Beba Razvoj u 1. godini 10. ožujka 2016.

Sanjaju li bebe i o čemu?

beba spavanje san
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedno od najčešće postavljanih pitanja na internetu je upravo ovo. Bebe imaju REM fazu sna, koja se najčešće povezuje sa sanjanjem pa se pretpostavljaju doživljavaju slično iskustvo tijekom spavanja

Jeste li ikada gledali svoju bebu dok spava i pitali se da li se nešto događa u njenoj glavici u tom trenutku? Pa, niste jedini. Pokazalo se da mnogi tragaju za odgovorom na to pitanje budući da je to jedno od najčešće postavljanih na internetskim pretraživačima.

9 pitanja koja roditelji beba postavljaju Googleu i odgovori na njih

Ipak, mali broj studija i znanstvenika pokušalo je pronaći odgovor, budući da nije baš jednostavno otkriti da li bebe sanjaju i što.

Bebine aktivnosti u snu

Mnogi pedijatri imaju različite teorije o tome. Oni su, naime, utvrdili da i bebe imaju REM fazu sna, koja se najčešće povezuje sa sanjanjem, pa samim tim pretpostavljaju da i bebe doživljavaju takvo iskustvo tijekom spavanja.

Beba se trza dok spava; je li to Moroov refleks?

Pedijatri pretpostavljaju da bebe uglavnom sanjaju o hranjenju, osjećaju udobnosti i topline, osjećaju gladi ili dosade ili mirisima iz okoline. Bebe sanjaju i svoje roditelje, koji mogu biti 'akteri' i ugodnih i neugodnih snova, odnosno noćnih mora, koje se mogu pojaviti već tijekom prvih šest tjedana.

Kako reagirati na dječji plač u snu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.