Onka, pridružujem se 🙄
Krenulo s bolovima dolje, popila sam paracetamol i smirilo se malo ali sad me leđa bole 🙈 nadam se da ce prestati uskoro da barem malo odspavam😓
Ni ja nisam dobila ništa od Roda 🤔
Lijepe ste sličice stavili 🙂
Sanjala sam neke gluposti i tak se probudila u mislima s tim tečajom, pa tražim jel kaj došlo, ima kaj novoga, a mali se isto probudio i promeškoljio. Skroz dolje nešto sitno se osjeti, pretpostavljam da su to ručice, da je glavom dolje. A nogice ne osjetim ništa pa se sad pak opet brinem - zašto? 🙄 kak to da se ručice osjete a nožice ne? Da se nije zapetljao u pupkovinu? I je li sve u redu?... Jel i vama dođu ponekad tak strahovi, da ih se ne možete riješiti? Da bar imam neki prozorčić da mogu zaviriti unutra prema potrebi...
Nego, čitala sam onu Rodinu knjigu, gledala neki video o baby-handlingu, pa još u kombinaciji s drugim stvarima koje sam od prije "znala"... sva sam zbunjena. Napravili su nauku od svega toga a ima tolko oprečnih mišljenja i savjeta... sad još manje znam kaj je dobro i pravilno, jer očito postoji sto načina da se "pokvari" beba i njezin razvoj 🙄 i naravno, sto novih strahova koje sam dobila upuštajući se u to sve.
Sviđa mi se onaj Lele blog, hvala (ispričavam se, zaboravila sam ko ga je podijelio s nama), puno realnije. Nakon Rodine hipijevske knjige i orkestra hormona i idealnim uvjetima na porodu, onaj članak Koliko puta moram reći NE prije nego me poslušate mi je baš sjeo kak treba!
Mislim, ima to u knjizi rodinoj i nekog smisla ali baš mi ne djeluje realno i izvedivo u našem zdravstvenom sustavu 🙄
Ah... bolje da idem probati spavati
Hej Sanja, ja ti imam takve misli svaki dan.. Beba je mirnija, lupi kad ja lupnem.. Vise nisu bas neki jaki udarci nego meskoljenje, vidim valove i kako se mice ali nije to kao prije. Bebe su nam sad vec velike i stisnute, valjda zato..
Ove knjige i sve ostalo, u prvoj sam citala svasta, Rodinu i ostale.. I sve mi se bilo pomijesalo.
Kad dode beba sve to sa papira pada u vodu, radis kako osjecas da moras, znas sve kako treba iako nisi nikad radila to, znas sto najvise pase tvojoj bebi, sto voli.. Jednostano to sve dode.
.
Cure svee vam je super, i super izgledate 👌👌
Unakitkak ste? Jesu svi nalazi dobro? Kod kuce ste na cuvanju?
.
Izabela gdje si? Kak ste vas 2 ? Javi se zeno
Dobro jutro, drage cure!
Toliko lijepih fotki, sve ste krasne a I soping van je super.
Kod kuce smo na bed restu, do toaleta I natrag. Doma pratim 2x dnevno tlak I temperaturu I 1x fetal doppler. U cetvrtak je prvi kontrolni pregled. Ponekad me boli trbuh pa onako se uspanicarim jer ne umijem vise rec koja je koja bol, je li ok, he li normalna. Bilo kakav potisak gasova, stolice, previse morace u mjehuru zna bit bolno I neugodno. Sad na hladno pusem dok mi se glava pusi 🤯
Sutra trebam savladat 15 stepenika do kupaonice, po preporuci doktora na 4 dana posebno zbog rizika od tromboze. Nosim kompresione carape svo vrijeme zbog smanjenog kretanja, ali je ovdje malo popustila vrucina pa se da funkcionirat.
Vidjeh pisali ste o depilaciji pa da podijelim s vama - prije nekih 10 godina sam se odlucila na drasticni korak I krenula na lasersko uklanjanje malja. Pothvat skup ali se nisam vise mogla patiti kako zbog boli ono vise zbog urastanja I pristica po kozi. Sad idem jednom u godinu-dvije, skoro je sve rijeseno. To sto je malo gore skidam britvicom, kak cu kasnije to uspjet ne znam, na slijepo vjrj 🤓
Sto se bola tice, ovdje su jako skrti na normabelu, ne propisuju ga trudnicama jer ne djeluje na glatku muskulaturu maternice vec na skeletnu muskulaturu pa nece riskirat kao sa nuspojavama. Ja imam jedan blister za ako bude doslo do toga. Drugi lijek Buscopan koji su mi propisali za po potrebi (ne vise of 3x1 dnevno) djeluje na otpustanje spazma, posebno kad se upetljaju crijeva sa zablokiranim plinovima. Paracetamol 1g je zlatni standard za bol u trudnica.
