Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Princess Mimi
    04. Kolovoz 2020. 20:52

Banana razumijem te potpuno, nije lako kad bi sama ne znas sto te ceka. Ja isto poludim kad mi neko kaze ma nije to nista ili, super je carski bar se neces muciti 🙈 nisu ljudi svjesni da, kao sto je Marta rekla, svaki porod ima svoje rizike... Muskima je pogotovo tesko shvatiti to sve, moj je skuzio jer smo skupa prosli dva tecaja i puno smo pricali tako da probaj strpljivo. 
    LoMa u pravu si, nadam se da ce sve to skupa biti puno lakse kad vidimo nase male ljubavi 🥰💙 

• ela32
    04. Kolovoz 2020. 20:56

LoMa

ela32

Lomamoze samo jedno pitanje? Ti si rekla da si primila inekcije za razvoj pluca. Ako se mozda sjecas dal ti se smanjila bebina aktivnost taj dan. Meni je danas beba bas jako mirna, ne znam dal to ima ikakve veze s inekcijom ili je nesto drugo! A ne nadjem nista na internetu.

Ja nisam primjetila smanjenu aktivnost, lupao me po cijele Dane kao i inače…
    Nemoj si to uopće povezivati i tražiti na netu, samo ćeš se stresirati…ali znam da je teško ne tražiti na netu, ja sam se bar natražila cijeli tjedan o prijevremenim porodima i palcicima 🙈

Hvala na odgovoru! Znam da nebi trebala istrazivati po internetu al kad je to jace od mene 😂😂
    Od jucer stalno nesto pretrazujem al hvala Bogu nisam procitala jos nista lose pa sam mirnija. Puno zena je bilo otvoreno i dobilo inekcije i na kraju su jos prenjele tako da me nije jako strah!

mc_mouse
    04. Kolovoz 2020. 21:24

Carski vs vaginalno
    Ne znam. Evo. Moja cimerica je imala carski 12h prije nego sto sam ja došla njoj u sobu sa vaginalnog. 
    Moj porod je bio brz. Svega ni 2h u radaoni. Bez epi, rezana. 
    Nakon poroda dobila glukozu i prebacili me kao mrtvaca na krevet i odvezli jer ja nisam imala vise ni trunke snage. 
    Rodila u 08:50 ujutro. 
    Podigle me u 19h. Dvije me nosile da piskim na wc, preslaba sam bila. Jedva sam se pojavila u hodniku suprugu kad je sutradan poslijepodne došao u posjetu. 
    A ona? Moja cimi sa carskoga, hodala je po hodniku i dozivala MENI sestru jer ja nisam imala snage. 
    A da ne kažem da imam još hemeroid od napinjanja kojeg se tri godine ne mogu riješiti. Po meni je ona bolje prošla. 
    Ja nisam mogla sjediti danima od šavova i hemeroida. A ona je bila kao Ptičica 😅
    Naravno sve ovisi u stanju organizma. Neće svačije tijelo jednako podnijeti. 

Dinosaurus
    04. Kolovoz 2020. 22:27

mc_mouse

Carski vs vaginalno
    Ne znam. Evo. Moja cimerica je imala carski 12h prije nego sto sam ja došla njoj u sobu sa vaginalnog.
    Moj porod je bio brz. Svega ni 2h u radaoni. Bez epi, rezana.
    Nakon poroda dobila glukozu i prebacili me kao mrtvaca na krevet i odvezli jer ja nisam imala vise ni trunke snage.
    Rodila u 08:50 ujutro.
    Podigle me u 19h. Dvije me nosile da piskim na wc, preslaba sam bila. Jedva sam se pojavila u hodniku suprugu kad je sutradan poslijepodne došao u posjetu.
    A ona? Moja cimi sa carskoga, hodala je po hodniku i dozivala MENI sestru jer ja nisam imala snage.
    A da ne kažem da imam još hemeroid od napinjanja kojeg se tri godine ne mogu riješiti. Po meni je ona bolje prošla.
    Ja nisam mogla sjediti danima od šavova i hemeroida. A ona je bila kao Ptičica 😅
    Naravno sve ovisi u stanju organizma. Neće svačije tijelo jednako podnijeti.

