Mene samo stomak zna svrbit.
Idem na pregled za 10 dana, tko će izdrzat!
Je li osjećate bebe? Ja samo kad legnem.
Mene samo stomak zna svrbit.
Idem na pregled za 10 dana, tko će izdrzat!
Je li osjećate bebe? Ja samo kad legnem.
Sad ćeš ih osjećati sve više i više 🙂
Moji su pravi mali akrobati 🤸
Kad malo utisnem ruku u trbuh, mogu čak napipati dio tijela (doduše, ne raspoznajem šta,ali...sreća🥰)
Kate1991 - pa to je odlična kilaža. Blizu 2 kg, to je ok čak i ako je porod ranije. Ma dobro su procijenili, ne fulaju oni tak punoSuper što ideš uskoro na pregled i u bolnicu.
Inace moje bebe su bile prije 3.tj. 27 +5. - 1200 i 1100. Stalno mi govori da su manje;) Ja sam sutra na redu, pa javim novu kilažu i javim vam što mi je rekao za vene pa možda nam pomogne ili nas utjesi da to nije nista;) vidjet cemo
Mako drago mi je da si opet s nama 🙂
Sretno danas🤞 Čekamo izvještaj 😘
Mako sretno danas, Ivee da isto skroz aktivne, sad ćeš i ti pomalo sve više osjećat.
Moje curice rođene u 32 tjednu
Ema i Lara - 23.12.2021
Bokic curke. Evo ovako - ja sam 30 +5 i sve je još uvijek u redu. Zatvorena, cerviks ok, plodna voda ok, kile +17 (74kg), tlak ok, i najvažnije Kata je 1900g, Rudi 2000g. Znaci stvarno se u 3.tjedna dosta zdebljaju, cak 800g od prošlog pregleda.
E sad - vene - presmiješan mi je bilo savjet ⬇️⬇️ ali ima logike. Dakle, to je sve normalno, vene I popucale kapilare, (koje mene bole i čak svrbe bi rekla i to samo na desnoj nozi), a potrebno je nositi preko dana 'samostojeće' čarape 80 dena, jer normalne čarape tj.štrample za vene idu preko trbuha što nam nikako nije ugodno.
Za osip po trbuhu - isto kao i za vene - treba izdržati/pretrpjeti još ovih 2.mj. Osim ako je neizdrživo onda se javiti dr. Svrbi me uglavnom preko noći.
Žgaravica - isto treba izdržati, nema neke velike pomoći.
I početak porodiljnog - 45 dana prije termina - ne treba nikakva potvrda ili nešto tog tipa. Već ginekolog kod kojeg otvaramo porodiljni ( ima sve u sustavu i zna sve, možda mu samo napomenuti da se bliži taj i taj datum, kod mene termin 23.1., porodiljni početak 9.12.) Trudnoću vodim u bolnici SD, a porodiljni mi otvara dugogodišnja ginekologica u Domu zdravlja.
Eto, nadam se da sam pomogla, iako nije ništa novo.
Za 3.tjedna pregled.
Veliki pozdrav od mene/nas. U toku smo
Bokic curke. Evo ovako - ja sam 30 +5 i sve je još uvijek u redu. Zatvorena, cerviks ok, plodna voda ok, kile +17 (74kg), tlak ok, i najvažnije Kata je 1900g, Rudi 2000g. Znaci stvarno se u 3.tjedna dosta zdebljaju, cak 800g od prošlog pregleda.
E sad - vene - presmiješan mi je bilo savjet ⬇️⬇️ ali ima logike. Dakle, to je sve normalno, vene I popucale kapilare, (koje mene bole i čak svrbe bi rekla i to samo na desnoj nozi), a potrebno je nositi preko dana 'samostojeće' čarape 80 dena, jer normalne čarape tj.štrample za vene idu preko trbuha što nam nikako nije ugodno.
Za osip po trbuhu - isto kao i za vene - treba izdržati/pretrpjeti još ovih 2.mj. Osim ako je neizdrživo onda se javiti dr. Svrbi me uglavnom preko noći.
Žgaravica - isto treba izdržati, nema neke velike pomoći.
I početak porodiljnog - 45 dana prije termina - ne treba nikakva potvrda ili nešto tog tipa. Već ginekolog kod kojeg otvaramo porodiljni ( ima sve u sustavu i zna sve, možda mu samo napomenuti da se bliži taj i taj datum, kod mene termin 23.1., porodiljni početak 9.12.) Trudnoću vodim u bolnici SD, a porodiljni mi otvara dugogodišnja ginekologica u Domu zdravlja.
Eto, nadam se da sam pomogla, iako nije ništa novo.
Za 3.tjedna pregled.
Veliki pozdrav od mene/nas. U toku smo
Mako curka i dečkić su bome pravi bebači već 😍😍
Sve ostalo ti je isto super, baš mi je drago 🙂
A ove male boljke (svrab i vene koje ti trenutno imaš), još malo i to će proći 😀
Ja isto imam žgaravicu, ali samo kad pojedem nešto što mi ne odgovara... Ali tad onda ne staje, pa popijem žlicu sode sa deci vode i bude bolje 👍
Ja se osjećam ko tenk iz dana u dan sve više..
Ja bih trebala imati pregled 29.11. (kad ću biti 30+1)
Jedva čekam 😍
Sad kad vidim koliko bebe mogu narasti u 3 tjedna, baš sam znatiželjna..
Hvala Mako još jednom na svim info 😘
Mako super za pregled, bebice su odlične već su velike, a ti savjeti a sta reći pritrpit ćemo i to je to, jedino sta sam ti ja išla snimati vene da vidu da nema tromboze i fala Bogu nema, i doktorica mi je uvela Andol 100 da pijem, ako tebi to nije govorilo znači da ti nije potreba.
Ema i Lara - 23.12.2021
Ja sam cila u grču više, totalno će me izludit smeđarenje i krvarenja, stalno gledam, sad jutros opet smeđe, od početka do sada uvik nešto malo mira i onda opet ajmo, uf. Morala sam se malo pojadati.
Ema i Lara - 23.12.2021
Mako super za bebice, divno su narasli ❤💙 Žao mi je za svrbež, vene i žgaravicu 🥴 Nadam se da se neće pogoršavati🤞🏻🤞🏻
Kate1991 super za velike dečke! 💙💙 Da, ti si mrvicu ispred, ali tu smo negdje sve tri po terminu 🤗🤗🤗
Još mi je teško zamisliti da kroz mjesec i pol dana držim svoje bebice, brzo mi je prošlo baš. Nadam se da će moj cerviks izdržati što duže, strogo ležim i napokon sam otišla s posla ovaj tjedan tako da sam tek sad počela procesuirati kako je brzo trudnoća prošla 😅 Dobro, one mučnine na početku su bile spooore, ali sve iza 15.tjedna je proletilo 😁
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅
Pidoca žao mi je za krvarenja, psihički je to užasno vidjeti 😔😔 Nadam se da će biti sve slabije kako se maternica širi i diže gore da povuče posteljicu malo od tog ušća 🤞🏻🤞🏻 Šaljem zagrljaje za tebe i tvoje cure 🤗🤗🤗
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅
Sortiraj odgovore
Najstariji