Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    23. Kolovoz 2017. 19:40

Violeta, uuuciii se muz uciiii 

• Mamuka
    23. Kolovoz 2017. 20:08

Pupy bas mi je za. Drzi se!❤ Nije to lako nikad, ni sa 70 ni sa 90. Tvoji su pa kakvi god da su. Drzi se i nastoj se sto manje stresirat zbog bebice. Moras mislit na nju.
    Moja je umrla taman prije nego sam ostala trudna. Od soka mi se poremetio ciklus i eto sad cekamo miska. 👏
    Kad je zavrsila u bolnici ja sam imala virozu neku, temp 39 i uzas me sve bolilo al sam svejedno isla u bolnicu. Jednostavno te nesto goni da ides i mislim da si ne bi oprostila da nisam.
    Sto se tice posjeta.... A ima svega. Meni je u bolnicu muzeva sestra dovela malog koji ide u skolu iako je kao zabranjeno dovoditit djecu u posjet bas iz tog razliga sta su veliki prenosnici. No nju to nije tangiralo. I uz to pise da samo po 1 osoba moze uci u sobu a meni su muzevi dolazili u komoletu do 3-4. To je da ispalis. Al nema mi smisla govorit jer znam da i kad kazem nitko me nece poslusat. Ovog puta ta jetrva ima 2 dice i mislin da ce mi oboje dovest iako je ovaj mladji svaki misec na antibioticima koliko je osjetljiv.
    Kuci prvi misec ne ocekujem nikog osim tih muzevih sestara i mojih. Ali oni npr i kad su prehladjeni bez nekog ustrucavanja uzimaju bebu i ljubakaju i slicno. I kad im kazes nesto prave se da ne cuju.... 
    Nakon prvog miseca ce pocet svi dolazit (susjedi i rodbina i prijatelji) i svi uvik dovedu i dicu. Nema tu previse razmisljanja jesu bolesna ili ne.
    Prosli put sam rodila krajem 3. a sad cu pocetkom 11. i opet je sezona virusa tako da se samo mogu nadat da ce bit otporan ko micica i da se nece razbolit. I naravno oboruzat strpljenjem OGROMNIM da sve to nepotrebno mrcvarenje bebe izduran..... Boze pomozi.

Marijana12345
    23. Kolovoz 2017. 20:13

Mamuka

Moja je umrla taman prije nego sam ostala trudna. Od soka mi se poremetio ciklus i eto sad cekamo miska. 👏

Ja vjerujem u karmu... jedna dusa ode, druga dodje! 
    Meni je deda umro prosle god, dotad nikako na zelenu granu s muskarcima, nakon njegove smrti padne mi s neba moj sadasnji muz koji ima osobine ko moj deda, cak i bolje 😊 tako je to s dusama 😍😍

Kiki156
    23. Kolovoz 2017. 20:17

Mamuka meni to zvuci prestrasno s posjetama i bolesnom djecom. 😱 
    Barbs drago mi je da je pregled prosao dobro, a uzv moze varirati, kao sto si i sama rekla + - 300 g. 
    Bake i djedovi s moje strane nisu zivi vise nazalost, isto su umrli prije moje punoljetnosti. Ali su zato s muzeve strane dede zivi i dosta poletni. Pogotovo tata njegovog tate, taj je covjek toliko bistar u glavi da je premasio i mnoge puno mlade od sebe! 
    Ctg kod nas tek kad krenes u bolnicu na preglede, znaci od 37. tjedna
    Pupy zao mi je zbog bake... 😔
    Okret bebe citala sam da je bilo slucajeva gdje su se bebe okrenule na samom kraju, doslovno su zene pripremili za carski i napravili uzv prije reza kad ono beba okrenuta. Ipak mislim da je to rijetkost, ali dogada se. Cure kojima je beba na zadak jesu vam spominjali mozda rucno okretanje? Moja frendica je na to isla u 37, 38 tjednu al se nije okrenula beba. Navodno da je to sada praksa. 

