Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Srpanj 2020. 09:54

Ljekarna 
    Alkohol
    Sterilne gaze za pupak (5x5 cm) 
    Fizioloska, igla, sprica
    Octanisept
    Lupocet za novorodence (bolje imat, kosta cca 20 kn) 
    Purelan ili mast za bradavice
    Multi mam komprese
    Tirasur prasak (ili tako nesto se zove) 
    Ibruprofen/neofen

Velike stvari
    Izdajalica i vrecice za mlijeko
    Prematalica i spuzva za nju. 
    Madrac, krevetic, posteljina
    Dekica :) 
    Marama za grceve (ergobaby ili sl) 
    Kolica i jaje

Popis za mene
    Grudnjaci za dojenje
    Potkosulje za dojenje
    Par majica za dojenje (kad cu moc izac iz stana da bas nisam ko klosar :) pa naknadno lako kupim jos) 
    Visekratni jastucici za dojenje (kaze frendica da se isplate, pa kombiniras s jednokratnim) 

Ako sam sto zaboravila, vicite :) ovo su stvari i savjeti koje sam dobila, ne znam sve i ucim kao i mnoge od vas :) 

Sto se opreme za bebu tice, mi smo isli s osnovnim pa lako kupimo sto ce nam trebat (u malom stanu smo pa moramo koordinirat kvadrate i opremu). 

2020
    07. Srpanj 2020. 10:02

Sanja, uopće se ne ustručavaj, ovdje se ispuši i bit će ti lakše!! Svima nam dođu takvi dani kad bi najradije zatukli nekoga, a u trudnoći pogotovo. 🙈 Ja sam i inače cmizdrava na sve, ali skrivam to. A otkad sam trudna ako krenem plakat to zna bit skoro cijeli dan pomalo pa ne mogu ni sakrit 😅
    Napokon dobrodošla u 3/3!! 😁 Meni po aplikaciji stoji od 27 tt da je treće tromjesečje, a vidim nekima 28..ma nebitno

07. Srpanj 2020. 10:09

Popis firmi koje daju poklone, popuste, reklamne pakete za trudnice i bebe
    Dm kartica - paket za trudnicu i kad rodis paket za bebu - u ducanu skupis
    Müller - preko neta
    Bubamara - popusti na karticu njihovu
    Hipp - preko neta
    Jgl - preko neta
    Pampers - preko neta
    Konzum multiplus kartica - u ducanu dobis paket pelena mislim
    La roche - preko neta
    Bipa - bipo klub popusti za opremu za bebe
    Mustela - preko neta
    Novalac - preko neta
    I neke ljekarne imaju (npr farmacija i adiva - al nisam jos proucila)
    .
    Ako netko ima jos koje saznanje neka javi. 
    .
    Vecinom se dobe testeri ili neka sitnica, ja sam zasad pobrala jedino paket za trudnice iz dma ostalo sam se prijavila pa cu vidjeti sta bude. I koristim popust u bubamari (jer se za neke stvari isplati).

Marta14
    07. Srpanj 2020. 10:17

plavo_nebo

Marta14

Banana drago mi je sto je pregled jucer super prosao!Ninche takoder super za ogtt 🎉
    Mouse sretno 🍀
    .
    Plavo nebo ja vecinom osjetim skroz nisko, lupa me nogicama..
    Vi koje ste u vecim tjednima, a beba ima glavicu dolje, gdje osjetitte udarce vecinom? Ispod grudi ili?
    .
    Dobro jutro!
    Ja nisam nista spavala, ovaj vjetar je ludacki puhao, jedrilice mi pred kucom, tolika buka cijelu noc..

A kako znas jek glavica gore ili dolje? :D

Kad sam bila u manjim tjednima poklopilo bi se uvijek da sam na ultrazvuku kad me lupka dolje nisko ili po desnom jajniku, pa sam tako znala.
    A ovo sad pretpstavljam da glavom ne moze toliko lupati kao nogama 😁
    Inace bas i ne kuzim glavu/guzu zbog posteljice koja je ispred. Znam samo kad je poprijeko jer to bas dobro osjetim sa obje strane

Tejic
    07. Srpanj 2020. 10:19

Jutrooo drage moje 😊 evo mi lijepo prespavali noc, kisica padala cijelu noc i bas je bilo svjeze, milinaaa (osim sto spavam otkrivena i sve me strah da me ne primi neka prehlada i smrcavica a taman sam se prije mjesec i pol rijesila zacepljenog nosa).
    Joj ne znam viste tko je sta pisao 🙈 mozak na off.
    Plavo_nebo ranije sam i ja znala osjetit jaako nisko dolje da sam se cisto brinula jel to normalno al evo ocito je bilo. A sad najvise osjecam s lijeve ili desne strane trbuha (nekad s obje istovremeno 😂pravi gimnastičar 😂) i nekad kao da se hoce zavuci tocno pod rebra. Znam ga osjetit i dolje na mjehuru, pa moram malo podici trbuh da se malo pomakne i evo svakakve kombinacije izvodim 😅😅
    Napokon dobro nam dosla u 3/3 🤗🤗
    Banana ahahahaha da se bar hoce sama otpuhati 🤣 hvala za popis ja vec kupila (skoro sve) po jednom popisu a tvoj mi sad dobro dode da se iskontroliram 😁
    *
    Za rodiliste, kaze mi svekrva da nek si uzmem (ak se smije, jer se nekad smjelo) sat na ruku i lakse mi bude pratiti razmak izmedu trudnova i pripremiti se. Kaj smijemo imati sat na ruci? 🤔

Marta14
    07. Srpanj 2020. 10:20

Banana hvala za pospis 😊😊
    Ninche, Napokon, koji caj za dojenje cete ovdje uzeti? (Ako budete..) 

