Jel se kome desilo da osjeti bebicu skroz dolje nisko ispod ruba gacica? Prije mi je bila oko pupka a sad skroz dolje bas je neugodno :/
Jel se kome desilo da osjeti bebicu skroz dolje nisko ispod ruba gacica? Prije mi je bila oko pupka a sad skroz dolje bas je neugodno :/
Meni je u jutro gore bolje gore, preko dana oko pupka a navečer jako nisko. Pluta frajer i uživa a to kaj se mama boji i kaj ju boli kaj njega briga.
Jutro 😘
Opalila sam horizontalu i išijas je smanjio. Mogu hodati 😂
Evo me na ogtt. Popila vodu, nije mi strašno za popiti. Strašno mi je sto ne mogu jesti 😂😂
Ugl ostala sam u čekaonici sjediti, iako se smije ići doma pa se vraćati. Ali šta ću, samo bi civilila gledajući u frižider 🤣🤣🤣
Srećom moji su stigli tu na par dana pa mogu čuvati Tonija 😄
Danas je mm i meni godišnjica braka. Nisam nam ni tortu uspjela napraviti 🙁 ova trudnoća mi je daleko teza od prve.
Sto se tiče trbuha nakon poroda, čim sam rodila nestao je. Samo je malo kože ostalo ali ništa strašno. Ugl odma sam izgledala ne trudno i svi su komentirali gdje sam kupila dijete 🤣 vidjet ćemo kako će biti sa ovim 😅 nije da me
To uopće opterećuje. Briga me. Samo da smo svi zdravi 🥰
Jutro svima... Ajme kako brzo komentari idu... U Primorju je zahladilo (bila neka nevera po noci)... Budila sam se, ali sto je sad ugodno... Milina! :)
.
Cure na strogom mirovanju i u bolnici saljem zagrljaj veliki.
.
Napokon si ok? Si se. Mozda malo. Pretegnula ili te beba nezgodno zviznula? Jupiii 3.tromjesjecje :)
Zojo pila sam Folnu kiselinu (ne sjecam se od koga) do 12tt, i od tad sam na Novalacu za trudnice. Pijem zbog sebe, beba uzme sve hranjivo iz hrane tak da, a i sto 2020 kaze, trudim se, al ne jedem savrseno svaki dan...
Sif skroz dobro izgledas i lijepo ti stoji. :)
Dinosaurus ahahahaha... Zakon zelje! Mene drzi sladoled ili voce... Ovisi kako koji dan - u stanju sam pojest neogranicene kolicine... O.o
Zojo spavam di me stavis, u tisini, u galamo, u mraku, na svjetlu... I tako od kad sam bila mala... Nadam se isto da ce bebi bit na mene :) razumijem te skroz :)
Lux hvala na ideji :)
Tejic jesam, i da bebi je super i puno sam opustenija sad kad su to vec visoki tjedni. I iako malo vjerojatno, zenama se znala dici sve do 35tt (iako kazu nema sanse nakon 32tt) tako da pomalo i sigurno, a ako se i ne digne, beba je velika i u 37tt (kad cu morat na carski ako se ne digne) ce biti solidan komad bebe. :) Najgore mi je bilo od 20 do 28og tt...
Drago mi je da si ok! Pazi na sebe i pomalo. Nece prasina pobjec (da bar oce 😝).
Vitae napisem sad skoro, iako su cure pisale vec prije, al iskeno nemam pojma di su ti popisi...
Mc mouse sretno na ogttu, brzo ce proc pa ces se napapati. Sretna vam godisnjica braka. A za tortu kupi ledo tortu ili neke kolace (danas ima stvarno dobrih u lidlu i sl) i lijepo proslavite :) i uzivajte :)
.
Evo bacam se na popise :)
Banana drago mi je sto je pregled jucer super prosao!Ninche takoder super za ogtt 🎉
Mouse sretno 🍀
.
Plavo nebo ja vecinom osjetim skroz nisko, lupa me nogicama..
Vi koje ste u vecim tjednima, a beba ima glavicu dolje, gdje osjetitte udarce vecinom? Ispod grudi ili?
.
Dobro jutro!
Ja nisam nista spavala, ovaj vjetar je ludacki puhao, jedrilice mi pred kucom, tolika buka cijelu noc..
Banana drago mi je sto je pregled jucer super prosao!Ninche takoder super za ogtt 🎉
Mouse sretno 🍀
.
Plavo nebo ja vecinom osjetim skroz nisko, lupa me nogicama..
Vi koje ste u vecim tjednima, a beba ima glavicu dolje, gdje osjetitte udarce vecinom? Ispod grudi ili?
.
Dobro jutro!
Ja nisam nista spavala, ovaj vjetar je ludacki puhao, jedrilice mi pred kucom, tolika buka cijelu noc..
A kako znas jek glavica gore ili dolje? :D
Jutro svima. Evo ja upravo bila vadit krv za kks sa naglaskom na željezo jer mi je u petak bilo loše. Imala sam vrtoglavice i povraćala sam 😒 baš me zanima na čemu smo..
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Moj je cijelo vrijeme nisko i nonstop udara tako ispod ruba gacica...
.
Mc mouse sretna godisnjica 😘🥰
.
