Beba u Njemackoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nives.nina

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav,znaci moj muz radi u Njemackoj i ja sam se preselila i planiramo imati bebu,a ja ne radim.Pa me zanima ako tko zna kakva prava imam i kakva je procedura,hvala. :)

  • Avatar baarbaraa29

    baarbaraa29

    Broj poruka: 899

    Prijavi adminu

    AOK ili neko drugo osiguranje ti pokriva vecinu stvari, ovisno o pokrajni, a cesto i o samom ginekologu.
    S vremenom ces se uvjerit koliko i ovdje ima apsurda. Imat ces pravo na Kindergeld i Elterngeld. Ovisno o vasoj situaciji mozes dobit pomoc i od Caritasa u vidu stvari za bebu (iako s tim nisam bas upoznata, to sam procitala po grupama, forumima).
    Osigiranje ti takoder placa tecaj za trudnice. Patronaznu si sama moras naci i ako si u velikom gradu doslovno zvati cim popiskis pozitivan test.
    Prije poroda, pred kraj trudnoce, mozes ici na dogovor u bolnicu gdje ces rodit i npr.popunit papire za epiduralnu ako hoces pa ako ju budes htjela na porodu dobijes bez problema. Iako mislim da ju u vecini slucajeva svakako nude. A i da ti objasne i ponude druge opcije poroda..
    U podforumu Roditelji imas temu Trudnice i mame u Njem.pa i tamo imas korisnih savjeta, a i na fb grupe Trudnice i mame u Njem.

    Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.