Ninche9, izgleda, tako mi je rekla i da opet magnezijem se kljukam… nista ti to meni nije jasno, i da sto manje lezim na lijevom boku jer su tad trudovi na ctgu bili jaci nego na ledima i desnom boku…
Maternica vjezba za ono glavno, vec su to lijepi tjedni. Ne znam zasto te stavila na strogo mirovanje ak si zatvorena, mozda da se nebi pocela otvarati od toga? Ja se nadam da ce magnezij napraviti svoje i sve ce biti ok posto je beba nisko mozda se neces dugo muciti na porodu i mozda ce ici brze, malo pozitivnog
Meni su se kontrakcije jako pojacale otkad sam prekinula magnezij al opet, nis se ne dogada, a trbuh tvrd ko daska cijeli dan🤷♀️
Ninche9, izgleda, tako mi je rekla i da opet magnezijem se kljukam… nista ti to meni nije jasno, i da sto manje lezim na lijevom boku jer su tad trudovi na ctgu bili jaci nego na ledima i desnom boku…
Maternica vjezba za ono glavno, vec su to lijepi tjedni. Ne znam zasto te stavila na strogo mirovanje ak si zatvorena, mozda da se nebi pocela otvarati od toga? Ja se nadam da ce magnezij napraviti svoje i sve ce biti okposto je beba nisko mozda se neces dugo muciti na porodu i mozda ce ici brze, malo pozitivnog
Meni su se kontrakcije jako pojacale otkad sam prekinula magnezij al opet, nis se ne dogada, a trbuh tvrd ko daska cijeli dan🤷♀️
Ma ne znam više ni sama... ctg mi radili 15 min na lijevom boku, 15 na ledima i 15 na desnom boku.. na lijevom je bas divljalo, nije mi ni sad puno bolje zateze me, al sta sad... jos je bila neka druga doktorica, nije bila moja, koja mi vodi trudnocu od pocetka. I ponovno me narucili za 3 tjedna 😂 a kaze cilj nam je da doguras do 37 tjedna. Al mi je rekla jedno 100 puta u slucaju bilo čega pravac bolnica, nemoj dolaziti i zvati ovdje...
Nisam ni sama pametna, prvo mi rečeno prestati magnezij, sad ga uzimati, pa ne treba mirovati, pa sad miruj, kao da se igraju sa mnom, tako da cu sada bilo sta sumnjivo, pravac hitna i ko ih sisa
Slatke_brige i Slonić12evo mene, jos jedne sta je u komadu 🤯😶🙋♀️
Nikakav osjecaj neman kad bi moglo, promjena i nema bas.. Danas cu opet na loptu i pojist ananasa. Popit i čaja hahaha valjda ce ubrzat te nase bebe 🤗🤭
.
E da pitan, ima li ko iskustva s pregledom plodove vode u Splitu a i drugim bolnicama? Kakva je situacija? Ako mi koja viserotkinja moze udijelit savjet ili iskustvo. Sutra cu ic na dan termina po prvi put. Vidin nekim zenama zna bit bas nelagodno, nekima i ne. Sutra cu u rodiliste ali svakako planiran u petak i kod privatnice.
Meni su prošli put provjeravali plodnu vodu... to popodne sam završila. Nije ugodno, ali nije nešto specijalno bolno. Otprilike kao papa test ili briseve kad ti uzimaju.... naravno da i to ovisi koliko je doktor obazriv i nježan.
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Plodna voda u Splitu , hm... Svasta bi se tu dalo napisat al samo cu reci ako si zatvorena nadam se da ti je nece na silu "htjeti" vidjeti...
