Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marta14
    30. Lipanj 2020. 08:35

Ma isto tako bulba kod nas, nema pravila.. Ja ne mjerim nista, u prosloj sam morala pokrete od 34tog tjedna zapisivati.
    Na proslom pregledu u bolnici su mi rekli da pratim da bude 5-8 pokreta na dan i da je to u redu.. I najvise navecer kao.. 

tashee7
    30. Lipanj 2020. 09:00

5-8 pokreta dnevno? Moj je onda stvarno aktivna beba. Baš sam se zezala jučer, mislim da mu je tijesno koliko se migolji i da mu smeta unutra pa bi mogao ranije van
    Dobila i ja mail za tecaj- sutra ću to laganini pregledavati s mužem 😁 a ovo što se tiče ovih i onih savjeta..vec mi je glava puna. Kak su naše mame i bake znale a nisu imale te informacije, mogu i ja bez pola njih.
    Kaj onda, zg i okolica, idemo i mi na kavu? Dok mi gleznjevi nisu još debljine koljena 😅 

• bulba
    30. Lipanj 2020. 09:10

Znaci trudnoća stvarno može dovesti do nepotrebnog stresa. Moj je jučer u ovo vrijeme u sat vremena lupio 30 puta, bila sam neki dan na pregledu radi BH kontrakcija i spojili su me na ctg da vide hoće li uspjeti napraviti ga tako rano i uspjeli su. Mali je bio lud od aktivnosti, kaže sestra da ne vole to . Ispao ctg savršen, srce mu poslušam i kuca normalno. I ja vjerujem da je to normalno i da su sve bebe različite. Ovo sa uputom da mjerimo u sat vrmeena deset pokreta ja bi skrenula jer se to desi samo u tom satu kad on hoće, sto god ja jela, pjevala , pričala. Ili imam malog svojeglavog ili ne znam sto da mislim. Prepadnem se bez veze. 
    Onka i cure koje osjećajte bolove u leđima i trbuhu , to ne bi smjele uzrokovati BH kontrakcije, s druge strane smatram da je sve to normalno ako ne traje i ako nije u istom intervalu. Imala sam par dana kada sam osjećala menstrualnu bol i bol u leđima ali to nekako prođe i popusti. A kad sam se otvorila nisam osjetila bas ništa tako da mislim da treba ne misliti previše na bol. Treba redovito ako vas je strah bez obzira sto doktori mislili otići na pregled ili barem telefonom nazvati. S druge strane oko 30 tjedna maternica se rasteže i diže iznad pupka i to su mi rekli da zna nekada ženama stvarati nelagodu.  Ja pijem radi napetosti u trbuhu, trbuha koje je većinu vremena napet i tvrd cijeli Cordipin, normalbel i magnezij 700 mg dnevno i od tada se osjećam zaista bolje.
    Sto se tiče robice i stvari meni je sve kod mame pa ne mogu slikati, stan uređujemo pa nemam sobicu još ni blizu spremnu. Našla sam samo stranicu s tapetama koje su predivne i tome se bas veselim.

https://lilypie.com/Maternity_code.php#

mc_mouse
    30. Lipanj 2020. 09:45

Kod nas na pregledu je sve ok. Ima 1300g, po mjerama je kao napredniji za tjedan dana. Zatvorena sam. T ušće. 
    Stavim slikicu kasnije mada nije tako dobra kao prošli put. 

30. Lipanj 2020. 09:48

Mana_Mare

Sanja ja sam od pocetka rekla da necu nista citat ni mislit kako se beba okrece po trbuhu i sta joj moze bit. Nekako ne zelim punit sebi glavu time.
    A sto se tice kako bebicu okrecat presvlacit i slicno. Mislim da to dode samo od sebe, nase mame i none nisu imale prirucnike i sto savjeta kako i sto, pa smo ispali svi normalni 😁
    Tako cemo i mi uspit ! 😀😀

