak je oko 14cm, a težak 234g. Napokon sam primjetila i srčeko kako treperi inače uvijek gledam nešt drugo pa ne skužim 🙈
Ne znam koja je od cura ovdje spomenula da će joj se bit teško priviknut na kuću punu bagera i autića umjesto barbika, tako je i meni prva misao bila 😂
Al kad razmišljam od početka sam imala ime za sina, a za kćer smo dogovarali i mijenjali do neki dan. A kad sam gledala robicu vukla me ženska one mašnice, suknjice pa mi je to isto malo šok bio. Al glavno da bude živo i zdravo 💙💕
Ja imam curu i punu kuću bagera i kamiona tako da ahahahha
Kod mene slično... Curica i tooooona autića, pista za vozit, garaža itd... I jedna beba dobivena na poklon koja kupi prašinu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
pozdrav curke, evo da javim da sam malo ranije od planiranog obavila pregled. Na UZV se sve čini dobro, bebica raste i sad je 12 cm i 172 gramaokrenula se bila na bok i nije uspio vidjeti spol što mi je baš žao jer jedva čekam saznati
dao mi je uputnicu za anomaly i rekao da bi bilo najbolje obaviti ga u bolnici u kojoj planiram roditi… kakva su vaša iskustva? ima li netko svježih iskustava (frendice, kolegice ili netko) sa porodom u Svetom Duhu, Petrovoj ili Vingradskoj? Znam da se mogu predomisliti što se toga tiče, ali ako imate bar info gdje je najbolje napraviti anomaly puno ćete mi pomoći u mojim dilemama
p.s. za cure sa Srednjaka, ginekološka ambulanta opet mijenja doktora ovih dana. Navodno dolazi neki mladi doktor na specijalizaciji, ali ovo nije provjerena info. Užas, ovo je već treći doktor od mog početka trudnoće, stvarno me tjeraju da vodim trudnoću privatno…
Ja sam prije nekih 10ak dana bila na pregledu kod doktora Jokanovića, koji je dosao privremeno na mjesto dr. Palla, pa mi je sestra rekla da kroz dva tjedna dolazi novi ginekolog. Al isto sam odlucila voditi trudnocu privatno. Tamo cu otici samo ako trebam po neku uputnicu.
Ja sam zbog Jokanovica vec i krenula privatno. Bas mi je zao sto je Pall otisao
👦 11/2017 👶 9/2020
Čestitam na pregledima 🥰 Jaooo omjer za dečke sve više raste 💙 ali neka, bitno je da bebaca ima i da su sve ok. 😊
Izgleda da sam ja jedina koja još uvijek ništa nije kupila za bebu 🙈🙉😱 da li sam ja toliko lijena ili me je još uvijek strah nisam ni sama sigurna. Uglavnom za sada znam samo koja kolica ću uzeti ostalo budem vidjela. Svaki dan gledam stvari ali nikako da se odlučim početi kupnju. 🙄 Za sedam dana tačno je pregled pa se valjda tad odlučim. 🤞
Imam jedno pitanjce, mojoj bebi godi kada spavam na boku ali kada se u toku sna okrenem na leđa imam baš jake grčeve u donjem dijelu trbuha, da me to probudi. Čim se vratim na bok prestane iste sekunde. Ima li neko sličnih problema?
Ja jos nisam kupila ni dudu a gdje sto vise... Ama bas nista.... Sad smo u fazi krecenja stana i generalno ciscenje radim po malo... Pa idemo dole na odmor... Za mj dana... Pokupit cu prvo od snajke i prijateljica sto su mi vec napakovale ne koristene stvari ili one koje su skoro pa nove. A onda kad se vratimo kupujem sve ostalo sto nedostaje.. I krevetic ormar sjedalice kolica i sve.... Jednostavno ne zelim da mi se to sve vuce mjesecima po stanu. .. Mislim da kad podjem kupovat od neki 20.6. To je 3 mj prije termina.... Nekako mi djeluje da cu sve bez stresa stici....... Ja imam zabranu rada tako da vremena hvala Bogu ko u prici.... Sretno! Samo opusteno i uzivajmo!!!
🙈🥰🍀🥳
Ja sam zbog Jokanovica vec i krenula privatno. Bas mi je zao sto je Pall otisao
Ako želiš Pall ti sada radi u poliklinici Gemini Plus na Malesnici, malo daleko s obzirom na naše Srednjake... ja lutam između privatnika i socijalnog, ne znam više što da radim. Strah me ako ne budem isla kod socijalnog da sestru nikad neću dobit na telefon da mi pošalje uputnice (svi znamo da ih je nemoguće dobiti) pa redovno svakih mjesec dana odem u ambulantu 🤦♀️😅
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Žene moje sto vi mislite o ovoj koroni, ko tu koga.. Kod nas u bolnicu ne možes na odjel ginekologije ako se nidi testirao, s neg. Nalazom tek na uzv.. Jučer sam isla testirat se, i rekli danas ce bit nalaz kod moje ginekologinje. Ujutro zovem kaze nije stigao o, u podne, nije stigao. Mislim stvarno, ujutro sam naručena na morfologiju a bez tog papira ne mogu ici, zovem kovid ambulantu nitko se neće javiti. Grozno, mislim covjek vise nez sto da misli
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Žene moje sto vi mislite o ovoj koroni, ko tu koga.. Kod nas u bolnicu ne možes na odjel ginekologije ako se nidi testirao, s neg. Nalazom tek na uzv.. Jučer sam isla testirat se, i rekli danas ce bit nalaz kod moje ginekologinje. Ujutro zovem kaze nije stigao o, u podne, nije stigao. Mislim stvarno, ujutro sam naručena na morfologiju a bez tog papira ne mogu ici, zovem kovid ambulantu nitko se neće javiti. Grozno, mislim covjek vise nez sto da misli
Svašta... ovo je zbilja glupost! Ne znam o kojoj se bolnici radi, ali to mi nije normalno. Zbilja pretjeruju. U pulskoj primaju najnormalnije, još trudnice imaju svugdje prednost. Samo mjere temperaturu na ulazu. Test se radi samo ako se mora na hospitalizaciju.
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji