Duljina cerviksa

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    neo
    15. Rujan 2017. 14:44

Ja ne znam tko je u mojoj situaciji lud ali netko je.
    Prosli petak sam bila na kontroli i sa bebom je sve ok ali cerviks skracen na 28 mm i poslali me u TA na pregled i misljenje o seklazu. Cijeli tjedan sam mirovala jer sam se bojala da ne potaknem trudove.
    Danas bila opet u TA,napravili mi ultrazvuk i mjerili cerviks koji je sad 38 mm. Doktor pogleda u mene zbunjeno i kaže pa nije mogao narast. I sad uz mirovanje opet kontrola za 10 dana.
    I sad ti budi normalan. Nemam riječi više za doktore i nase zdravstvo.

url=https://lilypie.com]

• Bebushka
    16. Rujan 2017. 10:10

Pa eto, medicina jednostavno nije sveznajuca, u nasoj grupi je cura kojoj je vodenjak bio 4 cm vani, mirovala je u bolnici i sad kad je skoro u termini vratio se nazad...tako da je sve moguce
    Osobno ne vidim razloga da mirujes s tako dobrim nalazom, al ajde, nikad si ne bismo oprostili da nesto bude bebi pa je lakse odmirovat...a jel se i unitarnje usce zatvorilo? 

neo
    16. Rujan 2017. 10:37

Bebushka

Pa eto, medicina jednostavno nije sveznajuca, u nasoj grupi je cura kojoj je vodenjak bio 4 cm vani, mirovala je u bolnici i sad kad je skoro u termini vratio se nazad…tako da je sve moguce
    Osobno ne vidim razloga da mirujes s tako dobrim nalazom, al ajde, nikad si ne bismo oprostili da nesto bude bebi pa je lakse odmirovat…a jel se i unitarnje usce zatvorilo?

Unutarnje usce vise nije u oblika nego y.
    Ja isto mislim da malo pretjeruju ali dobro. Pricekat cemo kontrolu pa ako potvrde da je stanje i dalje tako dobro onda cemo malo olabavit s lezanjem

url=https://lilypie.com]

25. Rujan 2017. 18:23

Pozdrav
    Nova sam ovdje pa neznam dal se o toj temi već pričalo i ima li tko kakvih iskustva.
    Trudna sam 20 tjedana (prva trudnoća) i na nalazu mi piše da mi je cerviks skračen, smekšan, uloživ.
    Doktor mi je rekao da čim više mirujem i prepisao tab Duphaston.
    Zbrinuta sam 🙁

Belle84
    25. Rujan 2017. 19:48

Koliki ti je cerviks, jel ti radio cervikometriju?

25. Rujan 2017. 19:54

Belle84

Nije radio...

25. Rujan 2017. 20:00

Zvjezdica2017

Belle84

Nije radio…

Samo palpatorno, vaginalni pregled ultrazvukom nije radio.

• Happy21
    05. Prosinac 2017. 15:33

Evo ja upravo dosla s pregleda.. 
    14tt, cerviks 36mm.. posto je prva trudnoca, gin kaze da to nije dobro.. 
    Moze li mi netko malo bolje objasniti? 
    Hvala unaprijed

Danci22
    02. Srpanj 2019. 12:32

Bila danas na pregledu 39+2 cervix 3/4 članka sakroponiran zatvoren šta to znaci? Hoće li se ista pokrenut ili ništa 🙈

Danci23

Venus
    20. Srpanj 2019. 17:31

Pozdrav mame, ako moze koji savjet i pomoc?
    Trudna sam 26tt i prije par dana mi je radjen pregled i cervikometrija, cerviks 2/3 clanka, uloziv za vrh prsta i nameksan, a cervikometrija je pokazala da je ispravnog T oblika no nazalost skracen na 27mm, dok bi trebao biti 35-40mm. Gin je savjetovala da miruiem, ne dizem tesko, ne vjezbam i nista od seksa. Zanima me ima li jos tko iskustva? Koliko tocno mirovati - pelvic rest?
     Da li je povremena setnja i lagano ciscenje po kuci bez saginjanja ok? I smijem li se voziti negdje recimo cca 4 dana na odmor, ako prelezim u autu?
    Svaki savjet je dobrodosao, ovo mi je prva trudnoca i sve me to isprepradalo, a procitala sam razna iskustva. Cujem da je dobro suplementirati magnezij, iduca kontrola je tek za 4tj iako bih ja volila i ranije da provjerim stanje, pa mozda odem po jos jedno misljenje.
    Pozdrav

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.