Beba Zdravlje i njega bebe 22. rujna 2021.

Prerano rođena beba, koju je omot od mjehurića održavao na životu, sada je sretno i zdravo dijete!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prekrasna priča dokaz je da se čuda zaista događaju i da nikada ne trebamo gubiti nadu!

Beba nedonošče rođena sa samo 25 tjedana i toliko krhka da ju je trebalo staviti u omot od mjehurića kako bi bila na sigurnom i toplom, sada je sretno, zdravo jednogodišnje dijete! Larenz Carr rođen je u listopadu 2019. u 25. tjednu trudnoće. Porođaj je bio težak i ponekad su se i njegovi roditelji bojali da njihova beba neće preživjeti, prenosi RightToLife.

Liječnici su prvi put primijetili problem kada je njegova majka, Vickie Carr, imala rutinski pregled u 20. tjednu trudnoće. Tada su otkrili da se dijete ne razvija uobičajeno, te da ne raste. Samo tjedan dana kasnije, nakon što se Vickie vratila s glavoboljom, rečeno joj je da će morati ostati u bolnici i da će joj se sin možda prerano roditi. „Rekli su mi kako žele zadržati moje dijete u trbuhu što je dulje moguće. Bilo je zastrašujuće, nisam imala pojma hoće li moj sinčić preživjeti“, rekla je majka dječaćića. 

Možda te zanima... Najmanja beba na svijetu nakon 13 mjeseci stigla kući, imala je samo 212 grama Beba

Nažalost, stvari su se pogoršale kad su tijekom 25. tjedna trudnoće liječnici shvatili da Vickiena posteljica ne funkcionira kako treba. Tada je Vickie završila na hitnom carskom rezu. Mali Larenz težio je manje od pola kilograma kad se rodio, bio je veličine dlana. Njegova mama je rekla: „Bio je iste veličine kao moja ruka i tako proziran. Izgledao je sav sjajan, kao da je prekriven uljem“.

Larenz je u početku bio stavljen u "sendvič" vrećicu koja je djelovala kao imitacija majčine utrobe. Nakon što je stavljen u inkubator, prekriven je omotom od mjehurića. Sljedećih je pet mjeseci proveo u inkubatoru prije nego što je bio dovoljno zdrav da ga puste kući.

Njegova je mama rekla: „Nevjerojatno je da mu ništa loše nije dogodilo i da je došao kući živ i zdrav. Čekali smo ga, nadali se i vjerovali od prvog dana.“ Njegov tata, Rohan, dodao je: „Kad sam prvi put vidio Larenza, bio sam toliko uplašen i zabrinut što će biti s njim. Nikada nisam vidio tako malu bebu. Bili smo tako sretni što je živ i nevjerojatno je vidjeti kako sada napreduje. On je naše malo čudo i istinska radost! Želim poručiti svim roditeljima da nikada ne gube nadu, jer se čuda zaista događaju!”.

Možda te zanima... Fotografije koje pokazuju bol roditelja prerano rođenih beba Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.