Evo I ja se sve nadam Izabela da se javi s dobrim vijestima, vjerojatno joj je neophodan odmor poslije stresnog tjedna 🙏
Pratim vas I molim se za sve nas da bebice I mame budu zive I zdrave 🙏💗
Sif ja mogu uglavnom svaki dan jer sam doma stalno, tak da javi kad si na kontroli pa se mozemo naci 😁😍 slatke_brige isto tako 😁
Dinosaurus ja sam pitala hehe sveee su mi krasne, al konkretno mozda ona sa imenom i ovo drvo i zivotinjice na lojtri 😃
I ja sam doma stalno.... Mogle bi na kavu da 😃😃😃
Jutro svima. Upravo stigao mail od roda za tečaj pa si provjerite 😁
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
33 Curica 💜 37 Dečko 💙 11 🌞 = 81 bebice naše lijepe jesenske
*
Mana_Mare 20.08. Curica 💜 Split
Slatke_brige 22.08. Dečko 💙 Čakovec
Skakavac 27.08. 🌞 Split
Mabel 28.08. Curica 💜
Celaena 28.08. Dečko 💙 Merkur (Zg)
LUX 30.08. Curica 💜
Hannica0 04.09. Curica 💜
Tejić 05.09. Dečko 💙 Varaždin
Mara1992 05.09. Dečko 💙 Slavonski Brod
Bananupidami 05.09. 🌞 Rijeka
Princess Mimi 06.09. Dečko 💙 Sveti Duh(ZG)
Tashee7 08.09. Dečko 💙 Vinogradska (ZG)
ela32 08.09. Curica 💜
_ana_ 11.09. Dečko 💙
Ana1305 11.09. Curica 💜 Virovitica
Mjesecina2410 11.09. Dečko 💙 Merkur
LoMa 15.09. Dečko 💙 Petrova
Malisa 15.09. 🌞
Talija 17.09. Dečko 💙 Zabok
StizeBeba2020 17.09. Curica 💜
Ivana_Du 17.09. Dečko 💙 Dubrovnik
Ninche9 18.09. Curica 💜
Mona1309 18.09. Curica 💜 Osijek
mc_mouse 19.09. Dečko 💙 Virovitica
Sanja* 19.09. Dečko 💙 Koprivnica
Marta 20.09. Curica 💜
Onka 21.09. Dečko 💙 Merkur (Zg)
Bulba 23.09. Dečko 💙 Petrova (ZG)
Starfish 23.09. Curica 💜 Merkur (Zg)
Judita 24.09. Curica 💜 Zadar
2020 25.09. Curica 💜Dubrovnik
Dinosaurus 26.09. Curica 💜 Zadar
Kokica37 26.09 🌞
Rosha 27.09. Dečko 💙 Petrova
Lepepa 28.09. Curica 💜 Sveti Duh(ZG)
Loknica 28.09 Dečko 💙 Split
Napokon2804 30.09. Dečko 💙
Ivy88 01.10. Dečko 💙 OB Zabok
Happymom 01.10. Dečko 💙 Split
Marija1207 01.10. Curica 💜 Split
Sif 03.10. Dečko 💙 Varaždin
Bebacica 04.10. Curica 💜 Zabok
Demetria 06.10. 🌞 Split
Zel 06.10. Dečko 💙 Petrova
nada23 07.10. Dečko 💙 Dubrovnik
happy_m 08.10. Curica 💜 (ZG)
Crwena 08.10. Dečko 💙 Sveti Duh(ZG)
Makarska 10.10. Dečko 💙 Šibenik
DoraGucci 10.10. Curica 💜 Split
Leia91 11.10. Dečko 💙 Petrova
Sretnapetra 15.10. 🌞
Enana 17.10. Curica 💜 i Dečko 💙
Martina1988 20.10. Curica 💜 Pula
Orangina 21.10. 🌞
Plavo_nebo 21.10. Curica 💜 Vinogradska (ZG)
Ketty1309 22.10. Curica 💜 Koprivnica
Ledolina 22.10. Dečko 💙 Osijek
Bosco 25.10. Dečko 💙 Vinogradska (ZG)
Vitae 26.10. Dečko 💙
jasamja 26.10. 🌞 Rijeka
Gonal 26.10. Curica 💜 Gospić
Kikic 27.10. Dečko 💙 Split
Teica30 30.10. Curica 💜 Osijek
Mina 29 31.10. Curica 💜 Zabok
Zojo 02.11. Dečko 💙 Pula
Matea2111 02.11 Curica 💜 Nova Gradiška
Justagirl2201 03.11. Dečko 💙
Isabelagregorijan 05.11. Curica 💜 Zabok
SmileA 05.11. Dečko 💙 Vinogradska (ZG)
Malamala 06.11. Curica 💜 Koprivnica
Jesenica 06.11. Dečko 💙
Vita26 07.11. Dečko 💙 Osijek
Halila 07.11. Curica 💜 Koprivnica
Silvich 07.11. 🌞
