Dječji dermatolog

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Dječji dermatolog u Zagrebu
    Gdje se obratiti dermatologu za bebu 6mj u Zagrebu,bilo privatno ili državno?Da se ne čeka predugo i da te ne izbaci van odmah čim si ušao.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    U čemu je problem? Mi imamo Ad, išli smo na Šalatu, čekali nekih mj dana na pregled, naručila pedijatrica preko kompa, normalno došli na pregled u njihovu ambulantu, nisu nas izbacili van.

  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Gdje u Zagrebu naći dobrog dermatologa za bebe?
    Naime,mi smo posjetile dr.Nolu/poliklinika Nola.Stanje nam se pogoršalo od njezine preporuke kreme.
    Beba ima ekcem na licu.U klaićevoj naručuju za 2 mj.Šalata isto za 6 tjedana.

  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Zar nije malo dugo čekati 6 tjedana?

  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Što znači da te izbaci van?To znači da ti preporuči kortiće i kaze sve je ok.Sve će to brzo proći a da bebu nije ni pogledao kak spada.

  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Neznam da li je netko bio pacijent pokojne dr.Jozić Rogić?.Ali ta žena kada si došao sa problemom k njoj,riješila ti je sve.Točno je znala što se u kojoj kremi nalazi i nije joj trebalo pet posjeta da ti pomogne.Stvarno je bila doktorica.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    A, gle ako je dijete alergično na nešto, prvo treba pokušati dokučiti na šta, puno je alergija, jeste li već negdje testirani? Treba utvrditi od kud ekcem,da li potiče od neke vrste hrane ili je alergično na neke druge stvari? Mi imamo AD i sumnjali su i na mlijeko i na hranu, grinje, prašinu…da ne nabrajam, a otkrili da ima antitjela u sebi koja reagiraju na neke stvari koja kod druge djece ne. I nema pravila, možemo mi izbaciti sve živo iz prehrane a ekcem se pojavi zato što je ona prošla kroz pokošenu travu, ili je pred virozu, nama su rekli nema pravila ako je sklona alergiji, a je, reagira će na ono u čemu se trenutačno nalazi, tj ono što njezino tijelo prepoznaje kao strano. Kod takvih vrsta ekcem preporučuju kortikostereoide jer su najučinkovitiji da spriječe infekciju, ne smiju se koristiti često nego samo kad je najgore a inče moraš potrefiti kremu koju ćeš mazati konstantno između, a to ćeš najbolje otkriti sama koja mu najbolje odgovara.
    I, da šest tjedana i nije tako puno ako ćeš saznati što mu je i kako dalje. Začas ti to prođe.

  • mekica

    Broj poruka: 47

    Prijavi adminu

    Ma ja brijem da su te alergije od pesticida koji svakodnevno konzumiramo.Špricane salatice,jabukice itd.Brijem da kada bi djete pilo mlijeko od krave,ali brijem na KRAVU u štali a ne DUKAT razrijeđeno prorijeđeno sa dodano tonu aditiva,da nebi postojala toliko alergija na Mlijeko..Neznam kaj joj je,da sam dermatolog nebi postavila ovu temu.Brijem da nije alergična kad je bila isključivo dojena beba kad je dobila ekcem.(što se tiče hrane).Samo tražim dobrog dermatologa.I da ne kužim koja je sada fora,dođeš kod doktora i preporuči ti kozmetiku za koju trebaš min.600-700kn.Kupka ovakva,krema prije kupanja,krema poslije kupanja,krema ujutro,krema popodne…..Šta nebi beba trebala trošiti najmanje kozmetike.
    Inače mi se kupamo u vodici sa par kapi bademovog,guzu mažemo sa NEVA običnom kremom za guzu koja miriši po lavandici,i nemamo problema sa kožom tijela.A ekcem na licu je nastao od uboda komarca koji se inficirao,a sada treba naći doc koji će znati dati dobru kremu za to.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Ekcem je ekcem, upalni proces kože i kožne barijere, ne kužim kako je došlo od komarca i stvorilo tako nešto, a ako se inficiralo onda je to posao pedijatra i liječenja i nema veze sa kožom i dermatologom. Ako se zadržava duže vrijeme, ako se stanje pogoršava pa smiruje, pa opet na gore, ako svrbi ako se pojavljuje u sitnim mjehurićima koji popucaju, ako je uz to beba i nervozna zbog toga onda je to alergija i ekcem i osip je od toga. Inače ti nema veze sa dojenjem, moja S je dojena 18mj a Ad ima od 2mj života i vjeruj mi da mi je teško kupovati skupe kreme, ali ako joj pomažu u svakom slučaju bolje od kortikostereoida.
    Mislim da trebaš svakako posjetiti dermatologa da utvrdi točno o čemu je riječ, znam ove u soc. bolnicama a privatno ti nemam koga preporučiti, Sretno!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja se inače protivim čestoj upotrebi kortikosteroida, al u nekim težim oblicima jedino s njima možeš izliječit ekcem, pa poslje nastavit njegovat kožu kremom koja paše bebi. Ni jedan dermatolog ti neće preporučit neku biljnu kremu nego onu koju im donese zastupnik. Moja veća cura ima AD, na selu smo, većinom se hranimo prirodno, pa opet je s 3 i pol mjeseca bila užasna, a testiranje je pokazalo da je alergična na jaja i mlijeko, a to je dobila preko mojeg mlijeka :D Tako da sam to morala malo smanjit, pa je i ona bila bolje. Cicala je 16 mjeseci.
    Kaj se tiče skupih kremi, mi smo potrošili ravo bogatstvo dok nismo našli kremu koja joj odgovara koži, jer nije svaka koža ista….

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.