da, sigurna sam, to je debljina cerviksa.
Cerviks je u biti ušće maternice.
Njegova debljina se smanjuje do samog poroda kada nestane u potpunosti i onda si spremna za porod :)
A normalna debljina se krece? Pitam jer sam u 35 tom tjednu pa me zanima kakav je prosjek za taj stadij trudnoće
Ma to ti se mjeri samo na pocetku trudnoce, negdi u 3.mj. ak me sjecanje dobro sluzi, da se vidi kolki ti je rizik za prijevremeno otvaranje, pred kraj ce ti pisat npr. cervix smeksan, 1/3 clanka, za prst prohodan i sl.
Meni je cerviks smekšan i skracen negdje tamo od 26 tjedna, morala sam mirovat da ne dođe do prijevremenog poroda, malo po malo svaki pregled i evo sad sam 36+2 i prije tjedan dana mi je rekao doktor da cerviksa više ni nemam i da sam otvorena dva prsta.
luce996 to je jako individualno, cerviksu ponekad treba dulje da omekša, a ponekad ne omekša do samog poroda, ne brini se, doktro ce te upozoriti ako nesto ne bude u redu
mamita to to je oke, tak je i meni bilo, samo sto sam ja bila otvorena 2 prsta u 33 ili 34 tjednu, samo odmaraj do 37 tjedna, a onda mozes plesat :D bar se ne moras brinut da se neces otvorit do poroda pa da ce te morat rucno!
onda se cuvaj jos dva tjedna :D
Al stvarno je najboplje djetetu dat punih 40 tjedana, ne treba ga pozurivati, doci ce kad bude spremno, a ti nemoj previse raditi sad oko sredivanja stana, samo odmaraj, kretanjem pozurujes bebu.
Sortiraj odgovore
Najstariji