Marijana12345
    23. Kolovoz 2017. 20:28

Da i meni je to Ginic u HR spomenuo, ali u tom slucaju rucno okretanje moze izazvati kontrakcije tak da zena mora biti spremna da bi mogla taj dan roditi, prifodno ili na CR. To se valjda radi u bolnici a ne na pregledu?! To bi bilo logicno

barbs
    23. Kolovoz 2017. 20:30

Mamuka, aaajmeeee... Groznooo!!  
    Aaaaali ja apsolutno ne mogu shvatiTi ZASTO, ALI ZASTO specijalni ljudi moraju vecinom biti sve sa muzeve strane!!! Ne znam zasto, ali to sam bas nekako povezala kad pricam s frendicama i ovdje kad citam da vecina ima problema s sa muzevom familijom u smislu da TESKO shvate (i na kraju ignoriraju) sto zena od sina/unuka zeli... Ali grozno.... Moja je isto obitelj cudna, ali oni se nigdje ne mjesaju... Cak i kad zele doci kod nas nas zovu i pitaju ako smiju dok npr njegovi nonici upadnu u stan k'o da je njihovo 
    Kiki, eeee tako poletan je i nono od muza sa svojih 82g  a sto se tice rucnog okretanja, ja ne bih nikome savjetovala jer sam cula da boli za poludjet.. tj  citala sam... Osobno ne znam nikoga cije su dijete u trbuhu okretali... Sad je beba ok s velicinom... Aliiii vidjet cemo kad se rodi koliko su tocni bili 

• Mamuka
    23. Kolovoz 2017. 20:30

Ne virujen bas u karmu i te stvari, ali evo 15ak dana nakon sto je moja baba umrla ja sam ostala trudna. I tako isto prijateljica kojoj je mama prije 2 mjeseca umrla isto. Vec su neko vrime pokusavali al nije islo i sad nakon toga ona ostane trudna. Ja to gledam kao utjehu koju im je poslao Bog jer je bila jako mlada i bas iznenada je srce prikinilo. Uzasan sok. Al eto svasta ziv covik prodje.
    Kiki i meni je grozno al sta da radim kad te niko ne dozivljava.... Tako je i mogu se samo s tim pomirit.
    Nedavno smo bili na djecjem rodjendanu di je bila i jedna nova mama sa maleckom od 7 mjeseci. Naravno da su dica isla vidit bebu i tili je pomazit. Al mazili su je po nogicama na sta je ova mama sizila i stalno okretala kolica od curica koje su tile vidit bebu. Na kraju su curice samo drzale ruku na kolicima na sta je ova mama micala njihove ruke sa kolica i onda ta kolica ugurala izmedju klupe, vrtnog stola i svoje stolice da joj niko ne moze pric. Ja sam bila poludila. Meni je to grozno jer ko se veseli bebi ako ne dica i plus nije vise tako mala da je triba tako pazit. Ako mislis da je e onda je ne mozes dovest na djecji rodjendan medju 15ak djece i ocekivat da svi u nju samo gledaju ko u porculansku lutku. 

Kiki156
    23. Kolovoz 2017. 20:32

Da, da u bolnici i sto blize terminu da, ako dode do kontrakcija, beba bude spremna za porod. I kaze ta moja frendica da dosta boli. Ja mislim da bi to odbila da je beba ostala na zadak, ali kaze ona da i nije imala nekog izbora, jednostavno su je narucili na to i isla je. 

barbs
    23. Kolovoz 2017. 20:34

Mamuka, groznoooo i tesko je... Kako si i napisala... Imali oni 70g ili 90g.. Ja sam sa jednom nonom jako povezana; sestra i ja... Ona nas je prakticki odgojila i jos mi je rekla da kad budem krenula raditi ce mi ona maloga cuvati (77g ima sada) i uopce ne zelim pomisliti sto ce biti kad je vise ne bude bilo... Eto... Frendici i tebi je dosla sreca u nesreci... 

• Mamuka
    23. Kolovoz 2017. 20:36

Cure ja ne znam kako vi al meni je danas koma. Samo lezin i sidin. Bas neman snage ni za sta. Ne znam jel tlak, zeljezo, taj niski secer il prehlada al ne mogu se pomaknit. Za rucak sam jedva uspila napravit salatu i kajganu. Jedva. 
    Doktora sam zvala da mi ocita nalaz OGTTa i kaze mi 3.8 nataste, 4.5 nakon 2 sata. Sad mi se to cini ipak malo previse nisko, al kaze sta ima veze. No nije me previse umirilo to njegovo. Jel ko zna jel tak niski secer moze bit problem?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.