Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Napokon 2804
    07. Srpanj 2020. 20:21

Dinosaurus

Babama kazes? 😂😂 Jedan tren san ostala ono wait whaat?! 😅🤣

Hahaha ups bebama, mobitel misli da mi čita misli predviđanjem pa me zeznuo😂😂😂😂

Tejic
    07. Srpanj 2020. 20:33

Hvala drage cure na pojasnjenju nejasnih pojmova 😅😃 shvatila sam da su jastucici  one blazinice za bradavice kojih imam 3 paketa ( jedan kupila, dva dobila 😅). A sto se pupka tice onda mi je najbolje pricekati i vidjeti sa patronaznom. 
    Kad sam vec kod patronazne, opet ja sa pitanjima (vec me sram) 🙈😅
    - Da li treba patronaznu kontaktirati vec krajem trudnoce ili odmah nakon poroda? Da li ju ja sama zovem ili mi ju rodiliste salje? Kak to funkcionira?
    Pitam jer sam na Miss7mama procitala clanak da se patronaznu zove vec u zadnjem tromjesecju da se upozna trudnicu i njezino stanje te se pomogne sa pripremama za rodiliste... 🤔
    *
    Kolostrum mi je curio prije kojih 2 - 3 tjedna samo par dana, kad sam imala zutu mrlju na grudnjaku i od tada evo nista.
    A ako se kolicina mlijeka mjeri po tome koliko su sise velike tj narasle, onda mi se cini da cu ja imati mlijeka jedva na kapaljku 🙈🙈

Leia91
    07. Srpanj 2020. 20:37

Bok svima! Mene lagano hvata neka poludepresija. Stalno mi se plače iz glupih razloga. Nadam se da će proći uskoro jer inače nisam cmizdravica. 🤧 
    Naručila sam danas iz Bubamare posteljinu, nešto kozmetike i torbu za kolica. Jedva čekam da sve kupim pa da u miru krenem sa pranjem i peglanjem po redu.
    Imam pitanje u vezi jastuka za dojenje. Dal koja od vas ima jastuk Theraline? Punjen je nekakvim kuglicama i dug 190cm. Naručila bih to ali ne znam koliko je korisno.
    I dal je koja naručivala ovlaživač zraka? Dal je to potrebno? Imamo centralno grijanje na plin. Zna biti suh zrak.
    Imate li posebno noćno svjetlo za bebu? Mali će biti s nama u sobi pa ne znam dal da naručujem neko svjetlo koje se da prigušiti ako budem noću dojila da se ne razbudimo svi previše.

Marta14
    07. Srpanj 2020. 20:50

Tejic ja sam u Hr, a i tu sad, imala razgovor sa patronaznom u 20 i nekom tjednu.. Da se upoznamo, uzme podatke i tako to, preko gin. sam ju bila nasla.

Kreme, sa Sudocremom imam losa iskustva, koristila sam par puta samo kad je bilo crveno ali bilo bi jos gore od njega.. 
    JGL mi je bila super ali  sad sam citala da ima stetne sastojke pa sam uzela samo malu tek toliko da imam, inace planiram Weledinu koristiti. 

Slike tj. Stvari su super 👌👌

Pupak nemam pojma, meni je u Rijeci patronazna to sve rijesila, a i ssd ne moram nista kupovati ona ce opet.. 

Dinosaurus

Leia91

Bok svima! Mene lagano hvata neka poludepresija. Stalno mi se plače iz glupih razloga. Nadam se da će proći uskoro jer inače nisam cmizdravica. 🤧
    Naručila sam danas iz Bubamare posteljinu, nešto kozmetike i torbu za kolica. Jedva čekam da sve kupim pa da u miru krenem sa pranjem i peglanjem po redu.
    Imam pitanje u vezi jastuka za dojenje. Dal koja od vas ima jastuk Theraline? Punjen je nekakvim kuglicama i dug 190cm. Naručila bih to ali ne znam koliko je korisno.
    I dal je koja naručivala ovlaživač zraka? Dal je to potrebno? Imamo centralno grijanje na plin. Zna biti suh zrak.
    Imate li posebno noćno svjetlo za bebu? Mali će biti s nama u sobi pa ne znam dal da naručujem neko svjetlo koje se da prigušiti ako budem noću dojila da se ne razbudimo svi previše.