Banana sad je dobro, popila sam 2 magnezija i legla i cekala da vidim sta ce biti... nisam se naprezala, tako da su vjerojatno bile jace bh kontrakcije, uglavnom dobro je sad....
.
Banana je primjer da su cuda moguca, i da psiha jako puno koci, tako da cure samo pozitiva...
A vidite nam sad banane 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Baš si lijepa trudnica, Sif, i spavaćica ti baš fino taman pristaje 😊
Dobro jutro svima, rane ste danas.
I ja sam obavila vađenje krvi, kontrola štitnjače me čeka, to ćemo telefonski sutra-preksutra. Pred ulazom u bolnicu čekaonica u korona stilu, deset sa deset metara, i nas tridesetak. Uglavnom babci i dedovi. A njih petnaest nagurano na sam ulaz, pol metra jedan od drugog. Neki bapci samo šibaju unutra (jer smo mi ostali valjda ludi pa stojimo vani) onda dobiju špotance od sestara na "porti" i kao prave se da nisu znali.... nemam više živaca ljudi moji. Sve su mi tanji. Sve mi više toga smeta. Oko mene stalno radovi, uređujemo kuću, još neke sitnice. Susedi preuređuju krovište. Drugi kose travu. Vrane grakću, susedov pes laje, treći sused pušta muziku bezveznu, tata dole usisava, mama pomeće terasu... a mene sve živcira. 😞 sve više i više. Samo da mi je jedno jutro u miru i tišini. Da me niko niš ne pita i ne prekida i ne zahtjeva nekaj od mene. Trudim se braniti nekak od toga osjećaja, ne dopustiti da me tolko sve smeta ali nekad jednostavno ne ide. Pa eto, Zojo, cmizdrim i plačem. Nekad od muke, nekad od tuge, al nekad od sreće... od milja dok vidim svog mačka i sjetim se kakav je bio ko mačić i kaj smo sve prošli, nekad dok se sjetim kolko sam sretna da imam roditelje kakve imam i kolko su za mene do sad napravili... a nekad na neku reklamu na teveu haha.
Danas bi još trebala ići do varaždina pogledati za pločice. S jedne strane mi se ide jer se hoću toga riješiti a s druge mi se nejde jer mi je muka šopingirati. I vožnja u autu.
Sutra svratiti na posel, oprostiti se od svojih osmaša, dolazi i fotograf okinuti pokoju za uspomenu. I to mi se nejde. Sad sam u drugom filmu nekom skroz... u petak pregled, možda me i zato nervoza hvata. Ma sigurno i zato.
Malo sam se sad izjadala, ne zamjerite. Ne mogu glumit pozitivu, to mora biti iskreno. I znam da je smiješno naspram problema koje mnoge cure imaju, ne zamjerite. Takav je (tje)dan malo slabiji. Nadam se da je vama bolji 💕
Sretno našim hrabrim borcima 🤞🍀💕
Popisi - stavljam slike popisa koje sam dobila od patronazne i nadopunit cu ih u nastavku. Plus stavit cu jos svoje neke popise, pa kome kako lakse. Unaprijed se ispricavam zbog duzine posta.
.
https://ibb.co/44cwQCD
https://ibb.co/mzG6YY2
.
Rodiliste tj radaona
Slape
Boca vode
Vlazne, za dezinfekciju i obicne maramice
Mob i punjac
Kopca ili gumica za kosu
Dianaral gel (ko zeli)
Mali rucnik
Labelo
Nesto za grickat/pojest
Mamina torba za na odjel
Chicco ulosci
Slape za tusiranje
Nesto za jesti (gricke, keksi ili sl)
Wc papir (rola za svaki slucaj)
Neofen ili ibruprofen (za nakon poroda, nemaju ih uvijek)
Purelan
Multimam komprese
Potkosulja za dojenje
Jednokratna podloga za prematanje (frendica ih koristila ako bi prokrvarila da si moze promijenit ispod guze da ne mora cekati sestru da joj postrljinu promijeni)
Skarice s tupim vrhom (frendica kaze bolje imat pa ak ces moc odrezat bebi noktice jer se jako izgrebu - ne znam dal cu to radit al imam zlu netrebalo)
Izlazak iz bolnice
Odjeca za tebe - trudnicka jer kazu da ne mozes odmah u omiljene trapke :)
.
Moji popisi za kupnju
.
Dm/Bipa
Duda varalica, sisaci i boca po velicini
Termometar za vodu
Skarice tupi vrh
Dohrana (bolje imat jedan paket za svaki slucaj)
Pelene (cuvaj racun jer beba brzo preraste pa da mozes zamijenit)
Krema za guzu (pavloviceva ili jgl i sudocream)
Vl maramice na bazi vode
Caj za dojilje
Jednokratne gacice 2 paketa
Labello
Baby blazinice za guzu
Stapici za usi baby
Blazinice/jastucici za dojilje (za u grudnjak)
Pumpica i pumpica za usisavac
Cesljici
Sampon za tjemenicu (ja cu kupit ako ce ju imat)
Obicne maramice
Vir 80 i chicco ulosci
Kupka za bebu ili bademovo ulje
Melem
Sapun u kamenu (iz Dma, kosta 4.90 kn i sve frendice se kunu da odlicno skida kakicu s robe, prije pranja se nanosi)
.
Sortiraj odgovore
Najstariji