Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vita26
    29. Rujan 2020. 20:38

Zojo Ata bi ja trebala reci Jooj 
    Ja sam 34+5 i udebljala 16kg stavio me na dijetu Uzaas i jos onaj ruzni ogtt moram ponovit a prvi sam povratila .valjda sve ovisi od doktora.kaze Rodicee od prilike za dva 2,3tj pa da nesmijem vise dobiti nista 🙈🙈🙈🙈neznam kako cu izdrzati da ne jedem ono sto inace 😔
    Ne brini bebica ce ti na rast🌞🌞

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

• ZuMama
    29. Rujan 2020. 21:05

Zojo i Vita skroz vas razumijem... ja sam dobila 14 kg do sad a zadnjih par dana jedem ko blesava i to samo slatko, a stavili me na dijabeticku dijetu...🙈 
    Veceras mi je bas tesko nekak... mali je aktivan, meni trbuh uzasno tezak i imam dosta jak prizisak dolje... bila sam u ducanu i toliko mi je bilo tesko i stalno me nes probadalo da sam sve ostavila i izasla van. A sto se tice hormona... zadnjih par dana me opako sora. Placem pa se smijem... bas cudno. I spava mi se non stop... nis bise ne kuzim🙈🤣🤪

Tejic
    29. Rujan 2020. 21:32

Vec par dana hocu postaviti par pitanja i uvijek me nest omete i zaboravim 😂
    1. Nakon koliko vremena ( nakon carskog) mozemo poceti nositi onaj pojas koji kao vraca sve "organe " na svoje mjesto i navodno pomaze smanjenju trbuha i oko skupljanja trbusnih misica (neznam se strucno izraziti). Ja imam od Chicco pojas al ga jos nisam pocela nositi zbog reza jer me boljelo. Tina mislim da si ti jednom pricala o vracanju svih "organa na mjesto" i nosenju pojasa? 🙂
    2. Mamice jel i vama padaju kile iz tjedna u tjedan iako sasvim normalno jedete? (Iako mi trbuh izgleda jos ko iz 5. - 6.mj trudnoce) 
    3. Gdje ste kupile swadle vrecu za spavanje ? Pisale ste o tome al nisam to planirala kupovati pa nisam puno obracala paznju..a sad kad vidim kak nekad nemirno spava i da sam sebe probudi kad refleksno zamahne rukicama htjela bi to poceti koristiti 🙂

keksic
    29. Rujan 2020. 21:47

Tejic - ergobaby swaddler sam kupila u Svijetu beba, iako sam vidjela da ima i za naručit, a za kile ne znam točno jer se nisam par dana vagala. Imam još trbuh neki, kao da sam malčice trudna 😂
    Banana - haha a dobro, ne može uvijek biti samo zdrava hrana

Tina.Antares
    29. Rujan 2020. 21:48

Tejic

Vec par dana hocu postaviti par pitanja i uvijek me nest omete i zaboravim 😂
    1. Nakon koliko vremena ( nakon carskog) mozemo poceti nositi onaj pojas koji kao vraca sve "organe " na svoje mjesto i navodno pomaze smanjenju trbuha i oko skupljanja trbusnih misica (neznam se strucno izraziti). Ja imam od Chicco pojas al ga jos nisam pocela nositi zbog reza jer me boljelo. Tina mislim da si ti jednom pricala o vracanju svih "organa na mjesto" i nosenju pojasa? 🙂
    2. Mamice jel i vama padaju kile iz tjedna u tjedan iako sasvim normalno jedete? (Iako mi trbuh izgleda jos ko iz 5. - 6.mj trudnoce)
    3. Gdje ste kupile swadle vrecu za spavanje ? Pisale ste o tome al nisam to planirala kupovati pa nisam puno obracala paznju..a sad kad vidim kak nekad nemirno spava i da sam sebe probudi kad refleksno zamahne rukicama htjela bi to poceti koristiti 🙂

Pojas tek nakon što ti odobri fizijatar, ja bih ti savjetovala da pričekaš još malo. Imaš na ig fokusfizio gdje je fizijatrica koja osim što ima super vježbe za dijastazu, ti može dati neke smjernice. 

Trbuh će ti tako izgledati još neko vrijeme jer si rodila na carski rez, prerezan ti je mišić trubušne šupljine. Kad legneš na leđa je li ti se izbacuje dijastaza? Boli li te rez? Je li ti tkivo takvo da imaš nabor oko reza i kao procjep ispod pupka? Jesi li pokušala dirati rez i opipati ga? 

