Covid u trudnoći | Fragmini nakon preboljenja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mary10

    Mary10

    Broj poruka: 119

    Prijavi adminu

    Drage žene, 

    Evo obzirom da nigdje nisam naišla na temu, otvaram novu i mislim da će biti dobro razmjeniti iskustva obzirom da je terapija nakon preboljenja covida sada već prešla u praksu za svaku trudnicu. 

    .. 
    Naime ja sam preboljela covid prije 3 tjedna i u tom razdoblju sam već 2 puta radila krvnu sliku kako bi provjerili stanje trombocita i krenuli s terapijom fragminima. Ono što me brine je što su moji trombociti ispod razine i vidim kako mi doktori u bolnici svejedno žele dati injekcije fragmina.

    ..
    Malo me to brine, pa evo ako netko ima iskustva da podijeli.

    👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

  • Avatar Omerta

    Omerta

    Broj poruka: 1479

    Prijavi adminu

    Probaj pitati i na ovoj temi: https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/heparinske-trudnice-16014 [miss7mama.24sata.hr]

    Be the change you wish to see in the world..


  • Avatar Omerta

    Omerta

    Broj poruka: 1479

    Prijavi adminu

    Ps: ja sam preboljela covid u trudnoći, sad prije kojih mj i pol dana. Kod mene su inače trombociti uvijek bili ok, ispod 200. Nakon preboljenja skočili preko 400, točnije 445 na jednom od mjerenja.. Razmišljalo se o uvođenju heparina, ali je doktor hematolog zaključio da je skok vezan za infekciju te da nema potrebe za terapijom i bio je u pravu, na sljedećoj kontroli trombociti su opet bili u normali. Jedino što sam od terapije dobila je Kendural C zbog anemije.

    E sad kod tebe su trombociti kažeš sniženi, koliko točno? Ne razumijem ni ja zašto injekcije fragmina/heparina, ako je on inače za snižavanje. Koji su to doktori, ginekolozi ili hematolog? Ono što se da izguglati meni ne djeluje zabrinjvajuće: https://poliklinika-harni.hr/novosti/hrvatska/pad-trombocita-normalan-u-urednoj-trudnoci [poliklinika-harni.hr]

    Iako piše i ovo:
    Trombocitopenija u trudnoći
    Trombocitopenija se javlja u otprilike 10% trudnoća, a po učestalosti je druga hematološka bolest u trudnoći. Trombocitopenija se u trudnoći može pojaviti kao izolirani poremećaj ili u sklopu neke druge bolesti. Simptomi trombocitopenije u trudnoći jednaki su onima izvan trudnoće. 
    U trudnoći je vrlo bitno održavati broj trombocita na optimalnoj razini kako bi se spriječilo nekontrolirano krvarenje za vrijeme i nakon porođaja. Liječenje trombocitopenije u trudnoći najčešće nije potrebno. Kada je riječ o težem obliku trombocitopenije, liječenje je kompleksno te zahtijeva suradnju opstetričara i hematologa

    🤷‍♀️
    Ne znam što da ti kažem, poslušaj doktore ili potraži još jedno mišljenje. Sumnjam da bi te stavili na krivu terapiju i tako ugrozili tebe i bebu. Možda bi trebala napraviti još neke dodatne pretrage. 

    Be the change you wish to see in the world..


  • Avatar Mary10

    Mary10

    Broj poruka: 119

    Prijavi adminu

    Draga Omerta, 

    Zahvaljujem na djeljenju iskustva. 
    Ipak sam izbjegla uzimanje heparina obzirom na 3 krvne slike koje su pokazale trombocite ispod razine normale (130-157) dok su ref. vrijednosti 158-400nesto. Na kraju sam stupila u kontakt sa vise lijecnika i ginekologa i svi su rekli da nema potrebe uzimati ih na takve krvne slike. Svakako je glavna nuspojava heparina snizavanje trombocita koji su meni ionako vec niski i mene je upravo toga bilo strah, sta ako se puno snize. Eto, nije svaka trudnica jednaka, neke imaju predispozicije i veću vjerojatnost za stvaranjem ugrusaka, pa ova terapija zaista pomogne. Nadam se da će se i buduce trudnice malo bolje raspitati jer nije to baš tako jednostavno primati jednaku terapiju na različite krvne slike.

    Pozdrav 🤗😁

    👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.