Banana vaginalno sam rodila. Popila sam ibuprofen 400mg pa mi je bilo lakše. Mislim da mi u prilog oporavku ne ide što svaki dan idem u Split vidit malenoga, a to mi je 40 km u jednom smjeru. Ali zaboravi se sva bol kad ga vidim 😊
TinaAntares naručivala sam s te stranice, posteljinu i tetra pelene. Tetre su lijepe za vidjeti, ali nisu neke kvalitete. Posteljina je ok.
Čestitam novim mamicama 🥳
Koje od dvije? Ethereal ili Studio Nova? Izluđuje me pronalazak svega. Tako sam bila uvjerena da znam sve gdje ću, kako ću itd., a sad kad sam se upogonila odraditi kupovinu svega s popisa osjećam se kao tudum.
Jako sam razočarana i tužna i ljuta jer je stan koji smo htjeli prodan. Jedva smo bili našli što nam paše i onda nas agent zaje jer smo rušili mu proviziju koju je htio naplatiti na dvije strane proviziju koja se onda ukupno penje na 8%+PDV. Prijateljica mi je agentica za nekretnine i zna baš tu agenciju, a vlasnici su van države i njih su ovlastili, tako da nismo imali izbora. Tražit ćemo i dalje, nismo se obeshrabrili, ali ja sam još malo u terminu i nema baš realne šanse da se bilo što realizira i da se uselim prije poroda/oko poroda.
Sinoć smo dugo razgovarali i za sada ćemo ostati ovdje, jutros sam već gazdaricu zvala jer tu je pola aparata u katastrofa stanju, ne radi pećnica, napa... Plus prokišnjava mi oko prozora jer je krov u rasulu, a kredit za isti je tek sad u proceduri što znači da treba zimu proći s time. Selit se sad negdje drugdje u najam, pa kroz pola godine u svoje nema mi sad smisla. Posebice jer mi starija ima rutinu ovdje, a i mi smo naviknuli na lokaciju.
Umjesto da namještam svoje i da konačno uselimo u naše, sad moram dovesti u red tuđi stan.
Morala sam se pojadati, još bivša svekrva opet kuha svoje svinjarije oko kćeri i zaista ću ju ispalit na mars. Do te mjere da mi dijete je opet reklo kako ju traži da čuvaju tajne, da ne smije nama govoriti išta, a sve pod krinkom da sam ja trudna i ne smijem bit u stresu od njene škole i aktivnosti. A kao lisica, bježi i ne želi se naći s nama jer zna da ćemo ju oprati. Opet ne mogu joj zabraniti da joj pošalje poruku ili nazove, a zaboravlja koliko je kćer inteligentna i sad ju to sve je rastužilo i rastrojilo da mi ima noćne more.
Ivy88 i Bebacica Javljajte se.. Pošto vas čeka porod u zaboku da čujem kak je sad dole u vrijeme korone.. A i općenito moj prvi porod je bio prije skoro 6 godina pa da vidim jel se nešto promijenilo.. 🤗
Pozdrav. Jucer je stigla bebacica od 3880g i 52 cm.
Porod je prosao super (jer sam vec uspjela zaboraviti na bol, jel 🙄) Zaprimio me doktor Krajcar. Trudove sam imala cijelu noc, pocelo je ispadanjem sluznog cepa za koji sam ja mislila da je vodenjak jer sam osjetila pritisak i pucanje i non stop sam bila mokra. Odlucila sam ne ici odmah nego kad se spuste na 5 min, ali nisu niti su me boljeli jace od menstrualnih grceva. Spavala sam do 7. Doruckovala sam 😂 jer ono necu ic gladna radati. Dosla sam na Bracak oko pola 10, 6cm otvorena, trudovi malo na 10 malo na 6 min. Dobila sam klizmu i doktor mi je rekao da odlucim sama dal zelim cekati svoje jace trudove ili idemo malo na drip. Odlucila sam malo setati. U pola 11 su me smjestili u radaonu, dobila sam drip i rajski plin (koja dobra droga!). Nisam s tim plinom prodisala ni 10 trudova kad sam osjetila da moram piskiti. U sljedecem trudu vec mi je tijelo pocelo samo tiskati. Dozvala sam ih jer je beba vec isla van. Izgon me bolio mozda zato jer je bila dosta velika. Uglavnom sve u svemu super. Bili su jako dobri prema meni. Pomagali mi kod izgona. Ostavili su mi bebu da se mazimo. Kad su ju okupali i obukli donijeli su ju na cicanje.