Apropo kilograma, topit će ti se sad puno, samo pazi da jedeš i piješ puno zbog dojenja i da te ne iscrpi isto.

Mislim da su Demetria i Skakavac uzimale swaddler od Ergobaby. 

teica30
    29. Rujan 2020. 22:46

Zojo mene ti je dr koja me vidjela svega 3-4 puta u trudnoći vidjela rekla da beba ne napreduje, bez da je dva puta ponovila mjerenje, a 2 tjedna prije toga kod privatnika sve bilo super, svi protoci težina i mjerenja. Naravno poslala me za bolnicu, gdje je također sve bilo u redu, kao sitnija beba. Međutim na idućem pregledu za deset dana beba dobila skoro 500 grama. Kaže mi dr koja me SAD vodi u bolnici da je svaka beba individua i svaka se rodi sa drugačijom kilazom. 
    Tejic ja sam uzela ergobaby swadler, čini mi se super, ali još stoji i čeka da ga orobamo 😁... Jako je mekan i super je praktičan. Ja sam uzela u bebenova shop.
    Čestitam novim mama i njihovim bebama 🥰🥰... Sretno svima kod kojih nešto kreće.
    Kile - ja sam na +11 kg, osobno sam zadovoljna, jer stojim već mjesec dana na istoj kilazi, a iskreno neću se ovih zadnjih tjedana vise ni opterećivati dok je sve OK. Eto toliko se ne opterwcujem da upravo pecem kestenje 😆😆😆... Već vidim da cu natuci još 5 kg do poroda 😅😂. 
    Cure, Jel koja koristi ulja za difuzor? Mi smo dosada koristili neke ove iz dm-a, milera, čisto zbog mirisa, ali uzela bi SAD Neka kvalitetnija, zbog bebice i da imaju neku svrhu. Naravno neću ih koristiti u sobi gdje je beba, ali opet da malo ubijemo viruse i bakterije ...

👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰

Dinosaurus
    29. Rujan 2020. 23:07

teica30

Zojo mene ti je dr koja me vidjela svega 3-4 puta u trudnoći vidjela rekla da beba ne napreduje, bez da je dva puta ponovila mjerenje, a 2 tjedna prije toga kod privatnika sve bilo super, svi protoci težina i mjerenja. Naravno poslala me za bolnicu, gdje je također sve bilo u redu, kao sitnija beba. Međutim na idućem pregledu za deset dana beba dobila skoro 500 grama. Kaže mi dr koja me SAD vodi u bolnici da je svaka beba individua i svaka se rodi sa drugačijom kilazom.
    Tejic ja sam uzela ergobaby swadler, čini mi se super, ali još stoji i čeka da ga orobamo 😁… Jako je mekan i super je praktičan. Ja sam uzela u bebenova shop.
    Čestitam novim mama i njihovim bebama 🥰🥰… Sretno svima kod kojih nešto kreće.
    Kile - ja sam na +11 kg, osobno sam zadovoljna, jer stojim već mjesec dana na istoj kilazi, a iskreno neću se ovih zadnjih tjedana vise ni opterećivati dok je sve OK. Eto toliko se ne opterwcujem da upravo pecem kestenje 😆😆😆… Već vidim da cu natuci još 5 kg do poroda 😅😂.
    Cure, Jel koja koristi ulja za difuzor? Mi smo dosada koristili neke ove iz dm-a, milera, čisto zbog mirisa, ali uzela bi SAD Neka kvalitetnija, zbog bebice i da imaju neku svrhu. Naravno neću ih koristiti u sobi gdje je beba, ali opet da malo ubijemo viruse i bakterije …

Ja sam do sad uvik koristila od pranarom i primavera. Kupovala sam ih u bio svijet. Ali nisam u difuzor nego ovako za sve i svasta. 
    Zasto ih ne bi koristila u sobi gdje je beba? Ja sam mislila da je to ok? Koji difuzor imas i jesi zadovoljna? To mi je tribala bit zljedeca kupnja obzirom da stize period grijanja i zrak nam bude skroz suh.. 

