Ninche draho mi je da si zadovoljna jastukom, uzet ću ga i ja 😊
Sanja ja ću probati odbiti brijanje. Koža mi je super osjetljiva na britvicu i po bikini zoni imam prištiće poslije brijanja i hrpu uraslih dlaka. Tako da ne želim da me još i to peče i svrbi nakon poroda. Protiv klistira nemam zasad ništa protiv.
Zojo super mi je ta lampica patuljak što se okači na krevetić. To je onda na baterije?
Cure u bolnicama pazite na sebe i svoja mala sunca i javite nam kakvo je stanje. Šaljem puse i zagrljaje svima ❤❤
Jutro curke.
Da Vam se malo javimo. Nas dvije smo dobro, djevojka je bila mirna dan i pol al sinoc mi je vratila sve. Do 2 smo imale lupanje, pa smo nastavile jutros od pola 7.
Pratim Vas redovito i sve skrinam i pamtim, da Vas nema trebalo bi Vas izmialit jer ste stvarno od pomoci.
Sutra imamo pregled.
Saljemo Vam puse i zagrljaj
https://ibb.co/Qv838zJ
https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png
Ja ne bih dala me ta britivica dotakne niti preko bluetootha kak se kaze,
mozda je u drugim gradovima Hrvatske drukcije al znam kako je kod mene u u obliznjem gradu.. Fuj to mi je nehigijenski da mijenjaju samo one nastavke a britvica je ista, zeludac mi se dize kad se sjetim viđenog
Srecom ja sam prvo rodila u De, nit me brijali nit klistirali, kad su krenuli trudovi nakpn puknuca vodenjaka samo me je stisnulo na wc tako da sam ja to rijesila bez njihove "pomoci" a koliko sam citala cesto bude tako da tijelo samo krene praznit crijeva da beba ima stvarno sto laksi put van..
Popratila sve sad, zaista ste se raspisale! :)
Curama koje ste u bolnici, nadam se da vam dani prolaze dobro i da sve ide u najboljem redu za vas i vaše mališane.
2020 drago mi je da so zadovoljna sa Zara home, ja sam isto otišla jednu sitnicu uzeti, čekam tri paketa. 🙈
Popis je izvrstan! Bravo za mamu koja si je dala truda sastaviti. Tyrosur će vam biti potreban ako ne otpadne pupak u bolnici, pa možda ga ne uzimajte. Napišite si popis nakon bolnice koji će vam muž/mama/sestra otići u ljekarnu i kupiti. Fiziološka je dušu dala, dan danas kćer i muž imaju u upotrebi jer oboje imaju devijaciju septuma i svake zime s time probleme. Zato smo od početka nabavili ovlaživač/ionizator zraka i ublažava suhi zrak od grijanja i olakšava njima disanje.
Ja sam pavlovicevu koristila, ali ne kupovnu nego u ljekarni kupovala njihovu mješavinu. Nikad upaljena guza. Najbolje vam je da provjerite koja ljekarna u vašem gradu radi svoje pripravke i provjerena je pa se raspitate za kremu i sve sastojke itd.
Za grčeve i kolike je mojoj upalila homeopatija i to granule koje su se otapale s mojim mlijekom u silikonskoj žličici i tako je uzimala. Colocynthis su se zvale, mislim da je firma Homeolab. Nakon xy kapi, grijaca, ovo je uz sling maramu/sušilo za kosu i masažu pomoglo.
Ovisno o porodu i oporavku iza, imajte back up opciju za noćno previjanje, jer možda nećete moći tako lako ustajati do prematalice, Ja sam rodila na carski i napukla mi je zdjelica tako da je muž previjao ili ja u sjedećem položaju na krevetu na spužvi koja mi je stajala kod kreveta. Ovaj puta zato ciljano uzimam koljevku koja se kvaci na krevet jer se ustajati neću ako neće biti potrebno.
Jastučići vam je dovoljan jedan jednokratni paket, a onda si na onaj gore popis za nakon bolnice upišete višekratne i pokoji paket jednokratnih. Pogotovo kada su bebi skokovi u razvoju, pa je proizvodnja mlijeka povećana.
Jutro cure..
Ne znam koja je rekla da ce dati da ju tamo briju, nemoj molim te! Oni tamo briju na suho, sa samo malo vode i od toga ce ti sigurno biti vise iziritirano nego da to sama rijesis kuci. Ja sam prije svakog poroda pred odlazak u bolnicu prvo kuci se obrijala!