I mozes imati malu bocicu vode sa sobom sto nisam znala i nisam imala, pa sam ih trazila vode nakon poroda, ali mi nisu dali jer kao ne smije se nista piti niti jesti 2h nakon poroda. Nisu me tjerali da se tamo bas bas moram popisati sto za prvi porod jesu, nego sam mogla to obaviti na odjelu. Na odjelu me docekala jedna predivna plava sestra koja me obukla u gacice i dosla je nakon 2h da me odvede na pisanje. Zamijenila mi uloske. Ja sam stvarno pogodila neku dobru smjenu.
Jedino me nitko nije dosao pitati i vidjeti jel dojimo i kako dojimo. Samo su me pitale koje mi je dijete i jel sam dojila prvo i to im je ocito dovoljno da misle da znas dojiti. Ali ocito ne moze sve biti idealno. Eto nadam se da sam vam pomogla 😊
Tina ja sam naručila minky dekicu od Ethereal-a. Jučer ju oprala i super je 😊
Bebacica čestitam ti 😊 predivan porod 👍
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Tina negdi sam pročitala da si pitala za Studio Nova, a Ethereal nisam uopće doživila. Uglavnom, naručivala sam s oboje. Studio Nova su me razočarale te tetrice, mislila sam da du malo kvalitetnije. Od Ethereala imam muslin tetre i one su odlične, baš su mekane. Imam i njihovu minky dekicu, to mi je jedna od najdražih stvari za bebu. Prekrasna je, mekana i kvalitetna.
Žao mi je za stan. Nadam se da će vam sve sjesti na svoje misto bez obzira što i dalje morate biti u tuđem stanu. Te obiteljske odnose mi je teško komentirati. Vidim po forumu da svaka od nas svoj križ nosi, muče nas svekrve, mame, babe itd. Nije mi jasno zašto se itko petlja i zabada nos di mu nije misto, ali tako je to otkad je svita i vika 😔
Tina čula sam za Etheral sve super, osobno nisam naručivala. Moja preporuka mali anđeo. Od njih sam uzela dekice dvije, i bijele tetre. Najdeblje su i meni osobno najčvršće. Šarene tetre sam uzela u lidlu i PP nekim trgovinama i te iz lidla su apsolutno vrh.
Dekice sam uzela pamučne i minky, odlične obje... Jeidno sam napravila gadnu grešku i stavila minky u susilicu (s druge strane je pamuk) pa se malo taj pamuk skupio... Ali nema veze.
Mina kod mene sve nepromijenjeno, osim sto se cura opet uglavila pod rebra od jučer i imam osjećaj da cu umrijeti... Žgaravica ubija, i nista ne pomaže dok se ona ne mrdne. Radovi stali u kuci ... Ali eto barem smo spavaću skroz zavrsili- a to mi bilo i najbitnije 😁. Ja imam 08.10. Pregled u bolnici, ctg i tad ce mi uzeti bris na streptokok. A onda ćemo vidjeti dalje. Bas kažem kumi jučer - dođe mi da ju zamolim da me porodi prije 😅😂... Danas cu još oprati i pripremiti AS, probati odlučiti u čemu se gospođica iz rodilista i to je to... Torba spremljena, moram još samo uloške ubaciti i papuče, a to stoji pored nje 😁.
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Tina negdi sam pročitala da si pitala za Studio Nova, a Ethereal nisam uopće doživila. Uglavnom, naručivala sam s oboje. Studio Nova su me razočarale te tetrice, mislila sam da du malo kvalitetnije. Od Ethereala imam muslin tetre i one su odlične, baš su mekane. Imam i njihovu minky dekicu, to mi je jedna od najdražih stvari za bebu. Prekrasna je, mekana i kvalitetna.
