Pitanje za mame koje isključivo doje. Kako vam bebe spavaju po noći?
Moja jede svaka 4 sata, tako po danu i po noći. Što je 2 buđenja. Svako buđenje traje minimum sat vremena jer dok jede, kaka pa je i presvucem da nije do jutra u pokakanoj peleni. Ali češće to traje po sat i pol jer dok podrigne, dok se uspava itd. Evo sad trenutno je to od 2.45h, sad je zaspala. Znači luda sam. Hoće li dijete moći ikad prespavati noć ili imati samo jedno buđenje? Da li je ona premala još za to što bi ja htjela (sad ima 6 tjedana). Mislim, treba li joj hrana svaka 4 sata i po noći?
Kad je imala neka 2 tjedna, patronažna nam je savjetovala da je pustimo da plače, da se mora naviknuti a ne da je tetošimo itd. Pustili je da place u jedno 3 navrata, zadnje plakanje je trajalo 3 sata ljudi moji kad sam zaključila da od toga ništa, srce mi se slamalo a ona se nije smirila. Tu sam oduatala od tog spartanskog načina. Ali šta sad. 🤦♀️Ima li koja sličnu situaciju da se utješim ili ideju kako da spava duže ili se budi rjeđe po noći? Duša ne pomaže nikako jer čim joj ispadne, kreće plač.Kod nas je noc super, budi se svaka 3-4-5 sati , ovisi 🙈 ali odmah zaspe 🙈cak smo jednu noc imali samo 1 budenje 🙈 al.po danu je spavanje nemoguca misija 🤷♀️
Bit ce to bolje , bez brige 😊
Kako kod tebe, jel spava po danu?
Spava ona po danu, kako kad. Nekad ujutro zna 3 sata u komadu odspavati a nekad je to svega pola sata pa popodne odspava više. Nema nekih pravila. Da bar ima jer bi mi lakše bilo ista planirati. Ovisi valjda o danu, o njoj, ne znam. I ne znam kako vama, meni je teško ista planirati sa ovim isključivim dojenjem + dojenjem na zahtjev. Kad me netko pita da se vidimo sutra u 10h, ja kažem ne znam. Ne znam kakva će noc biti, ne znam kad će se dići. Ne znam ništa. Znam samo da jede u prosjeku svaka 3-4 sata. Je, mogu se izdojiti ali je nemam kome pustiti.
A vidim da se svi držite tog večernjeg kupanja i to radite dosta rano. Mi smo je kupali oko 20h pa pomakli na 21, 21.30h. Vama noć onda počinje u 20h? Mi kako idemo spavati oko 23h ju okupamo tako kasnije oko 21h da ju podojim oko 22-23h cca i onda spavanje. Da je tako kupam kao vi, imala bi još jedno dojenje oko ponoć, taman nakon što zaspem. I vidim da nju kupanje ne opušta nego je razbudi a i ja budem umorna tad. I razmišljam da to prebacim u neku dnevnu aktivnost, ujutro ili popodne jer ovo bi navečer kao trebao biti dio rituala za uspavljivanja međutim vidim na njoj da joj to nije. 🤷♀️
Cure jel vi bebe kupate svaki dan?
Pstronazna mi rekla da je dovoljno 3 puta tjedno pa sam zbunjena malo 🤷🏻♀️
Ja ne...meni je patronazna rekla 2 do 3 puta tjedno...samo mi se cini da mi nekako prakticiramo ovo 2 puta tjedno 🙈🙈Ja se ne usudim sama a muz radi do kasno i onda cesto zna biti situacija ili da on spava tad ili da je pre nervozan i tako da ispadne da su idealni uvjeti za kupanje 2 puta tjedno 🤣 Ali u planu mi je svaki drugi dan samo da se ja jos malo opustim.
Sortiraj odgovore
Najstariji