Beba Zdravlje i njega bebe 01. listopada 2016.

Djevojčice rođene spojene glavama, majka nije znala da nosi blizance

fb
Foto: Facebook/Galaxy Television
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Taslima Khatun Uno bila je na ultrazvučnim pregledima u trudnoći, ali liječnici nisu vidjeli da nosi blizanke. Na porodu su se svi iznenadili

Majka Taslima Khatun Uno iz Bangladeša nije ni znala da je trudna s blizancima prije nego je rodila dvije djevojčice u srpnju. "Liječnici su vikali: Dvije bebe! Moramo im spasiti živote", opisala je mama za Inside edition dodajući kako u tom trenutku nije znala ništa osim da jedno njeno dijete nije zdravo. 

"Cijelu noć slušala sam dva plača". Njen suprug Mohammed Rafiqul Islam prvi je vidio njihove kćeri. "Liječnici su mi rekli: Ovo su vaše blizanke, spojene su s glavama. Nikad nisam vidio takve bebe i bio sam nervozan." 

Taslima je imala zdravu trudnoću i na ultrazvučnim pregledima ginekolog nije ništa vidio. Tek joj je na zadnjem rekao da bebina glava raste više od tijela pa su joj dali lijekove. Niti u jednom trenutku nisu pomislili da nosi blizanke, spojene glavama.

Minimalno tri ultrazvučna pregleda u trudnoći

Sijamski blizanci su vrlo rijetki i pojavljuju se jednom u 100.000 djece. Blizanci spojeni u predjelu glave su vrlo rijetki i čine samo pet posto sijamskih blizanaca. Skoro polovica je mrtvorođena ili umre tijekom poroda, a čak jedna trećina umre 24 sata nakon poroda. 

Mama je rekla da su njene kćeri Rabia i Rukia prekrasne, ali da je zbog njihove budućnosti nužno razdvojiti djevojčice jer ovako neće imati zdrav život. Obitelj ima dvije godine da odluče žele li zaista operaciju i za skupljanje novaca. Tražili su pomoć i od države. "Molim Boga da obje moje bebe ostanu žive nakon operacije i da mogu voditi predivan život." 

Vijetnamka rodila blizance koji imaju različite očeve

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.