Beba Razvoj u 1. godini 22. srpnja 2023.

I tata može uspavati bebu itekako dobro, evo i par savjeta

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ne brinite tate, vi to itekako možete. Kroz uspavljivanje povezati ćete se sa svojom bebom i stvoriti prekrasnu vezu.

I tate mogu uspavati bebu. Ako se beba jednom nauči da je samo mama uspavljuje, tako će i biti. Ali zašto ne bi i tata uspavao svoje malo klupko sreće? Istina je da je mamama lakše, ali nije nemoguće da tate uspavaju bebu.

Kad beba dođe, mnogi očevi ne znaju kako pomoći mami. Zbunjeni su i ne snalaze se baš u novoj ulozi te nisu sigurni u svoje mogućnosti. Tate, vjerujte nam, vi to možete! 

Uzmite bebu u naručje i zibajte je

Probajte postaviti dijete u položaj licem na rame i uspavati ga plešući ili zibajući. Povežite se sa svojom bebom. Neka znaju da ste tu uz njih i da ste im utjeha tijekom uspavljivanja. Samo neka mama prvo nahrani bebu, ako doji. Postoji i drugi način: neka vam mama pred kraj dojenja bebu nježno preda u naručje. Ako je beba hranjena na bočicu, možete sve napraviti sami.

Legnite s bebom na prsima

Budite strpljivi. Ako bebu prebrzo odvojite od sebe, može se uznemiriti i probuditi. Ako se stalno budi kada je pokušavate staviti u krevetić, stavite je da spava na vašim prsima ili legnite pored nje dok ne zaspi. "Ako su djetetove šake stisnute, a ruke svijene, vjerojatno je još u stanju laganog sna i probudit će se ako ga pokušate prerano spustiti", savjet je doktora Searsa za mlade tate.

The National At-Home Dad Network Možda te zanima... Tate ne čuvaju djecu, oni su roditelji! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.