Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    09. Travanj 2021. 18:13

ponosna.mama

Cure moje drage da vas nesto pitam. Pijem folat i na zadnjem pregledu mi je gin.rekao da nastavim s njim. E sad, ostalo mi je jos 9 tableta, znaci kad sve popijem bit cu 11+3. Ocu li kupit jos jedno pakiranje ili pocet pit nesto drugo sta sadrzi i vitamine i folnu? Cure koje ste 12+ sta vi pijete? I da se nadovezem na glukozu, meni je bila 5.2, gin.kaze da je to ok 🤷🏽‍♀️

Na proslom pregledu mi je rekao da nastavim pit folnu do 12tt tj sljedeceg pregleda a bas je naglasio da ako ostanem koji dan prije bez tableta da je ok i da ne moram kupovat nove 
    Ja nazalost sam pila folnu do cca 8tt i par mjeseci prije zaceca pa se nadam da je bilo dovoljno 
    Nakon toga vise zaista nisam mogla jer je bilo ne piti ih ili umrit od mucnina i gladi kad je popijem 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sanjarka88
    09. Travanj 2021. 18:15

Pokloncic13

Vidiš kak je to sve individualno,moja je glukoza neki dan bila 5,3 i ginicka mi nije bas ništa rekla,nisam samo to vadila doduše ali kao mogu biti mirna.
    Očito sve ovisi kak koji ginic pristupa tim prostim brojkama 🤷‍♀️
    Inače,ja sam ovih dana imala neko zatišje s mučninama i jutros se natankala vode i sve ispovracala da oprostite i bas mi je cijeli dan užasno loše,makar vise nisam bila nad školjkom.
    Nadam se da ste vi ostale ok s tim i općenito da se dobro osjećate 🤰🏼😘

Nadam se da ce ti se vec sutra nastaviti zatisje 🤗🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Sanjarka88
    09. Travanj 2021. 18:16

GospodicnaZola tnx 😊

eemine4
    09. Travanj 2021. 19:44

ponosna.mama

eemine4

ponosna.mama

bumac95

Ponosna.mama ja sam nakon 14. tjedna završila sa folnom i prešla sam na prenatal. Nemam savjet za tablete jer ih ja ne mogu pit (fizički 🤦🏼‍♀️) pa sam uzela biorela choco prenatal. Imaju sve šta treba (uključujući folnu)! :)
    Mislim nekako da je bilo šta bolje od ničega. Bar kod nas koji ne preferiraju prezdravu hranu 🤦🏼‍♀️😂

Ja pijem solgar folat pa se nekako mislim nastavit sa solgarom i uzet prenatal. Nemam problema s tabletama, ne bude mi muka od njih nego od vecine hrane, a nikako povratit 😏 ..sta je to zdrava hrana 😄 ne mogu se bas pohvalit da jedem turbo zdravo, u mene to ide na momente, par mjeseci extra zdravo, par mjeseci kaos 😆😆 a to se najbolje vidi i na kilazi koja varira stalno 10kg gore-dole 🤦🏻‍♀️

I ja isto pijem solgar folat, a od 9og tjedna pijem prenatal od dietpharma (tu mi je i doktor rekao da kupim) na ovom sad pregledu u 13tjednu mi je rekao da mi folna vise nije potrebna ali da je mogu popiti do kraja ako želim . Valjda ne može škoditi 🤷‍♀️
    Ja se trudim jesi zdravo koliko toliko, izbacila sam sok skroz i pijem samo vodu ili ove prave stopostotne sokiće
    Čitala negdje da bi trebalo pojesti barem 2 voćke dnevno u trudnoći pa se trudim, blendam u nutri buletu svo živo voće i pravim smutije 🤣 Jer ga inače fakat ne mogu jesti onako 😣

