Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Happymom
    10. Kolovoz 2020. 11:01

Evo san i ja pocela uzasno spavat
    Vec dvi noći maleni buba konstantno, stane tek negdi oko 2. I probudin se jutros oko 5 za na wc kad ono on je opet budan i udara i vise nisan ni zaspala. Cili dan se sad osjecan uzasno

Sta se tice pranja i peglanja ja san to planirala obavljat negdi za 3 tjedna tako da sve zavrsin do 37+0. Dotad jos iman kupit apsolutno sve za torbu, jos jednu posteljinu, pelene i higijenu bebe... Uff, stvarno jos dosta toga

keksic
    10. Kolovoz 2020. 11:58

Pranje i peglanje sam obavila ranije (manje-više) i sad mi je drago jer mi je teško raditi išta. Težak mi je već on, sve me umori. Isto radim duže pauze između aktivnosti i mislim si svaka čast vama koje uz ovo još brinete o starijoj djeci.
    Spavanje mi je ok, ne dižem se baš ni na WC ako ne jedem lubenicu kasno navečer 😆, ali znojenje je postalo abnormalno. Spavam u gaćama, a ostatak tijela pokrijem ručnikom da se mogu brisat po noći 😂
    *
    Cure koje ste pri kraju, držite se! I sretno svima koje idu na preglede  🙂

Matea02
    10. Kolovoz 2020. 12:02

Ej cure,  sa kontrole.. odjednom je beba manja ja neznam kako nist, cerviks na 4,5 a zadnji put bio na 3,2 cm ..mala ima 1,100 kg.. moram za tjedan dana opet u bolnicu ici.. nisam sve razumila doktora šta je rekao posto govori bože sačuvaj (bio je drugi izgleda da je ovaj koji inače bude na godišnjem) femur je na 28+1 i glavica je oke al trbuh nije neznam ... U panici sam skroz sad.popodne mi radi gink moj pa ću ga zvat da dođem da i on pregleda sve to jer mi se čini da to ništa nije dobro izmjereno ..jel se koja susrela sa tim kao da je beba manja 

Zojo
    10. Kolovoz 2020. 12:24

Matea02

Ej cure, sa kontrole.. odjednom je beba manja ja neznam kako nist, cerviks na 4,5 a zadnji put bio na 3,2 cm ..mala ima 1,100 kg.. moram za tjedan dana opet u bolnicu ici.. nisam sve razumila doktora šta je rekao posto govori bože sačuvaj (bio je drugi izgleda da je ovaj koji inače bude na godišnjem) femur je na 28+1 i glavica je oke al trbuh nije neznam … U panici sam skroz sad.popodne mi radi gink moj pa ću ga zvat da dođem da i on pregleda sve to jer mi se čini da to ništa nije dobro izmjereno ..jel se koja susrela sa tim kao da je beba manja

Prije par dana ista situacija, trbuh manji za 10 dana. Za 2 dana idem kod specijalista na provjeri plodne vode i protoka i da vide kojim tempom i da li raste trbuščić. Samo što je moj bebač u 27+1tt bio težak 871gram što je puno manje nego tvoja bebica(i dr mi nije uopće pravila paniku, samo je objasnila da želi drugo mišljenje i da nije ništa zabrinjavajuće ali mozak je čudo pa sam si sama stvorila paniku). Brinem se i ja malo, ali mantram da će sve bit super i da u srijedu će bit mali debeljuco sa dovoljno mjesta za kretanje. 

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

Matea02
    10. Kolovoz 2020. 12:31

Zojo

Matea02

Ej cure, sa kontrole.. odjednom je beba manja ja neznam kako nist, cerviks na 4,5 a zadnji put bio na 3,2 cm ..mala ima 1,100 kg.. moram za tjedan dana opet u bolnicu ici.. nisam sve razumila doktora šta je rekao posto govori bože sačuvaj (bio je drugi izgleda da je ovaj koji inače bude na godišnjem) femur je na 28+1 i glavica je oke al trbuh nije neznam … U panici sam skroz sad.popodne mi radi gink moj pa ću ga zvat da dođem da i on pregleda sve to jer mi se čini da to ništa nije dobro izmjereno ..jel se koja susrela sa tim kao da je beba manja

Prije par dana ista situacija, trbuh manji za 10 dana. Za 2 dana idem kod specijalista na provjeri plodne vode i protoka i da vide kojim tempom i da li raste trbuščić. Samo što je moj bebač u 27+1tt bio težak 871gram što je puno manje nego tvoja bebica(i dr mi nije uopće pravila paniku, samo je objasnila da želi drugo mišljenje i da nije ništa zabrinjavajuće ali mozak je čudo pa sam si sama stvorila paniku). Brinem se i ja malo, ali mantram da će sve bit super i da u srijedu će bit mali debeljuco sa dovoljno mjesta za kretanje.

