AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    20. Listopad 2023. 09:21

Dobro jutro svima ❤
    Lucy, jako mi je drago da ste uživali na pregledu, to je stvarno jedan poseban osjećaj. Samo neka je bebač dobro i da lijepo napreduje 🤭
    Bopsich, po tvojoj beti, ako se može po tome protumačiti, ja prognoziram 1 bebu i curicu 😛
    Jer kad usporedimo tvoju i svoju, tu smo negdje, pa mislim da je ipak 1 bebica.. jedva čekamo s tobom saznati 🥰
    .
    A ja sam dobro, mučnine su prestale, jedino što sam u minusu 8 kila od početka. Kile jednostavno padaju, ja nemam apetita, jedem voće i tu i tamo nešto ovako... vjerujem da cu ja to sve vratiti, ali evo sad jedem normalno a kile i dalje padaju..  🤷‍♀️ sestra me malo izgrdila prošli pregled i rekla da ne smijem više🤣 a ja od pregleda do sad opet -1kg.🤦‍♀️
    Ja osjećam neke trnce na mjestu gdje bi moja curica trebala biti, al samo zadnja 2 dana pa ne znam što je to.. 🤣

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Lucy08
    20. Listopad 2023. 09:22

Curke hvala ❤️😘
    Bopsich sta se tice probave i napuhanosti to ti je tako u trudnoci i pogotovo s utrogestanom. Ja sam izregulirala probavu sa prehranom i navecer obavezno magnezij. Napuhana sam i dalje , navecer mi je stomak duplo veci . Veselila sam se rijesit u 12 tt utrogestana i duphastona bas zbog nadutosti i nije pomoglo 😅 Osjecam ga sad cesce jer je veci, to su suptilni pokreti i dalje ali kuzim da nije probava, da je nesto drugacije. Rano sam ga pocela osjecat povremeno kad lezim u miru. Pocela sam bit glupa, mozak mi bas ne radi kao prije pa se ne sjecam kad sam ga prvi put osjetila al mislim vec u 15tt 😅
    Neka ti je sretno na pregledu i navijam za dvi mrvice 😊🤞

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

bopsich
    20. Listopad 2023. 10:34

Tratinčice što bi ja dala da smršavim 8 kila 😅🤣🙈 Šalu na stranu, znam da ni to nije dobro, ali i meni je slično bilo u prvoj trudnoći, samo sam ipak manje gubila. Na kraju sam bila u ukupnom dobitku 5 kg i sve je bilo u redu i s trudnoćom i s bebom 🥰 Sigurna sam da će i kod tebe biti tako ❤️
    Što se tiče tvoje prognoze, "iz tvojih usta u Božje uši". Svakako si želim curicu 🩷 
    Lucy možeš li mi reći  koji si magnezij uzimala i jesi li nešto baš izbacila iz prehrane ili si se više fokusirala na voće i hranu bogatiju vlaknima.. 
    Vezano za blizance, prvo mi to nije bila opcija, a onda kad su stavili dvije mrvice nisam mogla željeti samo jednu... Bitno mi je samo da budu živi i zdravi, kako god bilo. I svakako si želim barem jednu curicu, ali to je manje bitno.. 
    Vezano za mozak u trudnoći, ne znam s čim je to povezano, ali sjećam se da sam u prvoj bila baš tupasta i sve sam zaboravljala 🤣🤣 
    Ti sad ulaziš u mirnije razdoblje trudnoće, idealno vrijeme za uživanje u svakom trenu.. 
    ..
    Jeste li već počele s kupovinom nekih stvari? Ja sam prve čarapice kupila još u 6. mjesecu prije prvog odlaska u Tursku 🙈 Mislim da ću krenuti s nekim sitnicama čim saznam spol 🙈

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

Lotta33
    20. Listopad 2023. 10:55

Ekipice, samo da vam javim da su nas evo opet zvali iz bolnice. Operacija je u srijedu. Mislim da je to to od mog svakodnevnog funkcioniranja hah, imam osjecaj da mi zivot staje do tog dana. 
    Ljubim vas sve 

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

Lotta33
    20. Listopad 2023. 11:01

Bopsich, i ja navijam za tebe i za vas, za dvije mrvice i jednu curicu  ❤️

🍀✨IVF Prag ✨🍀
    ...it's a🩵

Tratinčica123
    20. Listopad 2023. 11:14

Bopsich,  nek ti onda ostvari želja😊 ja se također nadam da se neću puno udebljati, nek bude kao i tebi i ja prezadovoljna 🤣🤩
    Lotta, ajme kako ćemo navijati🤞🤞🤞🤞 uhhh
    Muž nek ne nosi puno ništa, od prvog dana je u nečem njihovom, tek nakon operacije oblači pidzamu, doslovno 2 gaće i 1 pidzama.  I wc papir🤣🤣
    Neka se dobro najede, moj muž nije ništa jeo od 2 sata do navečer drugi dan. 🤞🤞🤞

Trudimo se od 9/21.