Ma mislim da cu uzet solgar prenatal, neko spominje novalac, neko elevit, mislim da je to sve skoro pa isto. Eto jedino me muci je li rano prec u 11.tt na prenatal ili kupit jos jednu dozu folata pa kasnije prec na prenatal. Pretpostavljam da nece bit prerano 11+4 jer i prenatal ima folnu. Ne mogu ja sad rec da ki je prehrana kriminalna, al daleko je to od idealnog. Ja ni inace ne pijem sokove, samo vodu ili mineralnu, zalomi se tu i tamo neki sendvic svako drugi dan, al ustvari mislim da ne jedem kako treba odnosno dorucak preskacem, jedem rucak koji je cak ok (meso i povrce) i eventualno predvecer smoothie od voca ako mi se bas da. Ustvari imam najcesce jedan obrok u danu koji ne bude bas mali 🤦🏻‍♀️

Ja mislim da nije rano početi sa prenatalom jer evo čitam na mojoj kutijici piše da ga piju trudnice dojilje i žene koje planiraju trudnoću dakle sadrži sve vitamine potrebne za rast i razvoj bebe u svakom periodu. A nekako ja bas mislim da je prvo tromjesečje jako bitno, ne mogu naškoditi bebi samo joj pomoći da se razvije 🤗 A sto se tiče toga koji uzeti i ja mislim da je to sve u nijansu isto. 

💝 ♀
    url=https://lilypie.com]

• Lyra
    09. Travanj 2021. 22:15

Sanjaaa zao mi je. Zelim ti brz oporavak i hrabrost za dalje ❤️
    Missy88, Traveller i ja bi na tu kavu u Zg kad bude 😁
    Little baby planiram opet na Merkur, ti u Vinogradsku ako sam dobro skuzila?
    Kiky za bradavice i grudi - jesi probala meke nepodstavljene grudnjake? Meni su oni preporod, jos pogotovo ovi skroz mekani bez zice. Zica mi je pocela bas jako smetati.
    Leah ja sam na Srednjacima u drugoj smjeni, vjeruj mi da je jos gora situacija. Pall otisao u privatnu praksu, a novi ginekolog je uzasan. Idem sad dalje privatno na preglede kod Mazalinke. Netko je pisao da je bio razocaran mini anomalyjem kod Mazalin, ali s obzirom da moj novi socijalac niti ne zna sta je mini anomaly, a ima 70 god, odustala sam i nadam se da budem kod nje ipak zadovoljna.
    Sanjarka molim te update pregleda ipak na 22.4., hvaaala
    Zara7 u HR se glukoza nataste 5.1 vec smatra povisenom - mene su ispilali s ogtt-ovima prvu trudnocu zbog prvog takvog nalaza tamo s 12tt, a sto je najbolje do 24tt to ni ne treba gledati (ogtt).
    Za guk 2h nakon jela vrijednosti su 3 - 7.8
    Ja sam vec par godina kod endo u Vinogradskoj, a tih guk-ova sam napravila mali milijun. Inace imam inzulinsku rezistenciju pa u trudnoci i radim samo guk-ove, a ogtt ne, na terapiji sam metforminom.
    Ponosna.mama ja bih kupila jos jedno pakiranje pa potrosila do kraja, ne moze skodit. Sto se tice r1, ako otvaras komplikacije u 5. mj, placa za 4. mj ti nece uci u prosjek/obrazac jer se gleda zadnjih 6 placa isplacenih prije mjeseca u kojem se otvaraju komplikacije.
    Pozdrav svima, citam vas opet sutra navecer, ne stignem uz ovo dvoje malih 😅😘