Baš to. Razne kulture, razni običaji, a svi u principu isti. Upoznaj svoju bebu, promatraj, bavi se njome, nemoj da ti bude ukras i usput i sve bude ok. 
    Davno je bilo kad sam na faksu imala razvojnu psihologiju, to bi si voljela ponoviti malo. I naći neku knjigu ili stranicu s konkretnim savjetima, npr kad početi uvoditi hranu i koju, kako brinuti o pupku dok ne otpadne.
    Široko povijanje je jedna od tema koje se jos nisam dotakla. Planiram koristiti samo platnene pelene, u prvim tjednima tetre. Kojom god metodom (i za to postoje cijele nauke 🙄) probala složiti one 80x80cm, ispadaju same po sebi vrlo široke za novorođenče. One oblikovane još više. Ne znam je li potrebno još više širiti od toga? 🙄 Bas me zanima imaju li iskusnije dame nekaj za napisati na tu temu. 🙂
    Baš sam nekakva nadrkana danas, ispričavam se. Slabo pozitivu danas širim, mislim da ću se pritajiti sada 🤭
    Unakit drago mi je da ste dobro, neka se nastavi i dalje. Pazi na sebe, na vas, 🤞🍀💕 i isabeli želim da budu dobro 🤞🍀💕
    I svima vama, naravno 🥰

Marta14
    30. Lipanj 2020. 09:50

Gdje ima chicco uloska osim dm i bubamara?
    Ja cu chicco pa one koje inace koristim..

30. Lipanj 2020. 09:50

mc_mouse

Kod nas na pregledu je sve ok. Ima 1300g, po mjerama je kao napredniji za tjedan dana. Zatvorena sam. T ušće.
    Stavim slikicu kasnije mada nije tako dobra kao prošli put.

Super 🤗🥰

mc_mouse
    30. Lipanj 2020. 10:02

Marta14

Gdje ima chicco uloska osim dm i bubamara?
    Ja cu chicco pa one koje inace koristim..

Ima u Magic baby i baby centru

30. Lipanj 2020. 10:02

Jutro. 
    Sretno svima na pregledima danas! :)
    Napokon - ahahahaha... Dobra izlika zlata vrijedi :)
    I nemam jos komoletic za izlazak iz bolnice, to cemo dragi i ja ic skupa kupit kroz par dana valjda :) 
    Martina cestitam na curki i uspjesnom pregledu :)
    Mana mare slazem se, tj i ja sam dobila od prijateljica tu preporuku, ali kako je trenutno stanje da cu morat na carski, onda sada nisam jos kupila Chicco, a i zadnje sto znam iz Ri rodilista je da oni ne vole Chicco, vec samo Vir (mozda se i promijenilo u zadnjih godinu dana, ili je frendica naletila na sestru koja ih ne preferira). 
    Loknica madrac iz ikee je 11 cm (da nije neka razlika), al mi se po recenzijama cini ok... Ne znam nisam pametna, ali mislim da cu na kraju uzet taj, jer koje god da gledam vracam se njemu... Ima li jos tko kakav prijedlog za madrac? 
    Sanja i ja bi prozorcic al za cervix i posteljicu, beba se stalno rita (ful je zivo djete) tako da me to nekako ne brine previs, al ovo dvoje bi stalno provjeravala...
    A sto se tice savjeta, teorija i sl. Mama mi je dala savjet - radi po svom osjecaju, ti si mama i ti znas najbolje i uz puno ljubavi, sve greske nece biti bitne :) (i meni je to jos malo apstraktno, ali vjerujem nekako da je u pravu) :)
    Unakit super da ste doma i ok, saljem vam puno zagrljaja :) 

30. Lipanj 2020. 10:03

Demetria i Mana mare - meni je patronazna za siroko povijanje rekla da je lakse odmah povijat cca mjesec dana, nego da bude kasnije problema pa onda moras dugo povijat (par mj) i slicno...i da su oprecna misljenja, al da su se opet vratili u bolnici toj praksi... A sto se starinskih "trokuta" tice, frendice mi kazu da su ok, ali da su ove na cicak puno jednostavnije za koristit, ja sam dobila 2 pa cu probat, pa lako kupim ako vidim da je bas velika razlika, a trokuta imam mali milion... Bar ce bebi bit toplo za guzu :P

Tashee i ja imam osjecaj ponekad ko da ce samo izletit van, posebno kad se nekako napne pa vidim sve zvijezde... I ne znam jel ta beba ikad spava, stalno se vrtulja, ponekad se zabrinem dal ce bit tolko aktivna kad se rodi... A smiri se jedino kad dragi stavi ruku na trbuh... Mislim da ce tata smirivat bebu xD

Bolovi cure koje ih imate, nadam se da su to normalne trudnicke tegobe i da je sve ok. Mene tu i tamo strecnu leda (ne znam jel od maternice ili od starih boljki), ali odmah legnem i prode prakticki odmah s promjenom polozaja, tako da se ne zabrinjavam jos (imam pregled slj. tjedan pa cu pitat).

Lijep dan zelim svima :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.