Roditelji Sretna mama 13. travnja 2015.

Ima 13 djece, a u 65. godini je ponovno trudna i nosi četvorke

Annegret Raunigk
Foto: Patrick Lux/DPA/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Annegret Raunigk iz Berlina najmlađe dijete je rodila prije deset godina. Četvorke će dobiti zahvaljujući umjetnoj oplodnji doniranim jajnim stanicama i spermijima

Annegret Raunigk (65), učiteljica iz Berlina, djecu će dobiti zahvaljujući umjetnoj oplodnji doniranim jajnim stanicama i spermijima. Nije očekivala da će se sva četiri zametka primiti, nisu ni liječnici. Ona već ima trinaestero djece iz pet različitih veza i sedam unuka. Najmlađu kćer rodila je prije deset godina, a najstariju prije 44. Muškarci se u njezinu životu nisu dugo zadržavali. S najmlađom Lelijom zatrudnjela je prirodnim putem, neplanirano.

"Odlučila sam se za ovu trudnoću jer je Lelia željela sestricu. Ali šokirala sam se kad su mi rekli da nosim četvorke. Razmišljala sam da smanjim broj embrija ili djecu dam na posvojenje. No to je bio samo tren i znala sam da ću ih sve zadržati, posebno kad su liječnici rekli da sam vitalna za svoje godine", ispričala je učiteljica nakon ultrazvuka na kojem je najmlađoj kćeri pokazivala kako kucaju četiri minijaturna srca u njezinu trbuhu.

Annegret je u 21. tjednu trudnoće i za sad nema zdravstvenih tegoba. Bude li tako do kraja, postat će najstarija majka na svijetu koja je rodila četvorke.

Pročitajte što ginekolozi kažu o trudnoći u kasnijoj dobi i s koliko godina su rodile najstarije majke u svijetu na portalu 24sata.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.