Žao mi je za stan. Nadam se da će vam sve sjesti na svoje misto bez obzira što i dalje morate biti u tuđem stanu. Te obiteljske odnose mi je teško komentirati. Vidim po forumu da svaka od nas svoj križ nosi, muče nas svekrve, mame, babe itd. Nije mi jasno zašto se itko petlja i zabada nos di mu nije misto, ali tako je to otkad je svita i vika 😔
E bas to ... Svaka ima neki križ. Ja vise problema sa vlastitom mamom nego sa svekrvom. Slažemo se super mama i ja, ali totalno različita mišljenja imamo u pogledu nekih stvari. Da napomenem ona isto radi na ped, i onda mislim da sve najbolje zna... Nekako sam sad već naučila na jedno uho uđe, na drugo izađe. I opcenito to svačije mjesanje i petljanje u nas život, odnosno u to sta ćemo kupiti, koliko ćemo platiti, kako ćemo ovo ili ono me skroz izluđuje... Ima dana da bi najradije isključila sve i zaključala se u kuću da odmorom od sviju.
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Ivy88 i Bebacica Javljajte se.. Pošto vas čeka porod u zaboku da čujem kak je sad dole u vrijeme korone.. A i općenito moj prvi porod je bio prije skoro 6 godina pa da vidim jel se nešto promijenilo.. 🤗
Pozdrav. Jucer je stigla bebacica od 3880g i 52 cm.
Porod je prosao super (jer sam vec uspjela zaboraviti na bol, jel 🙄) Zaprimio me doktor Krajcar. Trudove sam imala cijelu noc, pocelo je ispadanjem sluznog cepa za koji sam ja mislila da je vodenjak jer sam osjetila pritisak i pucanje i non stop sam bila mokra. Odlucila sam ne ici odmah nego kad se spuste na 5 min, ali nisu niti su me boljeli jace od menstrualnih grceva. Spavala sam do 7. Doruckovala sam 😂 jer ono necu ic gladna radati. Dosla sam na Bracak oko pola 10, 6cm otvorena, trudovi malo na 10 malo na 6 min. Dobila sam klizmu i doktor mi je rekao da odlucim sama dal zelim cekati svoje jace trudove ili idemo malo na drip. Odlucila sam malo setati. U pola 11 su me smjestili u radaonu, dobila sam drip i rajski plin (koja dobra droga!). Nisam s tim plinom prodisala ni 10 trudova kad sam osjetila da moram piskiti. U sljedecem trudu vec mi je tijelo pocelo samo tiskati. Dozvala sam ih jer je beba vec isla van. Izgon me bolio mozda zato jer je bila dosta velika. Uglavnom sve u svemu super. Bili su jako dobri prema meni. Pomagali mi kod izgona. Ostavili su mi bebu da se mazimo. Kad su ju okupali i obukli donijeli su ju na cicanje.
I mozes imati malu bocicu vode sa sobom sto nisam znala i nisam imala, pa sam ih trazila vode nakon poroda, ali mi nisu dali jer kao ne smije se nista piti niti jesti 2h nakon poroda. Nisu me tjerali da se tamo bas bas moram popisati sto za prvi porod jesu, nego sam mogla to obaviti na odjelu. Na odjelu me docekala jedna predivna plava sestra koja me obukla u gacice i dosla je nakon 2h da me odvede na pisanje. Zamijenila mi uloske. Ja sam stvarno pogodila neku dobru smjenu.
Jedino me nitko nije dosao pitati i vidjeti jel dojimo i kako dojimo. Samo su me pitale koje mi je dijete i jel sam dojila prvo i to im je ocito dovoljno da misle da znas dojiti. Ali ocito ne moze sve biti idealno. Eto nadam se da sam vam pomogla 😊
Cestitam od ♥️ Drago mi je da je sve proslo dobro i pozitivno 😉
Nama termin sutra.. ali mislim da se nista ne dogada. Idemo sutra na ctg, uzv i pregled pa cemo vidjeti..
Sortiraj odgovore
Najstariji