Pa nema drugog objašnjenja nego da je greška u mjerenju, eto cerviks sa 25+3 3,2 cm, a sad odjednom sa 28 punih 4,5 cm, nemoguće.. nazvat ću popodne nek me primi i provjeri se to jer nema šanse da mirno spavam sad mjesec dana 
    Doduše nisam ga razumila koliko je trbuh manji jer ispod maske frflja čovjek 
    Držim fige da bude sve u redu kod tebe 🤞

Leia91
    10. Kolovoz 2020. 12:40

Matea02

Mateao2 zašto te plaše? Moj je imao istu kilažu u tom tjednu trudnoće 🙈🙈
    Oni su stvarno mutavi kad nešto takvo kažu trudnici. Tek onda se nerviraš i radiš loše bebi. Guglaj si težinu prosječnu po tjednima i vidit ćeš da je to to. Neke bebe bude malo manje a neke veće. Bože moj nismo svi isti pa ne mogu ni bebači biti. Baš me ljute doktori 😤

Matea02
    10. Kolovoz 2020. 13:03

Leia91

Matea02

Mateao2 zašto te plaše? Moj je imao istu kilažu u tom tjednu trudnoće 🙈🙈
    Oni su stvarno mutavi kad nešto takvo kažu trudnici. Tek onda se nerviraš i radiš loše bebi. Guglaj si težinu prosječnu po tjednima i vidit ćeš da je to to. Neke bebe bude malo manje a neke veće. Bože moj nismo svi isti pa ne mogu ni bebači biti. Baš me ljute doktori 😤

Ma sve već obavljeno, greška je 100% .. samo da me primi danas ovaj gink i provjeri sve ..jer stvarno sve odgovara po tjednima, osim kao trbuh, doduše on je nesta i moj trbuh spominjao kao da nešto ne odgovara ..jer imam mali trbuh al kakve to veze ima. Plodna voda ok, posteljica ok sve ok.. mislim da je čovjek bio iznerviran jer su svi na godišnjem osim njega 😂

Skakavac
    10. Kolovoz 2020. 13:07

Dobar vam dan zene drage :)
    Kod mene sve po starome, pa se nesto i ne javljam 😅 
    Pisete o spremnju robice, higijene i torbe za rodiliste.. Mislin da niko od jesenskih nije prolongira to ko ja. Do 30og tjedna nisan imala komad robice za bebu, pa san tada sramezljivo koji komad kupila. S potrepštinama za bolnicu i za higijenu bebe, debelo san kasnila u odnosu na sve mame. Ipak san sve uspila, u dva navrata kupila sve za bebu, u sljedeca dva za sebe i evo me na cekanju svog cuda :D 
    Nez koja je pisala da je control freak, ja san upravo to i nez kako se dogodilo da san pustila da se toliko kraj priblizi pa da tada krenem finalizirat sve sta triba. Bez stresa, sve se da u jedan dan, ako je potriba 😅😅 kad znas sta tribas, dan na glavu i sve se sredi. Prednost ranijeg rjesavanja svih obaveza je definitivno u tome sta je sve teze kako se kraj priblizava. Doslovno teze hahaha kad si sama sebi teska, to se sve oduzi i po cile dane budes satrana, al ajde sve se odradi. Samo pomalo, imajte pri ruci nekakav okviran popis i u dva tri posjeta trgovini, sve cete imat :)) 

Pozdravljam vas sve, pogotovo nase bebice i hrabre mame. Mene ceka jos pregled kod privatnika jer mi je ginek na godisnjem. Trudim se hopsat na pilates lopti, od danas cu caj od lista maline pa kad Bog da da krene. Odmarajte, sto manje stresa 🙋‍♀️💞

10. Kolovoz 2020. 13:57

Pozdrav svima 👋 samo da se javim.
    Čitam i čudim se, da neke još niste ništa pripremile haha dobro, sve smo različite, svaka osjeti kad joj dođe vrijeme. Kod mene je sve spremno osim stvari za pupak, to ćemo dok se mali rodi i dok čujem kaj mi sve treba. I dobro da je spremno jer više stvarno nisu dućani za mene. Preteško mi je, spora sam, gegam se, boli zdjelica, nemam zraka... savjet vama koje imate još do studenog ili dalje: pazite na kilažu! Maternica, beba i plodna voda su i same puno za nositi, ne treba vam još i ekstra kilaža.
    Bulba taman si me pogodila s onim postom prošlim. Baš sam i sama došla na isti zaključak tih dana. Nekako mi je sjelo da je jos mjesec dana samo i da sam cijelo vrijeme u grču, strahu; analiziram, guglam, visim na internetu cijele dane... i da bebača uopće ne doživljavam. Onak, kao svoje dijete, svoje zlato, ljubav, blago,... da se nisam na taj način povezala s njim. Pazim da ima svu skrb koju treba i sve stvari, pazim da uredimo sve u stanu da ima mir dok se rodi... i to je potrebno, da, ali... krive stvari mi odvlače pažnju i crpe energiju. Otkazala sam sve radove koji su trebali biti (i ispala nezahvalna al dobro, nema veze) i od sad ću se posvetiti samo njemu. Maženju i paženju i velikoj ljubavi i svemu kaj sam do sad propustila. Jednom kad se rodi, ovo kaj sad imamo više nikad nećemo imati. Samo nas dvoje 💕
    Uspješan i lijep tjedan vam želim svima. Uspješne preglede, šopinge, maženja, brćkanja u moru,... što manje strahova i tegoba. Curama na mirovanju i u bolnici šaljem veliki pozdrav a našim bebicama i njihovim mamama isto 🤗🥰
    Budite mi dobro i zdravo 🍀🤞🤰🤱💕

Demetria
    10. Kolovoz 2020. 14:09

Demetria

Dobro jutro cure, od 17.8 u Lidlu neste krevetić 2u1 kinderkraft 700 kn
    Hranilica kinderkraft fini 2u1 700 kn
    Podloga za igru 170 kn
    Bit će i body 2kom 35 kn i trenerke komplet 70 kn od veličine 62-92

Napisala sam od 17.8
    Isto sam vidjela onaj plakat ispred Lidla znači nije još na netu.
    Išla sam kupiti majice ali eto doslovno su ostale dvije tri a to je tek danas trebalo izaći pa mi nije jasno. Bile su na popustu hmmm 🤔🤔

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.