• SmileA
    29. Rujan 2020. 23:09

Cure evo i nas s pregleda...Leon ima 2.700🤭velika beba, a mama tako mala i sitna, sve u njega otislo nigdje drugdje, trbuh mi je bas kao da sam loptu pojela, buco moj💙 kaze doktor da ce porod biti zbog heparinske terapije 37 tj najkasnije 38 tjedan da me ne bi duze drzao...
    Bit ce opcija ili inducirani vaginalni ili dogovoreni carski..
    E sad zanimaju me vasa misljenja iskustva, sta bi vi izabrale tj mislite da je bolje?
    Znam da je najbolje kad tijelo samo pokrene trudove, hormoni se pokrenu i sve, a ovako prakticki sve krece od 0..moze biti da cu se muciti na induciranom nezz koliko (mada je doktor rekao da me nece do iznemoglosti ono muciti) pa opet zavrsim ipak na carskom ako se beba ne spusti ili nesto, a mozda je bolje odma na carski, iako je kao oporavak puno duzi, ali eto ne mora ni to biti, mogu i na vaginalnom popucati, biti sivana pa se isto tjednima.oporavljati

🌈💙👣🙏

Napokon 2804
    29. Rujan 2020. 23:19

SmileA

Cure evo i nas s pregleda…Leon ima 2.700🤭velika beba, a mama tako mala i sitna, sve u njega otislo nigdje drugdje, trbuh mi je bas kao da sam loptu pojela, buco moj💙 kaze doktor da ce porod biti zbog heparinske terapije 37 tj najkasnije 38 tjedan da me ne bi duze drzao…
    Bit ce opcija ili inducirani vaginalni ili dogovoreni carski..
    E sad zanimaju me vasa misljenja iskustva, sta bi vi izabrale tj mislite da je bolje?
    Znam da je najbolje kad tijelo samo pokrene trudove, hormoni se pokrenu i sve, a ovako prakticki sve krece od 0..moze biti da cu se muciti na induciranom nezz koliko (mada je doktor rekao da me nece do iznemoglosti ono muciti) pa opet zavrsim ipak na carskom ako se beba ne spusti ili nesto, a mozda je bolje odma na carski, iako je kao oporavak puno duzi, ali eto ne mora ni to biti, mogu i na vaginalnom popucati, biti sivana pa se isto tjednima.oporavljati

Pravi veliki decko... drago mi je da je pregled bio uspješan.  Savjet oko poroda ti ne mogu dati kad nemam ama.bas nikakvo iskustvo, uglavnom sta god odlučiš uskoro ces se maziti sa svojim malim zlatom

teica30
    29. Rujan 2020. 23:40

Dinosaurus

teica30

Tejic ja sam uzela ergobaby swadler, čini mi se super, ali još stoji i čeka da ga orobamo 😁… Jako je mekan i super je praktičan. Ja sam uzela u bebenova shop.
    Čestitam novim mama i njihovim bebama 🥰🥰… Sretno svima kod kojih nešto kreće.
    Kile - ja sam na +11 kg, osobno sam zadovoljna, jer stojim već mjesec dana na istoj kilazi, a iskreno neću se ovih zadnjih tjedana vise ni opterećivati dok je sve OK. Eto toliko se ne opterwcujem da upravo pecem kestenje 😆😆😆… Već vidim da cu natuci još 5 kg do poroda 😅😂.
    Cure, Jel koja koristi ulja za difuzor? Mi smo dosada koristili neke ove iz dm-a, milera, čisto zbog mirisa, ali uzela bi SAD Neka kvalitetnija, zbog bebice i da imaju neku svrhu. Naravno neću ih koristiti u sobi gdje je beba, ali opet da malo ubijemo viruse i bakterije …

Ja sam do sad uvik koristila od pranarom i primavera. Kupovala sam ih u bio svijet. Ali nisam u difuzor nego ovako za sve i svasta.
    Zasto ih ne bi koristila u sobi gdje je beba? Ja sam mislila da je to ok? Koji difuzor imas i jesi zadovoljna? To mi je tribala bit zljedeca kupnja obzirom da stize period grijanja i zrak nam bude skroz suh..

E pa danas sam našla neki članak kao da nije preporučljivo izlagati dijete tih parama barem do 3-ceg mj života. Da im to može vise naštetiti nego pomoći ... Eto iskreno nisam pametna. E pa zasad sam nesto na netu uzela jeftino jer nam je stvarno sluzio za ovlaživanje prostorija i miris ... 
    A trenutno sam u potrazi. Vidjela sam ulje cajevca da je super ... Bas su potražiti taj članak pa ga stavim 

👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.