07. Srpanj 2020. 10:24

Ja sam ja nadam se da je sve ok sad, mozda te vrucina izmorila... Javi sta su rekli?
    Napokon drago mi je da si sad dobro. :)
    . Awww 😍 hvala na lijepim rijecima
    Sanja mislim da ce se sve cure slozit kad kazem, samo se izjadaj i isplaci, bolje nego da drzis u sebi! :)
    Bolnice i mene iritiraju, ali sam postala jako bezobrazna i odmah ulazim, govorim da sam trudnica i nitko me nis ne pita, dok cekam imam slusalice jer bi inace izludila da slusam sve oko sebe. Sto se tice mirnog jutra, ja se ustanem rano s dragim, on ode na posao, a ja imam cca sat mira da popijem kavu/sok dok ne pocne gungula. Taj sat ujutro mi je vredniji od 100 sati sna (probaj, mozda ce ti pasati).
    Kuzim te za to da ti se ne da, mene su maloprije zvali zbog posla i nije mi se dalo ni pricati... Mislim da je to normalno obzirom da su nam misli u nekon potpuno drugom filmu. Sto se radova tice, napravi kolko mozes i kolko ti se da - i stavi stvari na papir pa kad odradis krizaj (krizanje me ful veseli), ali kad sve zavrsi ces bit presretna sto si to izgurala :) 

Ninche9
    07. Srpanj 2020. 10:42

Marta ja cu uzeti u dmu njihov caj babylove, pumo mi je bolji od Hippovog koji je 
    Banana popis je super iako ima tu i nekih stavari koje mozda kisu obavezne po meni, npr grudnjak za dojenje i potkosulje, majice mozda uopce ne trebas ako se desi da ne mozes dojiti-bespotreban trosak. Ja sam nosila lidl potkosulje na tanke naramenice nju bi onda spustila da bude ispod cice i obican tanki c&a grudnjak njega bi digla i stavila bebu na cicu. 
    U pocetku ne ides puno van s bebom a ako i ides dojis uvijek na mirnom mjestu gdje se mozes raskomotiti i dobro namjestiti bebicu da primi dojku kako treba pa onda mozes i dignut majicu skroz, ne mora biti prilagodena dojenju
    Grudnjak za dojenje i slicno je super za kasnije kad se vec uhodate s dojenjem pa samo napravis malo mjesta i das bebi cicu i ona primi iz prve
    No raspisala sam se bezveze🤣
    Visekratne blazinice za dojenje su isto super ako dojis, ako ne opet trosak..
    Ja cu za pupak samo Octenisept i sterilne kompresice... Alkohol ne dolazi u obzir

Dinosaurus
    07. Srpanj 2020. 10:50

Jutro curee!
    Slazem se u potpunosti sa ninche oko grudnjaka. Ovaj za dojenje sam obukla svega par puta i bio mi je knap jer sam ga kupila u trudnoci a cicke mi narasle jos za broj kad je mliko nadoslo kako triba. Bolje s tim pricekat.
    Za pupak isto samo octenisept i gaze, nikakav alkohol. Fizioloska mi je bila prakticnija u ampulicama (ima u mulleru).
    Jucer sam opet iskoristila popust u hajdi pa kupila neku dekicu i tetru sa istom kapicom. 
    E cure imate dobar popust u evitas.hr, od pelena, deterdzenata, kolica, bocica, setova za noktice i cesljica svega, pa ako kome triba nek baci oko. 

• ela32
    07. Srpanj 2020. 10:51

Tejic

Jutrooo drage moje 😊 evo mi lijepo prespavali noc, kisica padala cijelu noc i bas je bilo svjeze, milinaaa (osim sto spavam otkrivena i sve me strah da me ne primi neka prehlada i smrcavica a taman sam se prije mjesec i pol rijesila zacepljenog nosa).
    Joj ne znam viste tko je sta pisao 🙈 mozak na off.
    Plavo_nebo ranije sam i ja znala osjetit jaako nisko dolje da sam se cisto brinula jel to normalno al evo ocito je bilo. A sad najvise osjecam s lijeve ili desne strane trbuha (nekad s obje istovremeno 😂pravi gimnastičar 😂) i nekad kao da se hoce zavuci tocno pod rebra. Znam ga osjetit i dolje na mjehuru, pa moram malo podici trbuh da se malo pomakne i evo svakakve kombinacije izvodim 😅😅
    Napokon dobro nam dosla u 3/3 🤗🤗
    Banana ahahahaha da se bar hoce sama otpuhati 🤣 hvala za popis ja vec kupila (skoro sve) po jednom popisu a tvoj mi sad dobro dode da se iskontroliram 😁
    *
    Za rodiliste, kaze mi svekrva da nek si uzmem (ak se smije, jer se nekad smjelo) sat na ruku i lakse mi bude pratiti razmak izmedu trudnova i pripremiti se. Kaj smijemo imati sat na ruci? 🤔

Tejic mislim da ti ne treba sat jer vjerujem da u svakoj radjaoni imas sat na zidu pomocu kojeg si pratis razmak izmedju trudova. Znam za osijek i vinkovce da imaju sigurno. A i kad dodjes u rodiliste sav nakit moras skinuti pa vjerujem da ni ne smijes sat imat.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.