Bonton za djecu i mlade - pravila ponašanja za stolom

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Postoje li u vašoj obitelji pravila kojih se djeca moraju pridržavati tijekom obiteljskih obroka i koja su to?
    Dva odgovora, koja nam ostavite do srijede 20. studenog do 11 sati, nagradit ćemo našom knjigom tjedna Sheryl Eberly i Caroline Eberly “Bonton za djecu i mlade 365 pravila lijepog ponašanja kroz igru i zabavu” u izdanju VBZ-a.
    https://klokanica.24sata.hr/skolarci/razvoj-djeteta-od-7-do-14-godina/bonton-za-djecu-i-mlade-937 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar Walternerm

    Walternerm

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    bilo bi lijepo da se pridržavaju onog što ih se zamoli.ali ja sam malo popustljiva pa me moje troje djece lijepo izgube u svemu tome.ali opet mogu reći da su ljubazni prema starijima,slušaju što se tiče škole,malo teže za ugasiti kompjuter ali opet poslušaju.

  • kikica06

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    U našem domu se nastojimo svi pridržavati pristojenog ponašanja počevši od nas roditelja, jer naša djeca kopiraju naše ponašanje. Za stolom se zna red i kad se jede mogu slobodno reći vlada mir i red.
    Tome moram pridodati da mi je olakšanje, jer vole jesti tako da ne moramo govoriti i pričati bajke da bi se obrok pojeo. Znači pravila se moraju postaviti i biti dosljedan u njima.

  • Avatar basgitara

    basgitara

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Imamo par pravila: 
    * Kad se jede, ne priča se (mislim punim ustima)
    * Kad se razgovara, ne dere se i ne upada se drugome u riječ (mi volimo pričati za vrijeme objeda)
    * Koliko se izvadi na tanjur toliko se mora pojesti (Luka sam kaže koliko je dosta kad mu vadim na tanjur)
    * sve se mora probati pa tek onda reći da nije fino (kad uvodimo novine u meni)
    * nema desertića ako se ne pojede malopovrća (Luka i povrće se nikako ne ljube)

  • Avatar basgitara

    basgitara

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Moram biti iskrena pa reći da se pravila bolje poštuju kad je tata s nama nego kad radi 

  • malabeba

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    zgodan besplatan izvor na temu bontona za djecu (lako bontoniziranje) na linku: https://www.facebook.com/lakobontoniziranje [facebook.com] stvarno je svašta pokriveno od higijene, ponašanja u javnosti…

  • bruna2

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Kod nas pravila postoje i dugo smo se trudili da ih nas djecak postuje i nakon duze vrimena su napokon usvojena. On zna sam da prije rucka ili vecere obavezno mora oprati rukice pa sjedne na svoje mjesto i  onda svi skupa   zahvalimo Bogu za taj objed i to ga jako veseli  jer smo jako puno razgovarali o tome i jako sam zadovoljna jer je to vrlo brzo shvatijo. Onda u tanjure stavimo hranu i uz malo “igre” a to je da on prvi pojede, svaki put tanjuri ostanu prazni. Na moju sricu voli sve papati. Kad zavrsimo sa jelom zajedno spremimo stol i pocastimo se sa desertom. ;-)

  • TINICH

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Mi prije svakog obroka najprije peremo rukice, uzimamo pribor (curka ima svoju, a mama svoju plastičnu žličicu jer jakooo želimo papati sami) i čašu, mama nosi tanjur s klopicom i sjedamo se u hranilicu!
    Curka klopa sama, a mama samo pripomaže da se te ne oduži previše i kad smo gotovi očistimo rukice i lice vlaznim maramicama, curka ide na igru, a mama počisti suđe i hranilicu!  Niš posebno, al takav nam je ritualčić… ;)

  • TINICH

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    P.s. nisam navela imamo 16 mj (jučer napunili)!

  • medobrundo

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    naše je pravilo da si uvijek sam stavljaš hranu na tanjur-kolko staviš,tolko pojedeš.na početku su bile više “gladne oči” pa si je naše zlato uvijek natrpalo tanjur ali s vremenom je naučio da mu je bolje staviti manje pa dva puta.i nemamo problema za stolom…on se osjeća samostalnije i odraslije pa mu je stoga i lakše dovršiti jelo

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.