Drage moje...naslov Vam sve govori....kako riješiti taj problem...i da li ga je uopće moguće riješiti dok smo pod istim krovom jer ja ću poludjeti. Svaki dan se svađamo i neda mi se to više,ne mogu više psihički izdržati te stresove svaki dan. Npr. jučer se siničić igrao sa dedom vani i ja sam došla po njega da ide spavati....no tu se naravno odmah deda umješao i rekao da će ići spavati kad on to kaže???? Šta da vam dalje pričam...normalno da sam poludjela i posvađali smo se... i to se ponavlja iz dana u dan...imam osjećaj da me oni smatraju samo osobom koja ga je rodila i to je to....bili bi najsretniji kad me nebi bilo .Nisu bili sa svojom dijecom i sad to žele nadoknaditi,ali pretjeruju...opsjednuti su njime. Htijeli bi da stalno spava kod njih ,da je stalno s njima,da ide kuda i oni.....stalno mu govore da su mama i tata zločesti i svašta još.....nisu normalni...kako mogu djetetu od dvije godine puniti glavu s lažima??? padaju toliko nisko samo da bi bio s njima...ne želi doći k meni nekada...a sve je to posljedica "pumpanja" njegove glavice....šta on zna .... molim Vas pomoć
Zaista vam nije lako. Što vaš suprug kaže na to?Bez suprugove podrške ja si uopće ne mogu zamisliti raspravu sa njegovim roditeljima. Pohvalno je to što baka i djed žele provesti puno vremena sa svojim unučićem no svakako im treba pokazati gdje su granice. Mislim da se trebate prvo dogovoriti sa suprugom što ćete dalje, e onda, te vaše zajedničke stavove i odluke, oboje, jasno i glasno reći baki i djedu, pod zajedničke odluke smatram i eventualnu mogućnost selidbe.
S obzirom da nisu bili uz svoju djecu dok su bila jako mala vjerojatno na taj način rješavaju neke svoje komplekse što opet nije opravdanje da rade po svom. Čudno mi je da ne reagiraju na sina, možda treba promijeniti taktiku.
Mislim da se ne trebaš bojati jer vjerujem da na dijete ipak najviše utječu roditelji bez obzira na to sa kime se još živi u kući i da je, ono što baka i djeda govore tvom djetetu, u njegovoj glavici samo privremeno.
Ma da, meni se isto ne čini toliko zabrinjavajući utjecaj svega toga ne dijete, ali bi mi stvarno bio problem kako bi to utjecalo na mene!!! I podržavam ovu lupanje šakom o stol iako ima sigurno i finijih načina samoobrane. jednostavno se trebaš zaštiti kad te tlače
ma postavi se samo,ti si im majka,i kako ti kažeš tako treba bit a oni se mogu postavit na glavu ako hoće,nisu oni roditelji,tako je moja mama rekla meni ako sam ja rekla da ne može onda ne može a i njima je to isto rekla i u pravu je a bome smo je i mi slušali
Sortiraj odgovore
Najstariji