Beba Zdravlje i njega bebe 21. listopada 2021.

Mama objavila stroga pravila prilikom posjeta: Negativan test, nema pušenja niti ljubljenja bebe

Foto: Guliver : Stroga pravila tijekom prvog posjeta
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novopečena mama objavila je listu pravila koju je poslala obitelji i prijateljima koji žele posjetiti njezinog novorođenog sina u vrijeme pandemije koronavirusa.

Lola Jimenez, novopečena majka, potencijalne je goste upozorila da moraju poštovati njezina pravila ili će ih zamoliti da odmah napuste njezinu kuću.  Pravila je objavila i na Instagramu, gdje je prati preko 9100 ljudi, kako bi ohrabrila druge majke da postave granice i rade samo ono što im je ugodno, prenosi TheSun

"Odlučila sam da se neću cijepiti u trudnoći pa ni Daniel ni ja nemamo imunitet. Cilj mi je zaštititi moju bebu i ne voditi čudne razgovore uživo. I prije pandemije koronavirusa sam vidjela da je ljudima neugodno u situacijama u kojima netko želi poljubiti njihovu bebu ili je želi držati. Zato sam napisala detaljna pravila te vas molim da poštujete moje želje", napisala je. 

Možda te zanima... Pravila koja moraš poštovati tijekom prvog posjeta bebi Beba

Prvo pravilo je da neće primati posjete prvih tjedana nakon porođaja. Kad se na to odluči, želi da njezini gosti skidaju obuću i jakne te operu ruke sapunom i dezinficiraju ih. "Treće, ako sam rekla da možete doći u posjet, molim vas da napravite brzi test na dan posjeta i pošaljete mi fotografiju negativnog nalaza. Ne moram napominjati da ne dolazite ako ste pozitivni ili se loše osjećate", piše u nastavku.

U njezinom domu se ne puši i moli goste da to poštuju, kao i da ne puše barem sat vremena prije dolaska. "Ako mirišite na dim cigareta, nećete moći držati dijete i nemojte se iznenaditi ako vas zamolim da odete. Nemojte se pojavljivati pijani ili pod utjecajem alkohola. Neću vas pustiti unutra. Nemojte pretpostaviti da možete držati dijete ako ste pozvani. Vrlo vjerojatno neću dati da ste blizu djeteta dok ne poraste i ne ojača svoj imunitet", još su neka od pravila.

Sedmo, moli da se njezino dijete ne ljubi u lice, ruke ili stopala. Potom, od gostiju ne očekuje darove, a ako se za to odluče, napominje: "Ne kupujte second-hand robu. Već smo dobili puno stvari." Na koncu kaže: "Mama zna najbolje. Ako mama kaže 'ne' ili želi da gosti odu, onda vas molim da to i učinite." Lola je sina Daniela rodila u kolovozu, a kako bi sebe i sina zaštitila od zaraze covidom-19, odmah nakon porođaja se izolirala jer ne želi igrati sa zdravljem sina kojeg je čekala godinama."

Možda te zanima... Poruka babice koju bi sve nove mame trebale izvjesiti na vrata Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.