Netko je spomenuo da zene odu prerano u radjaonu jer zbog neiskustva ne znaju kad da idu.ja imam drugi problem, posto znam sta me ceka bojim se da ne odem prekasno pa jos rodim na parkiralistu. Planiram biti kuci skroz dok trudovi ne budu na 2 min, osim ako pukne vodenjak onda idem odmah nakon brijanja i sredjivanja. Sva sreca pa mi je bolnica udaljena 2min.
Moja curica 1800grama. Sve u reduu ;)
baby girl 2020
Termin 8.8.2023
Panorama ✅️💙
Dobro jutro, da se malo i mi javimo. Prebrzo lete teme, ali pratim sve, hvala na savjetima, ne znam što bi bez vas
Ne znam koja je od vas pisala, i ja imam problem s krvi iz nosa i suhoćom, pokušavam sanirati melemom.
Spavanje standardno, nedovoljno. Prestala pit kavu jer mi opet smeta tako da sad vec 2 sata pokušavam otvoriti oči 😁
Obavila jučer poveći shoping online, lakše mi je nego hodat po butigama. Kupila weleda ulje za masazu međice, kremu od nevena za bebu, bademovo ulje za prvih mjesec dana, nakon toga prema savjetu prijateljice sve mustelino. Još sam od Planta za umorne noge, protiv strija.... Skupilo se toga, nisam prije toliko trošila na kozmetiku 😀
Čitala sam da je čaj od komorača dobar za poticanje laktacije, a imam ga doma, raste k'o lud tako da to planiram piti.
👩83.g. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑82.g. sve ok
2016. tubarna (lapar., ode prvi jajovod)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (prirodna trudnoća)
2022. spontani u 7tt
2023. tubarna (lapar., ode i drugi jajovod)
03/24 IVF, Cito ?
Hannicao velika bebica, super!
Ela ja sam isto udaljena samo par minuta od bolnice i pokušat ću što kasnije poći, ali prvi put mi je pa me strah. Najbolje bi bilo dogovoriti s doulom da bude uz mene jer će me muž čim krenu trudovi od straha htjet odvest u rodiliste 😀 i planiram se doma sama obrijati, ne bi da me oni 'sređivaju' a za klistir nemam problema, kako bude potrebe.
👩83.g. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑82.g. sve ok
2016. tubarna (lapar., ode prvi jajovod)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (prirodna trudnoća)
2022. spontani u 7tt
2023. tubarna (lapar., ode i drugi jajovod)
03/24 IVF, Cito ?
Ne znam kakvo je trenutno stanje sa brijanjem i klistirom, ali kao sto je ela32 napisala ne dajte ako možete izbjeći. Ja sam bila frisko depilirana, na suho su me obrijali i to takav potez da mi rastu dlake gdje prije nisu, upalilo mi se kasnije sve. Klistir je ok, ako same ne uspijete odraditi prije.
Mi smo prekjučer se dogovorili za pripremu za porod i porod sa doulom, posebice jer ja ciljam na VBAC. Jako sam zadovoljna i puno mirnija sada.
Cure iz Splita, može preporuka privatnika? Cula sam da je dr Poljak super u poliklinici Cito. Trebat ću kontrolu odraditi jednu dolje, dva mj bas ne mogu bez.
Hvala! :)
Za izdajalice, ja sam koristila ručne jer su električne tada bile nedostupne u RH i skupe do daske. Sada razmišljam uzeti električnu i to duplu, koja ne treba pridržavanje. Nisam još proučavala predetaljno.
Nisam vidjela na popisu njegu za mame. Uz lanolin za cice, super je set dnevne i noćne kreme protiv strija od Afrodite. Kombiniram ih sad uz biobazinu kremu. U prvoj sam Afroditu koristila i nisam popucala, cak su mi tetovaže ostale kako treba, a dobila sam 25kg i to gotovo sve u trbuh.
Cure iz Zagreba, moze jedno pitanje. Vidim na internetu trgovinu Djecji svijet, imaju dosta povoljne cijene i pise da se nalaze u Westgateu. Jel znate mozda jel to trgovina u koju se moze uci ili su samo za online prodaju? Htijela bi izmedju ostalog kupiti kolica a vise volim kad ih uzivo vidim nego ovako na slici.
Sortiraj odgovore
Najstariji