Beba Zdravlje i njega bebe 21. studenoga 2022.

Baby boom u Petrovoj u Zagrebu: Četiri mame rodile desetero djece

Foto: Marko Prpic / Pixsell ; Baby boom u Petrovoj u Zagrebu: Četiri mame rodile desetero djece
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U zagrebačkoj Petrovoj u ovoj se godini ukupno rodilo šest trojki i 107 blizanaca

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz zagrebačke bolnice u Petrovoj! U samo dva dana četiri su žene na svijet donijele desetero djece - devet djevojčica i jednog dječaka. Rođena su dva para blizanaca i dvije trojke, prenosi HRT.

Marija, Cvita i Diva na svijet su stigle prije dva dana.

"Kada sam čula da nosim trojke, ispočetka je bio šok. Ne brinem se ništa, stvarno, ni za cure ni za sebe, super je sve. Tata je presretan, svaki dan nam je tu. Jedva čeka da izađemo, doma je sve spremno, tako da jedva čekamo šou", rekla je Dijana Dujić Zadro za HRT. Osim Dijaninih, tu su još jedne trojke.

Mato Pavić, specijalist ginekologije, rekao je da je zahtjevno voditi takve trudnoće, a i sam porođaj je zahtjevan.

"Najmanja djevojčica ima 1 kg, a najveća negdje 1.790 kg. One moraju biti prvo potpuno stabilno, na sobnom zraku normalno disati, moraju uspostaviti normalnu prehranu i sve. Ako bude sve onako kako mi priželjkujemo i očekujemo, možda za jedno mjesec dana, otprilike mogli bi očekivati njihov otpust", rekla je Sonja Anić Jurica, subspecijalistica neonatologije.

U Petrovoj su se rodila i dva para blizanaca.

"Lijepa reakcija i djece i nas i evo svi jedva čekaju da dođemo. Stvarno su dobre, malo ova Kaja više pažnje traži, ali odlične su za blizanke", rekla je Filipović.

"Ako gledamo blizanačku trudnoću, to je dakle jedna trudnoća blizanačka na 50-100 porođaja, ako gledamo troplodne trudnoće, one su naravno još rjeđe i iznose negdje jedan na 8000 porođaja", dodao je Pavić.

Sve u svemu, lijepe su to vijesti iz Petrove, u kojoj se u ovoj godini ukupno rodilo šest trojki i 107 blizanaca.

blizanci Možda te zanima... Zanimljivosti o blizanačkoj trudnoći koje nisi znala Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.