Evo ovako, majka san šestomjesečne curice. Zanima me da li ikome menstruacija bila kao meni. Dobila sam je odmah nakon onih 6 tjedana, zatim sam je imala 4 puta u 2 mjeseca...pa je kasnila 10-ak dana i sad opet kasni. Pitam jer sam imala strašan porod (vakuum) i strah me da ne zatrudnim ponovno , štitim se ja ali opet...
Bila san u ginekologa mjesec i pol nakon poroda i papa je u redu. Da li je normalno ovo?
Ja sam dojila kratko, 20tak dana, tako da nemam baš neka iskustva sa time.
Ali redovito pratim forume već godinama, i čitajući razna pitanja majki i odgovore na njih, mislim da nemate razloga za strah. Obično se uvijek naglašava da za vrijeme dojenja ciklus može biti neredovit, i svakakav.
Nadam se da će se javiti neka mama koja je dojilja.
Ja sam prvu dobila 4 mjeseca nakon poroda, a druga mi je kasnila 11 dana, a inače su bile točne u dan. Bila kod gin, sve u redu, rekla je da dok dojim da ne očekujem redovite menstruacije... tako da je normalno... :)
Draga Inesmanuela, pročitajte odgovor stručnjaka na Vaše pitanje: https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/mogu-li-ostati-trudna-dok-dojim-714
S prvom kćerkom nakon babinja sam menstruaciju dobila tek nakon 6 mjeseci, druga je stara 5 i pol i još nisam dobila. Moj ginić je reko da je sve ok i da ne brinem.
Nakon oba dva poroda prvu mjesečnicu sam dobila točno nakon 7 mjeseci... Oboje djece sam dojila, mlađega jos dojim... eh, blažena trudnoća i dojenje...:))
Ja sam dobila nakon točno 6mj.prvu menstruaciju,pa ju onda nisam imala 2mj.,pa onda opet 50 dana...sve je to normalno ako se doji. Svog sina dojim na zahtjev (15mj.) i naravno što se više doji to je manja vjerovatnost da će se ciklusi izregulirati. Što se tiće trudnoće,bez obzira na cikluse može se ostati trudna (govorim iz iskustva) isto tako i da majka uopće nije još dobila menstruaciju ni nakon godine dana što doji,može ostati trudna. Kod dojenja je sve moguće !
Dobila prvu nakon 7 mjeseci, druga je kasnila 20ak dana, a treca je vec dosla na vrijeme. Mali sad ima 9 mj i jos uvijek dojim. Mislim da je to sve normalno, treba vremena da sve to sjedne na svoje mjesto i da se ciklus ustali.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Meni svi govore da je u redu sve do 20 mjeseci nakon poroda ako se redovito doji.
Ja je još nisam dobila ni nakon 11 mjeseci......
Sortiraj odgovore
Najstariji