Beba Zdravlje i njega bebe 06. svibnja 2016.

Dječak rođen s 31 prstom, dva dlana i bez palčeva

hong
Foto: Facebook/People's Daily, China
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Honghong ima težak oblik polidaktilije. Rođen je s 15 prstiju na rukama i 16 na nogama. Obično je nasljedna, a to je slučaj i kod malog Honghonga čija majka ima šest prstiju na rukama i nogama

Honghong ima tri mjeseca i rođen je s 15 prstiju na rukama i 16 nožnih prstiju. Dječak je rođen u siječnju u kineskoj pokrajini Hunan. Osim 31 prsta, ima dva dlana na svakoj ruci, a nema palčeva. Roditelji pokušavaju pronaći pomoć za dječaka. Liječnici su im rekli da će operacija biti iznimno teška jer osim uklanjanja viška prstiju, bit će potrebna i rekonstruktivna operacija palčeva. Odvojeni palčevi su važni jer daju ljudima mogućnost hvatanja i primanja objekata. 

Honghongu je dijagnosticiran težak slučaj polidaktilije, urođenog stanja do kojeg dolazi kod ljudi, ali i psa i mačaka. Polidaktilija je dosta često stanje i pogađa oko 1 od 1000 djece, prenosi CNN. Obično je nasljedna, a to je slučaj i kod malog Honghonga čija majka ima šest prstiju na rukama i nogama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.