Lucy08
    20. Listopad 2023. 11:14

Tratincice blago ti se 🤪😅 ja ne znam sta je to neimati apetita 🤣 moja rodica je do kraja trudnoce bila na -10kg i rodila savrseno zdravu bebu sa idealnom kilazom tako da ne trebas se bojat. Ti se trudi unosit sta vise mozes zdrave namirnice i nema straha za bebicu 😊
    Bopsich uziman Magnezij direkt u kesicama, jutro zapocinjem sa smoothijima. Bitno je dovoljno unosit tekucine, vlakana i kretat se. Pazim da ne pojedem vise od 2 do 3 vocke u danu jer i one debljaju ako se pretjera. U pocetku sam par puta uzela Biolaks sirup kad nisam isla po par dana na wc , ali od kad uzimam magnezij neman problema. Magnezij je dobar da ti opusti maternicu i da smanji grceve koje sad izrazenije imas, a i za grceve u listovima koji su me isto zezali od pocetka.
    Ja sam isto vracala po dva embrija i naravno da zelis da oba uspiju iako do tad nisam ni razmisljala o blizancima. Drzim fige za curku 😊🤞
    Lotta super! Sad vi cekamo s vama i navijamo za pozitivan nalaz 😊🙏🙏🙏🙏🙏🤞🤞🤞🤞🤞

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lola1
    20. Listopad 2023. 14:33

hej curke .. svasta se nesto izdogadjalo na forumu :) ja sam se malo iskljucila jer bas se lose osjecam iskreno, zeludac me ubija i sve mi se skupilo , na poslu se i dalje ne izjasnjavaju atmosfera je koma koma 😩 i sto pitanja mi u glavi iskreno da ostanem bez posla ono nemas primanja neka itd.. uglavnom odustat necemo nit cekat vise pa nek daju otkaz 🤷🏻‍♀️ isli smo jucer po recepte za lijekove i ovih dana ih idemo naruciti.. m bi trebala pocetkom 11og doc :) 
    @tratincice , nadam se da nije nista prekomplicirano i da ce sve bit u redu 🫶🏻 ostale curke za m tese, tako jako jako jako navijam za vas 🥳🥳🥳 sve ostale curke nadam se da ste dobro 💕

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lotta33
    20. Listopad 2023. 14:34

Tratinčica123

Bopsich, nek ti onda ostvari želja😊 ja se također nadam da se neću puno udebljati, nek bude kao i tebi i ja prezadovoljna 🤣🤩
    Lotta, ajme kako ćemo navijati🤞🤞🤞🤞 uhhh
    Muž nek ne nosi puno ništa, od prvog dana je u nečem njihovom, tek nakon operacije oblači pidzamu, doslovno 2 gaće i 1 pidzama. I wc papir🤣🤣
    Neka se dobro najede, moj muž nije ništa jeo od 2 sata do navečer drugi dan. 🤞🤞🤞

Hvala ti na uputama 
    Reci mi samo, radi li se spermiogram prije operacije? Čitala sam na nekom starijem forumu kako su tako jednom muskarcu prije same operacije nasli spermije u uzorku i nije bilo potrebe za rezanjem. Realna sam i ne nadam se tome, ali me evo zanima.  
    Znaci moze jesti dan prije, ali nakon operacije nista? Ok, takoder vrijedna info :) 
    Nisu nam nista rekli ni za apstinenciju, to sam se naknadno sjetila, onu kao sto je potrebna pred spermiogram. valjda to onda ne igra ulogu za postupak.

🍀✨IVF Prag ✨🍀
    ...it's a🩵

Tratinčica123
    20. Listopad 2023. 14:56

Lotta, dakle tamo kad dođe u 14h na prijam, može piti samo vode do navečer ali ništa mu neće dati jesti. Moj muž je jeo prije prijema oko 13h kad smo stigli u Zg i onda tek večeru drugi dan, na dan operacije. Ugl, umro je od gladi 🤣🤣🤣
    Spermiogram mu nisu radili, samo je rekao da su mu izvadili krv. Mi smo se keksnuli dan prije nego što je išao u bolnicu.. za operaciju to ne igra ulogu 😘
    .
    Lola, žao mi je što je situacija i dalje neizvjesna. Imate svoj cilj i sad krenite prema njemu, navijat ćemo, zaista vjerujem da će i kod vas biti pozitivno 🥳
    Još malo jupiiii!!😊.
    .
    Lucy, pokušavam se hraniti najbolje što mogu, vjerujem ja da će kile doći uskoro 🤣🤣

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.