Beba Razvoj u 1. godini 04. siječnja 2023.

'Moja beba je rođena sa zubićima, bolničko osoblje nije moglo vjerovati'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li ste znali da se jedna od 2,000 beba rodi sa izraslim zubima?

Jedna majka iz Kansas City ostala je zapanjena kada je otkrila da je njezina beba rođena s nekoliko potpuno izraslih zuba. Štoviše, ni bolničko osoblje nije moglo vjerovati i rekli su joj da to nikad nisu vidjeli kod novorođenčeta.

Korisnica TikToka Jordan Bloss-Wilson podijelila je svoje neobično iskustvo na svom profilu @jordanwilson_bloss, piše The Sun.

Jordan, koja sa svojim partnerom živi u Kansas Cityju, podijelila je video svog preslatkog dječaka kako spava. Međutim, kada ga je kamera snimila kako otvara usta da bi se nasmiješio, vidjelo se kako vire njegovi mali zubi. 

 | Author: TikTok snimka zaslona Foto: TikTok snimka zaslona

"Kada vam se beba rodi sa zubima i cijelo bolničko osoblje je u nevjerici jer ovo nikada nisu vidjeli", napisala je Jordan u opisu videa. 

@jordanbloss_ Two truths and a lie game will have nothing on this kid. This happens 1 out of every 2,000 births. #natalteethbaby #babytok #popular #fyp #familytok #birthstory #hospitaltiktoks ♬ Popular - From "Wicked" Original Broadway Cast Recording/2003 - Kristin Chenoweth

Mama, čiji sin sada ima osam mjeseci, dala je više detalja u opisu, uključujući i to koliko je ovakva stvar zapravo rijetkost. Tako je gledateljima videa objasnila da se ovako nešto dogodi jednoj od 2000 rođenih beba.

Mali vodič: Što svaki roditelj treba znati o izbijanju zubića

Video koji je postao viralan nakon što je prikazan više od 16,4 milijuna puta brzo je privukao pozornost brojnih korisnika. Mnogi su rekli da nikad nisu čuli za taj rijedak slučaj i da ne bi znali kako reagirati da im se dogodi. 

"Očekivao sam da će biti jedva vidljivi, kao da su upravo probili, a ne kao da su zubi odrasle osobe",  komentirao je jedan korisnik, na što mu je Jordan odgovorila da su zubi izgledali tako veliko jer je on bio jako mali, no da su sada sasvim normalni. Međutim, bilo je i onih koji su se već susreli s tim. "I ja sam se rodio sa zubima. Meni je to baš fora i uvijek to svima pričam."

Natalni zubi pojavljuju se na svake dvije do tri tisuće novorođenčadi, nisu rezultat zdravstvenih problema već činjenice da dijete brže dentalno sazrijeva. Većinom su smješteni u donjoj vilici, a iako su mali, zubi su u stanju ozlijediti bebin jezik pa i majku koja doji. Odstranjuju se jedino ako predstavljaju poteškoću prilikom hranjenja ili opasnost od ispadanja što može uzrokovati gušenje. Natalni zubi nisu rezultat zdravstvenih problema već činjenica da dijete brže dentalno sazrijeva.

Možda te zanima... U Požegi rođena beba sa zubićem: Šanse za to su 1 prema 2000! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.