Ne kuzim tu provjeru plodne vode... Mi smo stvarno zastali u srednjem vijeku... To je invazivni postupak koji nosi svoje rizike i ka sta shine kaze nadam se da ti nece bit situacija u kojoj si ti apsolutno zatvorena a oni zele provjerit pl.vodu (koja btw ne mora dat nikakve indikacije o tome kakva je voda iznad bebine glave). Koliko sam ja upucena sve sumnje za plodnu vodu se mogu vidit preko ctg i onda se odlucuje o amnioskopiji i to samo kod trudnica koje su ful u terminu da bi se odlucilo oce li se ic na indukciju ili cekati 41+3. Mislim ne zelim nikoga plasit ali moramo znat sta nam rade i zasto i da imamo pravo ponekad i odbit neke "rutinske" stvari koje oni kod nas jos uvik prakticiraju. 🤷♀️
Ne kuzim tu provjeru plodne vode… Mi smo stvarno zastali u srednjem vijeku… To je invazivni postupak koji nosi svoje rizike i ka sta shine kaze nadam se da ti nece bit situacija u kojoj si ti apsolutno zatvorena a oni zele provjerit pl.vodu (koja btw ne mora dat nikakve indikacije o tome kakva je voda iznad bebine glave). Koliko sam ja upucena sve sumnje za plodnu vodu se mogu vidit preko ctg i onda se odlucuje o amnioskopiji i to samo kod trudnica koje su ful u terminu da bi se odlucilo oce li se ic na indukciju ili cekati 41+3. Mislim ne zelim nikoga plasit ali moramo znat sta nam rade i zasto i da imamo pravo ponekad i odbit neke "rutinske" stvari koje oni kod nas jos uvik prakticiraju. 🤷♀️
Slazem se 😞 Mene toga najvise strah ovog puta a kao "nes ti" pregleda 🤦🏼♀️
Maternica vjezba za ono glavno, vec su to lijepi tjedni. Ne znam zasto te stavila na strogo mirovanje ak si zatvorena, mozda da se nebi pocela otvarati od toga? Ja se nadam da ce magnezij napraviti svoje i sve ce biti okposto je beba nisko mozda se neces dugo muciti na porodu i mozda ce ici brze, malo pozitivnog
Ma ne znam više ni sama… ctg mi radili 15 min na lijevom boku, 15 na ledima i 15 na desnom boku.. na lijevom je bas divljalo, nije mi ni sad puno bolje zateze me, al sta sad… jos je bila neka druga doktorica, nije bila moja, koja mi vodi trudnocu od pocetka. I ponovno me narucili za 3 tjedna 😂 a kaze cilj nam je da doguras do 37 tjedna. Al mi je rekla jedno 100 puta u slucaju bilo čega pravac bolnica, nemoj dolaziti i zvati ovdje…
Nisam ni sama pametna, prvo mi rečeno prestati magnezij, sad ga uzimati, pa ne treba mirovati, pa sad miruj, kao da se igraju sa mnom, tako da cu sada bilo sta sumnjivo, pravac hitna i ko ih sisa
Pa da najsigurnije je na hitnu. Samo ti uzimaj magnezij i malo se cuvaj.. Nek dragi malo skace oko tebe, trudnoca ce brzo proci i opet ce biti "sve normalno kao prije"
Ana kutak je predivan 🤗🤗😍
Napokon ali koliko dam skuzila,nisu ti bolovi i zatezanje jako bolne!???
Ja neznam dal bi to prepoznala kad nikad do sad nisam ni radjala prirodno..zna mi bebica onako kao na jednu stranu kao smjestitsa i da mi malo za teze i traje par sekunde samo..mislim da to nije zabrinjavajuće .? Inace bebica jako aktivna..hmm jos kazes da ne lezis na ljevi bok a kao da je najbolje ..pa ja se patim po noci i lezim na lijevoj strani.sory ako sam dosadna ali bas me zanima kako si to prepoznala.
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Ana kutak je predivan 🤗🤗😍
Napokon ali koliko dam skuzila,nisu ti bolovi i zatezanje jako bolne!???
Ja neznam dal bi to prepoznala kad nikad do sad nisam ni radjala prirodno..zna mi bebica onako kao na jednu stranu kao smjestitsa i da mi malo za teze i traje par sekunde samo..mislim da to nije zabrinjavajuće .? Inace bebica jako aktivna..hmm jos kazes da ne lezis na ljevi bok a kao da je najbolje ..pa ja se patim po noci i lezim na lijevoj strani.sory ako sam dosadna ali bas me zanima kako si to prepoznala.
Glupa nekakva bol u leđima i menstrualna bol naprijed, ali skoro lagano bolucka i na momente me znalo kako bi mi se trbuh stvrdnuo kao probosti, i ja sam računala vrijeme od tog probadanja, jer mi je sad već tesko razlikovati da li se beba pomiče ili su kontrakcije, kad vidim da mi se trbuh deformira onda znam da je beba, a ovo mi totalno cudno... prije tjedan dana su isto bile blage kontrakcije ali mi nisu ništa rekli, a danas su išle do 70 nečega ne znam u čemu se izražavaju vrijednosti, ali me ne otvaraju...uglavnom kad sam eto noc prespavala ujutro mi je samo pritisak bio... za pritisak mi je rekla da je zato sto se beba skroz glavicom nabila dole i da je toliko nabijen da nema sanse da se okrene vise... a za kontrakcije da pojačam magnezij i mirovanje i da izguram do 37 tjedna...
Uh znaci ipak mi je bolje da iza sutrašnjeg pregleda, oden u petak privatno opet na pregled plodove vode. Nadan se da ce iskustva bit bar približno slicna i covika dostojna ne mesarska.
Dinosaurus Aj mi malo pojasni ako nije tlaka.. Znaci rade uzv pa onda vaginalno?
Shine a da, to se i ja nadan.. Kuma mi je bila zatvorena pa su joj rukom "pokusali pokrenit otvaranje", sta je i po zvuku izrecenog dovoljno traumatično.
Hip_Hopsica bude li slicno tim postupcima sta si napisala, bit ce ok.. Nadan se 🤧🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji