Beba Zdravlje i njega bebe 21. lipnja 2016.

Kako odabrati dudu varalicu?

beba duda
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Male bebe imaju jaku potrebu sisanja i zbog gladi i zbog utjehe i povezivanja s majkom. Ako ne možete ili ne želite dojiti, duda varalica može vam pomoći

Ako odlučite koristiti dudu varalicu, potražite čvrstu i anatomski oblikovanu. I dude varalice su danas većinom izrađene od silikona. Kod dojene djece nema potrebe za dudom ako se doji na zahtjev. Male bebe imaju jaku potrebu sisanja i zbog gladi i zbog utjehe i povezivanja s majkom. Ako ne možete ili ne želite dojiti, duda varalica može vam pomoći.

"Ako majka ne doji, obično hrani bebu svaka dva, tri ili četiri sata. Ako je beba plačljiva ili nezadovoljna, a pod pretpostavkom da je suha i čista, da joj nije hladno ili vruće te da se mama pomazila s njom, može joj ponuditi dudicu varalicu", savjetuje pedijatrica Giovana Armano.

Nemojte inzistirati ako ju beba ne želi

Ako beba ne prihvaća dudu varalicu, ne treba na njoj inzistirati. Možda će vam u početku život biti malo teži, ali nećete prolaziti muke odvikavanja od dude. Ima i beba koje su mali "ovisnici" od dudi i uvijek sa sobom morate nositi i par rezervnih duda u džepu. Kod takvih beba, u jednom trenutku treba početi malo-pomalo izbacivati dudu kako ne bi došlo do deformacija čeljusti. I još jedna važna stvar: čim se duda varalica ošteti, treba ju promijeniti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.