Unakit 09.11. Curica 💜
Minie 09.11. Curica 💜
Hip_hopsica 13.11. Dečko 💙 Petrova
Larisa04 18.11. 🌞
Shine 19.11. Curica 💜
Lullee 02.12 🌞
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Široko povijanje - nama su prošli tjedan na tečaju patronažne rekle da se uvijek široko povijalo, pa da see prestalo povijati jedno dvije godine i da su ih onda pedijatri prekorili i rekli da više tako ne uče žene, nego da široko povijamo.
Ja sam mislila staviš pelenu i gotovo. Dakle pokazala nam je ovako: pelena (pampers ili bilo koja), pa tetra pelena služena po dužini u fold, pa onda ta za široko povijanje (rekla je da ih ima na čičak i ove od bubamare na konac). Moram pustiti snimku ali mislim da je rekla par komada tih za široko povijanje i to da koristimo do prvog uzva. Planiram uzeti te iz bubamare, nekako mi ove na čičak djeluju skupa s pelenom i s tetrom i još to predebelo.
Napomena: rekle su ovo - da su djeca u dalmaciji sklonjenija tim problemima s kukicima od drugih podnevlja i da ne znaju zašto.
Što vi mislite?
ROBICA- prekrasno, dugo nisam ništa kupila, morat ću se ugledati na napokon ;)
KUPAĆI - Ja sam kupila dva donja iz LC Waikija koja mi dođu do pola pupe, te ovaj što je sad bio u lidlu sa kao majicom gore i taman mi je.
SOBICA- s obzirom da sam u podstanarstvu i bebici će krevetić biti s nama u sobi, na taj zid di je grevetić ćemo prego Magic Wallsa naručiti par naljepnica stvarno su im fora.
RUČAK- kuham kao banana - u pola sata ili u pečnici/loncu što možeš ostaviti da se dalje samo kuha/peče.
OGTT - Slažem se s Princess - na mene su sestre ludile što sam vodu pila u čekaonici a zamisli da sam mineralnu pila. Rekli su u gutljajima s velikim razmakom. i samo vodu, bez limuna i drugih stvari.
VIR ULOŠCI- slažem se s Marom, svugdje sam pročitala da preporučuju Chicco od Vira, da se vir pogotovo kod rezanja zna zalijepiti za šav. Neznam iz iskustva, ali ću chicco kupiti
TEČAJ - Princess Mini upravo sam dobila mail pa ga idem proučitit.
Meni se bebica isto javlja više kroz jutro, ali to više nisu oni jaki udarci nego kao vibriranje pupe i balončići unutra.
Netko je spavao do 6:00 h a netko je zaspao tek u 6 zbog vrućine. Ja zaspala a ovi dvoje se igrali.
Budi me muž u 7 i kaže kako su se on i beba igrali sat vremena dok sam ja spavala. On lupkao stomak, a netko odgovarao iznutra. Kaže da je pupo i na van vibrirao.
Bitno da su se oni igrali, ja sam četiri puta mijenjala mokru potkošulju tijekom noći, pa sam u tom stilu i ne naspavana.
*
Kava za dalmatinke - vanjskimail@gmail.com pa se dogovorimo :)
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Curke koliko se miču vaše bebe, mjerite li to kako struka kaže? Ja da nemam baby watcher mislila bi da nešto nije ok. Dva dana bude aktivan nenormalno i onda dva dana jedva da osjetim. Malo se miče ujutro i malo navecer a 29 tjedan smo?
https://lilypie.com/Maternity_code.php#
Sortiraj odgovore
Najstariji