Ja sam planirala ovlazivac kupit ali nisam jos odabrala koji. Mislim da sam suzila izbor na hladnu paru, ultrasonicni sa difuzorom et.ulja. Bitno da se moze lako cistit. Ako se odlucim uskoro za nesto konkretno napisat cu tu pa mozda pomogne. 
    Nocno svjetlo je meni bilo prijeko potrebno jer sam panicarila jel beba dise i sl. Imam beaba lampicu koja se objesi na krevetic ali to cu ostavit za starijeg jer ju obozava a za bebu sam mozda mislila uzet white noise uredjaj neki koji ima svjetlo u sebi pa da to rijesim u jednom 😊 bas sad gledam neki snuzcloud koji mi se cini kjut ☺️

mc_mouse

Napokon 2804

mc_mouse

Sto se tiče kreme za guzu, Sudocrem i Pavloviceva su razvikane, a definitivno agresivne i najlošije sastavcima. Otkada sam to iščitala koristimo samo BIOBAZA baby kremu (kanticu), daleko je jeftinija, a 100% je prirodna.https://www.biobaza.eu/index.php/hr/biobaza-beba/zastitna-djecja-krema-za-guzu?showall=1

Ima li di u trgovini u hrv kupiti ili samo online naruciti?
    .
    Dinosaurus alaaaaa kod mene bas curi…

Ima i dm i bipa :)

Napokon 2804
    07. Srpanj 2020. 20:52

Za patronaznu stvarno ne znam..
    Meni je recimo lijeva sisa buknula, a desna jako malo narasla  a vise mo curi iz desne...
    Nocno svijetlo,  ja sam sama napravila sebi kao lampu i odlicna mi je po noci, vec sad mi služi za nocno piskenje... uzela veliku staklenku od kiselih krastavaca unutra stavila lampica za bor (imaju 4 stupnja svjetla, stavim na najslabije) i za poklopac sam stavila karton koji sam omotala kao i grlo tegle sa spagom... https://ibb.co/xzPWc7c i svijetli mi cijelu noć vec sad, i kad se ustanem piskit a krene svirati ugasim ju, ili muz prije nego ode radit

enana
    07. Srpanj 2020. 20:57

Napokon - predobra ideja!! Sad bi i ja takvu 😍😍😍

https://lbdf.lilypie.com/JXH0.png

Skakavac
    07. Srpanj 2020. 21:03

Evo mene padobranca :) nadan se da ste sve redom dobro, ponajvise nase mame koje su na mirovanju i u bolnicama 💓

Viidm pisete o vrtuljcima i noćnim svitlima. Naletila sam na vrtuljak kojim se upravlja daljinskim upravljačem. Pusta zvukove prirode, bijeli šum ili glazbu a ima i projektor za zvjezdice na zidu sobe. Super je :) njega cu vjer kupit pa eto mozda se jos kome svidi
    https://www.babycenter.hr/fisher-price-vrtuljak-s-daljinskim-upravljacem-igm01342-134763.html
    .
    Iskusnije mame bi pitala za savjet vezano za posteljinu. Vec san pisala o tome. Obzirom da san se odlucila na swaddle dekicu tj vrecu za spavanje, jel mi za krevetić potrebno ista osim donje plahte, tetre za ispod glavice i zastitna ogradica? Zvucin ko debil Al sve mi je visa matematika.

Ko god je pisa popis za bolnicu/ljekarnu, zahvaljujem :) veceras cu se uvatit svoga, pa da sutra prekosutra odem u ljekarnu i to sve kupim. Dobro ce popis doc za eventualno nadopunit svoj 🙋‍♀️

Tejic
    07. Srpanj 2020. 21:05

Leia91

Leia vjerojatno neko prolazno razdoblje, hormoni nam divljaju. Ja imam faze svadanja s muzem i onda se rasplacem jer kao radim zrtvu od sebe, a drugi dan se sama sebi smijem 🙈 sto se jastuka tice ja imam ovaj iz Baby centra i super mi je:
    https://ibb.co/5rkpLqX
    https://ibb.co/VxzNtT1
    Ovlazivac imam vec neko vrijeme radi alergija, suhog i zacepljenog nosa. A nocno svjetlo...ja sam planirala u nocnu lampicu staviti samo slabiju zarulju koja jedva baca svjetlost al evo informirat cu se pa ak to nije dobro uzet cu nesto drugo.
    *
    Hvala Marta, nasla sam sad na stranici doma zdravlja koja patronazna sestra pokriva moju ulicu pa cu joj poslati mail. Ko pita ne skita 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.