Potpisujem. Isto prirodni porod, rezana sa milijun savova. Nisam mogla sist dva miseca kako triba. Sve je individualno, samo hrabro 😁

Vita26
    04. Kolovoz 2020. 22:41

Carski rezana sam tri puta od svakoga se  oporavila nakon mj dana,jest malo teze hodati i trebace ti doma pomoc ali kako je Loma rekla ne razmisljas o tome jer imas većih briga..zadnji carski mi je bio prije 6godina.i jedino cega De bojim je anasteziju u tom svemu.prirodno nisam imala priliku radjati i ne mogu uzporediti ima razlicite misljenje.ja vjerujem da sve ima svoj rizik,posljedice.bitno je slusati sta doktori kazu i Bice dve dobro

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

Ninche9
    04. Kolovoz 2020. 22:43

Banana hvala na brizi, ctg je bio dobar i beba je spavala al nema trudova, hvala Bogu.
    Probadanje je stalo, mozda je sve normalno, ne znam.. Idem u petak na pregled ipak, neka doktor pogleda.
    Nego da ti kazem apropo carskog i ja sam bila kao ti najveci protivnik carskog, mene je jos vise strah tih rizika koje on nosi i koje nosi anestezija nego oporavak kasnije i ja sam rekla to ce bit zadnja opcija ako bude bas hitno i nece biti druge opcije
    Ali kad sam rađala bome da je dr rekao da treba carski odmah bi rekla moze vozi me jer u tom trenutku mi je samo bilo najvaznije da on dode van ziv i zdrav i na nista drugo nisam mislila. Dug i tezak porod je stresan za mamu a za bebu jos sto puta vise, zamisli sto sve oni prozivljavaju dok ih grcevi maternice guraju kroz nasu zdjelicu van.
    A carski je njima mozda manja trauma. Ima zena koje se dignu odma isti dan i hodaju ko da niceg nije bilo a osobito u zgu gdje rade i onaj neki moderni carski rez. 
    Moj sin je nakon sto se rodio spavao cijeli bozji dan bez budenja uopce cak ni za hranu, jako sam se bojala jer cekas cijelo to vrijeme da se upoznate, da ga mazis, da te gleda i da ga ljubis i onda on samo spava i ne znas jel to sve ok il nije,
    al njima je porod kao moj 13h trudova uzasno naporan i zbog toga mi je u glavi carski sve nekako manje crn nego mi je bio prije. Zene tako radaju svaki dan i sve su se oporavile prije il kasnije. 

Bosco
    04. Kolovoz 2020. 22:52

Bok cure!
    Meni je ovo prva trudnoća i beba, bojim se vaginalnog poroda radi rezanja i savova, mozda malo glupo pitanje, jer naravno da mi je najvaznije da je dijete zivo i zdravo, ali dal nakon nekog vremena se dole sve vrati u normalu? Kako je bilo i prije poroda? I dal se mjenja i osjecaj tijekom odnosa? 
    Hvala na odgovoru, ako nekom nije glupo napisat iskustvo :) 

Marta14
    04. Kolovoz 2020. 23:03

Bosco, Ja sam dosta sivana, ima jedan maliiii dio koji ajmo rec viri kad uzmes gledati/proucavati dolje, ali samo ja znam za njega, da nije prije bio tu. Znaci miinimalna razlika. Muzu je sve isto 😁
    Osjecaj sve bolji, sad ne mogu tocno reci zbog cega je tak🙈

keksic
    05. Kolovoz 2020. 00:22

Banana - mislim da je normalno imati neki svoju želju za porod i razočarati se što se potencijalno neće ostvariti. Ja sam prije par tjedana plakala da ne želim solo na porod 😂 tj. bez dragog. Ovo za carski - ne znam kak je, ali imam frendicu koja je prvo na carski, a drugo vaginalno rodila. Ima svakakvih iskustava i ovisi od osobe do osobe 🙂. Vjerujem da je iritantno što te dragi ne kuži u potpunosti, ali mislim da je to teško za skužiti kad se ne događa tvojem tijelu. Vidim to po frendicama koje oko sebe nisu imale trudnice / nisu bile trudne - izjave tolike gluposti da me glava zaboli 😄

Napokon 2804
    05. Kolovoz 2020. 01:06

Banana, sjeti se samo svih onih prognoza i pogledaj dokle si dogurala, to neka ti bude motivacija i snaga za dalje, i samo se pogladi po pupi i reci svom zlatu, vidi nas, mi mozemo sve! ❤
    .
    Porod kao porod, njega se ne bojim, veci strah me one boli nakon, za porod znam da me mora boliti, ali ono poslje, ne znam ni kako, ni sta, ni nista... jedino sto sam rekla da me u leda nece nitko bosti tako da nema ni epiduralne za prirodni, ni spinalne za carski, to ne dolazi u obzir. I kako se sve nekako porod blizi, sve vise mi je zelja odradit ga samog, bez ikakve pratnje, jer mislim da bi mi svi samo dizali tlak i nervirali me, i ometali me, i iskreno, potajno prizeljkujem da to sve krene dok sam sama kod kuce i da budem sposobna sama se odvesti u bolnicu, i da nakon svega samo posaljem sliku sebe i bebe. Sad jesam li luda il su hormoni ne znam...
    .
    Cure koliko sam pohvatala svi su pregledi odlicno prošli,  tako da vam cestiram od srca, vidim da ima malih problemcica sa ogttom, ali bit ce sve to dobro, dokle god ide sa prehranom regulacija, nema problema... samo se opustite i sto manje stresa. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.