👦 11/2017 👶 9/2020

Lady.D
    10. Travanj 2021. 08:10

Lyra

Sanjaaa zao mi je. Zelim ti brz oporavak i hrabrost za dalje❤️
    Missy88, Traveller i ja bi na tu kavu u Zg kad bude😁
    Kiky za bradavice i grudi - jesi probala meke nepodstavljene grudnjake? Meni su oni preporod, jos pogotovo ovi skroz mekani bez zice. Zica mi je pocela bas jako smetati.
    Leah ja sam na Srednjacima u drugoj smjeni, vjeruj mi da je jos gora situacija. Pall otisao u privatnu praksu, a novi ginekolog je uzasan. Idem sad dalje privatno na preglede kod Mazalinke. Netko je pisao da je bio razocaran mini anomalyjem kod Mazalin, ali s obzirom da moj novi socijalac niti ne zna sta je mini anomaly, a ima 70 god, odustala sam i nadam se da budem kod nje ipak zadovoljna.
    Zara7 u HR se glukoza nataste 5.1 vec smatra povisenom - mene su ispilali s ogtt-ovima prvu trudnocu zbog prvog takvog nalaza tamo s 12tt, a sto je najbolje do 24tt to ni ne treba gledati (ogtt).
    Ja sam vec par godina kod endo u Vinogradskoj, a tih guk-ova sam napravila mali milijun. Inace imam inzulinsku rezistenciju pa u trudnoci i radim samo guk-ove, a ogtt ne, na terapiji sam metforminom.
    Ponosna.mama ja bih kupila jos jedno pakiranje pa potrosila do kraja, ne moze skodit. Sto se tice r1, ako otvaras komplikacije u 5. mj, placa za 4. mj ti nece uci u prosjek/obrazac jer se gleda zadnjih 6 placa isplacenih prije mjeseca u kojem se otvaraju komplikacije.

Lyra, ja sam isto kod tog novog na Srednjacima. Imam prvi pregled 22.04., al sam definitivno odlucila voditi trudnocu kod privatnika. Bila sam na prvom pregledu u Medifemu i dr. mi je dao popis par krvnih pretraga koje moram napraviti do sljedeceg pregleda 13 05. Kakva su tvoja iskustva sa uputnicama? Jesu li lake ruke sto se toga tice, buduci da je sad ovaj novi ginekolog? Kod njega planiram ici samo po uputnice. 😊

• LilM
    10. Travanj 2021. 08:41

Lady.D

Lyra

Sanjaaa zao mi je. Zelim ti brz oporavak i hrabrost za dalje❤️
    Missy88, Traveller i ja bi na tu kavu u Zg kad bude😁

Lyra, ja sam isto kod tog novog na Srednjacima. Imam prvi pregled 22.04., al sam definitivno odlucila voditi trudnocu kod privatnika. Bila sam na prvom pregledu u Medifemu i dr. mi je dao popis par krvnih pretraga koje moram napraviti do sljedeceg pregleda 13 05. Kakva su tvoja iskustva sa uputnicama? Jesu li lake ruke sto se toga tice, buduci da je sad ovaj novi ginekolog? Kod njega planiram ici samo po uputnice. 😊

Mislim da ak privatno vodis da dodjes sam kod sestre po uputnice i to je to

Leah
    10. Travanj 2021. 11:06

Lady.D 
    Tako sam i ja planirala samo kod soc. Po uputnice, ali moj je Srcek onaj u drugoj smjeni, s tim da evo skoro tjedan dana sam pokusavala dobiti sestru na telefon samo da mi otvori komplikacije, pa se nitko ne javlja, ja sam poludila i prebacila karton kod drugog ginekologa. Kod mene je jos problem sta ja cijelu trudnocu i porod necu biti u Zg pa mi se neda svaki mjesec s njima  boriti oko jednog papira

Lady.D
    10. Travanj 2021. 11:34

Leah, ista situacija je i u drugoj smjeni. Rijetko kada sestra diže slušalicu. 🙄 Uglavnom, cini mi se da je najbolje otici tamo i tocno traziti sto trebas. Meni je kod dr. Palla bilo super sto sam mu na mail slala koje uputnice mi trebaju i uvijek mi je odgovorio kad ce biti spremne za preuzimanje, pa sam onda otisla samo po njih.

plavabosanka
    10. Travanj 2021. 12:01

GospodicnaZola ajooj koliko linkova, super si 😀😘

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.